Forum Culinar: Mousse de somon - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Mousse de somon

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 May 2010 - 03:36 PM

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127444858748.jpg

Cred ca nu mai este un secret iubirea ce o port eu somonului.Il vanez peste tot.

100 gr somon afumat
150 gr somon proaspat
1 lingura de unt moale
2 linguri smantana
1 ceapa mica rosie
sucul de la o jumatate de lamaie
sare,piper

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127444865274.jpg

Am fiert pentru 10 minute somonul proaspat.Fata de la pescarie m-a sfatuit sa pun pestele in apa care fierbe, ca pierde mai putin din gust.Am ascultat-o.De data asta.L-am scos din apa si l-am lasat la racit.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127444869591.jpg

Ceapa am tocat-o fin(eu, in robotel) , am amestecat-o cu somonul afumat.Tot in robot.Somonul fiert, am avut grija sa-i scot toate oasele si l-am sfaramat bine cu degetele.L-am amestecat cu ceapa si colegul lui afumat.Am stropit cu sucul de lamaie si am adaugat smantana si untul.Sare si piper dupa gust.Am dat la rece.Am servit cu crackers.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127444877691.jpg

Si pentru toti iubitorii de somon:Somon dance!

http://www.youtube.c...h?v=TOyDkwaUh-Y



#2 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 21 May 2010 - 07:15 PM

Esti sigura, sigura ca nu suntem rude?? :((

Ca si eu sunt moarta dupa somon, la concurenta cu pisicile mele, deci competitie acerba!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#3 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 21 May 2010 - 07:49 PM

Am mai zis si o repet.
Daca ar fi sa manac somon,de la tine as manca.
Pasta e asa un roz frumos ca imi vine sa incerc si eu.
Cine stie,poate imi fac curaj.

Pozele sunt de-a dreptul artistice.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 May 2010 - 09:03 PM

Ce bunatate tre' sa fie..... :(( Poate gasesc si eu pe undeva somon mai ieftin si fac! :((
Sa vezi cand o aparea Maya la interval.... cu mustaciosii ei cei pofticiosi....... :((

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 May 2010 - 11:23 AM

Zerda, daca suntem rude, atunci facem parte dintr-o familie numeroasa. :)

Lia, chiar artistice nu-s.M-a joc cu setarile, mai bine las pe automat. :D
Pentru tine, am sa pregatesc si bibilici de mare. :D

Foxy, o felie macar, si-ti ajunge sa faci doua portii.Creda ca cel afumat e mai ieftin si-n Germania, nu?

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 May 2010 - 11:39 PM

Lili, sunt in cautarea unei mousse de pus pe niste biscuiti foarte friabili si subtiri, asta imi place dar n-am somon proaspat, daca il fac doar din afumat crezi ca e vreo problema sau sa incerc?

#7 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 May 2010 - 08:21 PM

Vezi postareaEataly, la 23 May 2010 - 11:23 AM, a spus:

Zerda, daca suntem rude, atunci facem parte dintr-o familie numeroasa. :P

Lia, chiar artistice nu-s.M-a joc cu setarile, mai bine las pe automat. :hungry:
Pentru tine, am sa pregatesc si bibilici de mare. ^_^

Foxy, o felie macar, si-ti ajunge sa faci doua portii.Creda ca cel afumat e mai ieftin si-n Germania, nu?



Pe aici e mai scump somonul afumat. Si cum cel proaspat sare de 15 euro pe kila.... :director: nu-mi da mana sa iau nici de ala afumat! :P Astept ceva oferte, ca mai apar din cand in cand.

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 May 2010 - 09:48 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 May 2010 - 11:39 PM, a spus:

Lili, sunt in cautarea unei mousse de pus pe niste biscuiti foarte friabili si subtiri, asta imi place dar n-am somon proaspat, daca il fac doar din afumat crezi ca e vreo problema sau sa incerc?


Singura problema ar fi gustul pronuntat de somon afumat.Si cum mie imi place...pentru mine n-ar fi o problema. :scratch:
Asta-i o reteta adaptata de mine dupa una din Cucinare bene, unde era facuta duar cu afumat, daca vrei pun si reteta din revista.

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 May 2010 - 11:08 PM

Pune-o te rog, ca sa ma orientez :scratch:

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 May 2010 - 11:31 AM

Scusati intarzierea.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127477970794.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127477972109.jpg


Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127477988152.jpg


Imagine atasata: monthly_05_2010/post-9-127477975089.jpg

Eu acum sut in criza de timp.Revin cu traducerea pentru cine e interesat.

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 May 2010 - 12:33 PM

Perfect, mersi frumos.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi