Forum Culinar: SAVARIN(noi) cu capsuni... Geany - Forum Culinar

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

SAVARIN(noi) cu capsuni... Geany savarina uriasa cu aluat dospit...

#1 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 May 2010 - 02:13 PM

Dragele mele totul a inceput urmarind emisiunea Euforia cuisin acum cateva zile si am vazut-o pe Laura Calder (tipa de gateste frantuzeste),facand un ceambellone mare,si insiropat,umplut cu capsuni si frisca si spunand ca asa se face savarina in ''Frantia''...
Emisiunea era o reluare,capsunele de la ea putere,dar m-a incantat ideea,nu a explicat reteta f. bine,adica a aratat tot dar(one cup,two cap,mi-o dat in cap :floare: ...ca io'n-am inteles mare lucru')...Am uitat de ea pana cand am intrat azi in magazin la noi si era un parfum de capsuni de te darama(mi-am dat seama ca-s de-alea bune dupa parfum),le-am achizitionat instant si am inceput sa perii netu'in cautarea de reteta....Am gasit mai multe care semanau cu ce vazusem io',Mama Celeste a facut ceva f. apropiat,dar cum io'fac mult dupa capu'propriu si-mi place mult sa improvizez,in functie si de ce ingrediente am io'iaca'ce-o iesit....

Deci 300 gr. de faina alba,2 linguri de pesmet,16 gr. de drojdie de bere,1 lingura de zahar,zahar vanilat la pliculet,100 ml. de lapte caldut,4 oua de tara,125 gr. de unt moale(lasat la temp camerii),esenta de vanilie fiola de la dr. oetqer butter vaniglia,esenta de lamaie(coaja rasa de lamaie si portocala),un praf de sare.

Pt. sirop,un pahar de zahar,o cana(250 ml.) de apa esenta de rom.

350 gr. de capsuni,3-4 linguri de zahar,esenta de rom,zeama de lamaie,frisca 500 gr.,1lingurita cu vf. de gelatina fina.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127418245592.jpg

Am pus la muiat drojdia cu 2-3 linguri de lapte caldut si 2 stopi de otet,1 lingurita de zahar...Dupa 10 minute arata asa:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127418246586.jpg

Am cernut 300 gr. de faina intr-un castron am amestecat-o cu 2 linguri de pesmet,am facut o fantana(groapa la mijloc),si am pus laptele caldut,ouale intregi 75 gr. de unt moale,drojdia muiata 1 lingura de zahar,1 plic de zahar vanilat,esenta de vanilie rasatura de lamai si portocale,un praf de sare...

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127418247451.jpg

Si am inceput sa-l frec cu telul para pana io'sarit capacele(adica a devenit un aluat fin matasos si curgator facand besicute tot incorporand cu lingurita din untul moale..

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127418249012.jpg

L-am dat la dospit vreo 40 de min. acoperit la loc caldut...

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127418250071.jpg

In timpul asta n-am stat am spalat si taiat feliute capsunele,le-am presarat cu vreo 4 linguri de zahar le-am stropit cu esenta de rom,un plic de zahar vanilat,si putina zeama de lamaie si le-am amenintat ca daca nu-mi fac zeama:''le mananc''...

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127418251357.jpg

Se vede treaba ca le-am intimidat ca uite ce sirop fain au lasat

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-12741825223.jpg

Am cautat forma de ceambellone si dupa ce am scos tot din camara si dulapuri de 3 ori mi-am amintit ca e la mama,si cum e 20 de min. de mers pana la ea si cum'' afara ploua,ploua si-i trecut de ora 9''nexam ceambellone asa ca am trecut la forma de tort(is'moldoveanca cu minte agera si oi'improviza io'un geambelone si fara forma de')...Am uns bine forma de tort cu unt si am tapetat-o bine cu pesmet(de 2 ori)si am pus aluatul la crescut si in forma pana s-o incalzit cuptorul(am vazt'pe net tips,ca sa-l stropesti cu apa asa ca l-am stropit sa nu-l deochi)...

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127418253019.jpg

Am copt la foc potrivit...

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127418255291.jpg

Asa arata scos din forma

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127418256336.jpg

Va rog nu editati inca fiindca ca tre sa continui cu peripetia...

