Rachiu/lichior de muguri de brad
#1
Postat 22 May 2010 - 02:50 PM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#2
Postat 22 May 2010 - 06:03 PM
Am purces loa cale si fara ajutor. Ce uameni!
Am zdrobit mugurii de brad, ceva mai mult de juma de chil. I-am pus intr-un borcan si am mai pus juma de "batz" de scortisoara si ceva cuisoare si fo 750 ml de alcool fin, 94%. Inchis ermetic borcanul si pus la soare, cica fo doo saptamani.
Dupe aia cica se face un sirop de zahar de un litru apa si un chil zahar si se toarna peste chestia aia din borcan. Si cand se raceste se strecoara si se trage la sticle care se tin la umbra si racoare. Si cica iese lichior de muguri de brad.
Eh, om vedea ce iese
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#3
Postat 22 May 2010 - 06:36 PM
Principiul asta e, macerat in alcool ingredientul principal si dupa 2 saptamini amestecat cu sirop, o sa iasa bine cu siguranta
#4
Postat 22 May 2010 - 07:33 PM
Adriana, la 22 May 2010 - 06:36 PM, a spus:
Principiul asta e, macerat in alcool ingredientul principal si dupa 2 saptamini amestecat cu sirop, o sa iasa bine cu siguranta
In fiecare an vaz muguri de brad si mi-am adus aminte de rachiul de brad de la Sura Dacilor si de la Hotel Dracula din Pasul Tihuta.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#5
Postat 22 May 2010 - 08:10 PM
Mama a facut aici sirop din muguri de brad.
#6
Postat 22 May 2010 - 08:18 PM
Adriana, la 22 May 2010 - 08:10 PM, a spus:
Mama a facut aici sirop din muguri de brad.
Eh, pe vremuri aveau mereu. Dupa dec. '89 s-a cam terminat cu rachiul de brad acolo.
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#7
Postat 22 May 2010 - 08:28 PM
Pai inainte de '89 am fost da' eram mica
Dupa am fost si eram mare da' nu mai era
#8
Postat 13 June 2010 - 03:18 AM
dragos, la 22 May 2010 - 06:03 PM, a spus:
Am purces loa cale si fara ajutor. Ce uameni!
Am zdrobit mugurii de brad, ceva mai mult de juma de chil. I-am pus intr-un borcan si am mai pus juma de "batz" de scortisoara si ceva cuisoare si fo 750 ml de alcool fin, 94%. Inchis ermetic borcanul si pus la soare, cica fo doo saptamani.
Dupe aia cica se face un sirop de zahar de un litru apa si un chil zahar si se toarna peste chestia aia din borcan. Si cand se raceste se strecoara si se trage la sticle care se tin la umbra si racoare. Si cica iese lichior de muguri de brad.
Eh, om vedea ce iese
A gustat chifteaua senioara. Cica a iesit o porcarie amara de nedescris si nebaubila
Creca n-a fost bun bradu'
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#9
Postat 13 June 2010 - 08:03 AM
dragos, la 13 June 2010 - 03:18 AM, a spus:
Les notre comme les coniferes (Ai nostri ca brazii!)
Ai castigat o dedicatie:
Pe care sub un .. brad
Zăăăăău-zău!
Şade un voinic supărat
Zăăăău-zau, ză-au, zău!
(D. G. Kiriac)
Felictari pentru dorinta de a experimenta si pentru sinceritate.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#11
Postat 14 June 2010 - 02:29 AM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#12
Postat 17 June 2010 - 01:47 PM
Ce gustase chifteaua senioare era alcoolul in care au stat la macerat mugurii de brad. Si ala era amar rau si verzui la culoare.
Acum, dupa ce a stat fo doo saptamani cu siropul adaugat, s-a facut la fix. Si are o culoare verzuie oleaca tulbure.
Asa ca, in final, ma declar multumit de prima incercare. La anu' o sa iasa si mai bun.
Soacra-mea imi spuse ca i-a fost mila sa arunce mugurii aia care au stat in alcool si a facut cu ei o combinatie cu socata, chipurile sa iasa un fel de vin
Am gustat, nu e rau, e oleaca amarui... un fel de vin pelin )
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#13
Postat 17 June 2010 - 02:02 PM
Am pus intr-un borcan mare,muguri de brad in straturi cu zahar tos si felii de lamaie.
L-am uitat in camara 3 saptamani.
Apoi am strecurat siropul si a rezultat un lichid gros,galben ,verzui,cu aroma de brad,
nu de molid .
Il tin in frigider la mare cinste.
Se pune in pahar un deget de sirop,apoi apa minerala si cuburi de gheata.
E SUPERB !
Poza nu fac ca mi-e o lene de ma doare.
Cin!Cin!
http://povesticulinare.blogspot.com/
#14
Postat 17 June 2010 - 02:05 PM
Am folosit brad brad. Jumate brad aproape argintiu din bradu' argintiu al vecinului, jumate brad... comunal din parcarea de langa politie
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"
#15
Postat 17 June 2010 - 02:13 PM
dragos, la 17 June 2010 - 02:05 PM, a spus:
Am folosit brad brad. Jumate brad aproape argintiu din bradu' argintiu al vecinului, jumate brad... comunal din parcarea de langa politie
Nu insinuez nimic mai,doar vroiam sa fiu in tot cu discutia,daca tot sunt paralela cu topicul,avand in vedere ca ce beau eu nu e cu alcool......
Adica sa fiu in ton cu bradul,sa nu-mi cante apoi careva molifte.
No Cin Cin dragule ...zic.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#16
Postat 17 June 2010 - 02:17 PM
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"