Emisiunea era o reluare,capsunele de la ea putere,dar m-a incantat ideea,nu a explicat reteta f. bine,adica a aratat tot dar(one cup,two cap,mi-o dat in cap

Deci 300 gr. de faina alba,2 linguri de pesmet,16 gr. de drojdie de bere,1 lingura de zahar,zahar vanilat la pliculet,100 ml. de lapte caldut,4 oua de tara,125 gr. de unt moale(lasat la temp camerii),esenta de vanilie fiola de la dr. oetqer butter vaniglia,esenta de lamaie(coaja rasa de lamaie si portocala),un praf de sare.
Pt. sirop,un pahar de zahar,o cana(250 ml.) de apa esenta de rom.
350 gr. de capsuni,3-4 linguri de zahar,esenta de rom,zeama de lamaie,frisca 500 gr.,1lingurita cu vf. de gelatina fina.

Am pus la muiat drojdia cu 2-3 linguri de lapte caldut si 2 stopi de otet,1 lingurita de zahar...Dupa 10 minute arata asa:

Am cernut 300 gr. de faina intr-un castron am amestecat-o cu 2 linguri de pesmet,am facut o fantana(groapa la mijloc),si am pus laptele caldut,ouale intregi 75 gr. de unt moale,drojdia muiata 1 lingura de zahar,1 plic de zahar vanilat,esenta de vanilie rasatura de lamai si portocale,un praf de sare...

Si am inceput sa-l frec cu telul para pana io'sarit capacele(adica a devenit un aluat fin matasos si curgator facand besicute tot incorporand cu lingurita din untul moale..

L-am dat la dospit vreo 40 de min. acoperit la loc caldut...

In timpul asta n-am stat am spalat si taiat feliute capsunele,le-am presarat cu vreo 4 linguri de zahar le-am stropit cu esenta de rom,un plic de zahar vanilat,si putina zeama de lamaie si le-am amenintat ca daca nu-mi fac zeama:''le mananc''...

Se vede treaba ca le-am intimidat ca uite ce sirop fain au lasat

Am cautat forma de ceambellone si dupa ce am scos tot din camara si dulapuri de 3 ori mi-am amintit ca e la mama,si cum e 20 de min. de mers pana la ea si cum'' afara ploua,ploua si-i trecut de ora 9''nexam ceambellone asa ca am trecut la forma de tort(is'moldoveanca cu minte agera si oi'improviza io'un geambelone si fara forma de')...Am uns bine forma de tort cu unt si am tapetat-o bine cu pesmet(de 2 ori)si am pus aluatul la crescut si in forma pana s-o incalzit cuptorul(am vazt'pe net tips,ca sa-l stropesti cu apa asa ca l-am stropit sa nu-l deochi)...

Am copt la foc potrivit...

Asa arata scos din forma

Va rog nu editati inca fiindca ca tre sa continui cu peripetia...