#2 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 May 2010 - 02:29 PM

Siropul de la capsuni l-am incalzit usor si am dizolvat in el 1 lingurita cu vf. de gelatina si l-am dat la rece,iata rezultatul..

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127418486679.jpg

Blatului i-am taiat un capac(circa 1/3 din el)

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127418493157.jpg

Da mi-e pe ciambellone mi se pusese pata asa ca am infipt un pahar in el

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127418493889.jpg

Mai nu radeti,mie cand mi se pune pata pe ceva apoi musai tre sa-l obtin cum vreau io'...

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127418494727.jpg

Din paharul de zahar caramelizat si stins cu apa stropit cu zeama de lamaie si esenta de rom am facut un sirop si am insiropat blatul...

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127418495648.jpg

Am pus frisca ,deasupra feliutele de capsuni scurse de sirop..

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127418496751.jpg

Din nou frisca

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127418497835.jpg

M-am ofticat si i-am pus capac..insiropat si el dat cu frisca cu capsuni si gel...

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127418498737.jpg

Iata-l si coafat si frezat

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-12741849991.jpg

Si o sectiune pt. voi...

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-405-127418500651.jpg

Va pupez si sa nu radeti prea tare pe seama mea ca ma oftic si mai comit vreo'trasnaie made' by Geany... :floare:

#3 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 18 May 2010 - 08:25 PM

Wooow! Mai e? C-as vini pan'la tine!Imagine postata
Savarin(noi) dospit n-am mai gustat!Imagine postata
Io i-as spune Savarigeany cu capsune!Suna mai...ca tine! Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#4 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 18 May 2010 - 08:27 PM

Ahaaaaaaa, deci aici erau restul savarinelor....... Si mie mi-ai dat numa' o bucatica mica, de nu mi-a ajuns nici pe-o masea! ;) Mai vreau!! Asta-nseamna ca tre' sa trec la munca.... :floare:

#5 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 18 May 2010 - 08:36 PM

Geany,

Tu inventator trebuia sa fi.
Dupa ce ai facut puiul spanzurat,acu le faci gaura producatorilor de forme de parjituri...La propriu.Imagine postata
Pai la ce sa mai cumpar forma cu gaura in mijloc,daca pot s-o fac singura,mica sau mare,cu paharul sau cu
borcanul ?
Esti Geny-ala !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 May 2010 - 08:39 PM

Vezi postareazoazorel, la 18 May 2010 - 08:25 PM, a spus:

Wooow! Mai e? C-as vini pan'la tine!Imagine postata
Savarin(noi) dospit n-am mai gustat!Imagine postata
Io i-as spune Savarigeany cu capsune!Suna mai...ca tine! Imagine postata

Draga mea zozo deci noi cre'ca avem f. multe in comun,tare a-si vrea sa ne vedem vreodata ,daca e adevarat ca si rasu'ingrasa,cre'ca am cantari cate o tona fiecare...

#7 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 May 2010 - 08:41 PM

Vezi postareaFoxyy, la 18 May 2010 - 08:27 PM, a spus:

Ahaaaaaaa, deci aici erau restul savarinelor....... Si mie mi-ai dat numa' o bucatica mica, de nu mi-a ajuns nici pe-o masea! ;) Mai vreau!! Asta-nseamna ca tre' sa trec la munca.... :floare:

Draga Foxule mai e ceva,jur ca am mancat doar o feliuta si-mi fac reprosuri si pt. aia...I-a cat vrei ,daca vrei sa incerci reteta mi s-a parut super ieftina si simpla timp putin ce mai....

#8 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 May 2010 - 08:43 PM

Vezi postareaPiscotel, la 18 May 2010 - 08:36 PM, a spus:

Geany,

Tu inventator trebuia sa fi.
Dupa ce ai facut puiul spanzurat,acu le faci gaura producatorilor de forme de parjituri...La propriu.Imagine postata
Pai la ce sa mai cumpar forma cu gaura in mijloc,daca pot s-o fac singura,mica sau mare,cu paharul sau cu
borcanul ?
Esti Geny-ala !Imagine postata

Pisco'cu timpu'cred ca o sa va invatati cu mine,pe ai mei nu-i mai mira nik. de mult...Asta sunt si n-am ce-i face alta mama nu mai face''... ;)

#9 Useril este offline   Olguta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 May 2010 - 08:56 PM

Sa pui drepturi de autor pe metoda, Geany!! :floare:
Arata super de super.. Brava!!
Gustul... mai bine nu ma mai gandesc ca inghit in sec.. beau un pahar cu apa sa-mi treaca ;)
Imagine postata

#10 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 May 2010 - 09:06 PM

Nu dragele mele io'cred ca si teava de violeaza,ups!!!scuze...trece gentil pin'mijlocul la chestiune,are rolul ei in a propaga caldura din mijloc...dar cand nu ai la indemana chestiunea,iaca mai improvizezi na'...mai faci si ...bici si sa mai si pocneasca...
Si la un tort,,,nu de-a lui Dora off corse'',bagi paharul cu pricina,paharul plin e al sarbatoritului,poti taia felii de tort egale si fara a te risca sa se desmembreze in vf. ala delikat de la felie... ;)

#11 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 18 May 2010 - 09:11 PM

Vezi postareaGeany, la 18 May 2010 - 09:06 PM, a spus:

Nu dragele mele io'cred ca si teava de violeaza,ups!!!scuze...trece gentil pin'mijlocul la chestiune,are rolul ei in a propaga caldura din mijloc...dar cand nu ai la indemana chestiunea,iaca mai improvizezi na'...mai faci si ...bici si sa mai si pocneasca...
Si la un tort,,,nu de-a lui Dora off corse'',bagi paharul cu pricina,paharul plin e al sarbatoritului,poti taia felii de tort egale si fara a te risca sa se desmembreze in vf. ala delikat de la felie... ;)

Dar poti pune un borcan in tava, inainte de a baga respectiva tava la cuptor - mama pune un borcan uns cu unt (pe dinafara) in tava in care coace colac (ea face colaci de aia mari, in ditamai oala!). Si acel colac se coace tare frumos si la interior. Cu cateva minute inainte de-a fi gata colacul, se extrage borcanul si se mai lasa nitel la cuptor, sa se rumeneasca aluatul si pe interior - cred ca ar merge si la savarina ceva asemanator, nu? :floare:

#12 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 May 2010 - 09:22 PM

Siigur merge,io'am si forma dar o impart cu mama...pe acelasi principiu am facut kirtosi colaks(habar n-am cum se scrie)..cred ca o sa-i fac cat de curand sa va arat...

Apropo'de off topic,da'off topic rau',o prietena de-a mea si-a luat pat ezact' ca al meu,si ma intreaba:''cum te intelegi cu vecinii??!!''...F..bine raspund,adica buna ziua,buna ziua si asta e..''...Dupa un timp nu mai rezista si-mi spune:''fata si la tine scartaie patu'?!!ca la mine o venit vecina sa-mi spuie sa fac ceva ca e jale...I-am zis:''pai ia incearca de-a latu ca nu mai scartaie''...si acu'imi multumeste,zice:''Da fataa chiar ca nu mai scatie''..Asa ca in viata mai tre' sa te si descurci...Scuze da'nu am putut sa ma abtinez'' ;) ...

#13 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 18 May 2010 - 09:28 PM

Vezi postareaGeany, la 18 May 2010 - 09:22 PM, a spus:

Siigur merge,io'am si forma dar o impart cu mama...pe acelasi principiu am facut kirtosi colaks(habar n-am cum se scrie)..cred ca o sa-i fac cat de curand sa va arat...

Apropo'de off topic,da'off topic rau',o prietena de-a mea si-a luat pat ezact' ca al meu,si ma intreaba:''cum te intelegi cu vecinii??!!''...F..bine raspund,adica buna ziua,buna ziua si asta e..''...Dupa un timp nu mai rezista si-mi spune:''fata si la tine scartaie patu'?!!ca la mine o venit vecina sa-mi spuie sa fac ceva ca e jale...I-am zis:''pai ia incearca de-a latu ca nu mai scartaie''...si acu'imi multumeste,zice:''Da fataa chiar ca nu mai scatie''..Asa ca in viata mai tre' sa te si descurci...Sucuze da'nu am putut sa ma abtinez'' ;) ...

Iaca, acu' ai ajuns si consilier..... in probleme de paturi! :floare:

#14 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 May 2010 - 09:34 PM

Vezi postareaFoxyy, la 18 May 2010 - 09:28 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 18 May 2010 - 09:22 PM, a spus:

Apropo'de off topic,da'off topic rau',o prietena de-a mea si-a luat pat ezact' ca al meu,si ma intreaba:''cum te intelegi cu vecinii??!!''...F..bine raspund,adica buna ziua,buna ziua si asta e..''...Dupa un timp nu mai rezista si-mi spune:''fata si la tine scartaie patu'?!!ca la mine o venit vecina sa-mi spuie sa fac ceva ca e jale...I-am zis:''pai ia incearca de-a latu ca nu mai scartaie''...si acu'imi multumeste,zice:''Da fataa chiar ca nu mai scatie''..Asa ca in viata mai tre' sa te si descurci...Sucuze da'nu am putut sa ma abtinez'' ;) ...

Iaca, acu' ai ajuns si consilier..... in probleme de paturi! :floare:

Pai po'sa razi cat vrei Foxule'draga da'in viata mai tre'sa si improvizezi,sa te descurci,mai trebuie si un pic de gluma si de caterinca,eu fara astea cred ca m-asi''depresa''rau,da'rau de tot :floare: ...

#15 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 May 2010 - 09:58 PM

Vezi postareaOlgutza, la 18 May 2010 - 08:56 PM, a spus:

Sa pui drepturi de autor pe metoda, Geany!! :floare:
Arata super de super.. Brava!!
Gustul... mai bine nu ma mai gandesc ca inghit in sec.. beau un pahar cu apa sa-mi treaca ;)

Draga Olguta crede-ma ca nu e 100/100 meritul meu,poate metoda cu paharu'treaca-mearga,dar in rest...Oricum eu am forme individuale de la bunica,dar tre'sa fac multe si ma frig la deshte',nu mai am nici timp si nici chef de ghighilit,si cand am facut s-au lipit,scos greu din forma,asa ca nu ma mai risc...Poate forme de silicon ar fi o solutie,dar asi folosi alta reteta....

#16 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Postari: 1,128
  • LocationPortugalia

Postat 19 May 2010 - 01:23 PM

Savarina giganta! :toothy9; Ia uite cu ce reteta aparusi la cotitura, tocmai acum la sezon de capsuni! Am notat, o voi face pentru aniversarea casatoriei, sarbatorim nunta de fier :).

#17 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 May 2010 - 05:11 PM

Draga Laura cu riscul de a ma repeta spun ca:''e atat de simpla,ieftina si de buna'' si meritul nu-mi apartine,am vazut si am incercat asta-i tot...Felicitari de pe acum pt. casatoria de fier :toothy9; ,daca nu-l faci pt.invitati,un sfat faceti-l numai pt. voi doi,frishca,capsuni,puncte,puncte :) ...

P.s vezi ca inghite mult sirop,eu am pus treptata cam 350 ml.dar ai mei au spus ca mai mergea...

#18 Useril este offline   laura_lala 

• Moderator
  • Postari: 1,128
  • LocationPortugalia

Postat 19 May 2010 - 05:47 PM

Vezi postareaGeany, la 19 May 2010 - 05:11 PM, a spus:

Draga Laura cu riscul de a ma repeta spun ca:''e atat de simpla,ieftina si de buna'' si meritul nu-mi apartine,am vazut si am incercat asta-i tot...Felicitari de pe acum pt. casatoria de fier :toothy9; ,daca nu-l faci pt.invitati,un sfat faceti-l numai pt. voi doi,frishca,capsuni,puncte,puncte :) ...

P.s vezi ca inghite mult sirop,eu am pus treptata cam 350 ml.dar ai mei au spus ca mai mergea...

Pai la puncte puncte ma gandeam si io :), pica fix intr-o vineri si nu invitam pe nimeni, sarbatorim in 2! ;)

Edit: pai atunci o sa fac si sirop de zahar ars cu oleaca de rom si amestec cu siropul de la capsuni. ;)

#19 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 May 2010 - 07:17 PM

Pai pune si neshte''toping de cioco'deasupra...pariez pe ce vrei tu ca vineri nu te gasesc pe forum... :toothy9;

#20 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 19 May 2010 - 08:03 PM

Cioc,Cioc.
Vreau sa postez si eu reteta mea de savarina.
Aia in forme de tabla.
Ce zici.Sa fac topic nou,sau lipesc aici?
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi