Piftie de curcan (pasarik)
#1
Postat 23 May 2010 - 08:06 AM
2 bucati pulpa curcan (fara pene)
2 cepe
2 morcovi
2 foi dafin
2 lingurite boabe de piper
2 catei de usturoi
2 lingurite de sare
Etape:
1: dezosat pulpele, taiat carnea in bucati si spart fiecare os in 2-3 bucati sa poata sa iasa maduva
2: pus pulpele la fiert in apa cat sa le acopere (la mine a trebuit sa umplu oala)
3: curatat ceapa, morcovii, usturoiul si taiate fiecare in 4
4: dupa ce a dat carnea in primul fiert, se curata de spuma si se adauga legumele, piperul, sarea si foile de dafin
5: se fierbe la foc mic si cu capacul pus pe oala cam 2 ore (daca scade prea mult se adauga apa)
6: se scoate carnea, se portioneaza, se pune in castroane si se toarna peste zeama rezultata din fierbere (strecurata de ceapa, usturoi, dafin si piper). Morcovii pot fi lasati in castroane (ca dau frumos nu de alta)
7: dupa ce s-a racit se pun castroanele in frigider pentru a se raci, de unde si denumirea de racitura
Hasta la baby, vista !!!
#2
Postat 23 May 2010 - 10:16 AM
Da unde-i piftia baby ?
La frigider ?
Asteptam cu sufletul la gura sexiunea.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 23 May 2010 - 03:53 PM
#5
Postat 23 May 2010 - 07:43 PM
The Husband : ), la 23 May 2010 - 12:50 PM, a spus:
Sincer, nici eu nu as fi avut rabdare sa se intareasca....pana maine.
Scuze dar nu ma putui abtine.
Acum sa lasam gluma la o parte.
Cred ca e gustos,chiar daca nu face un gel prea ferm.
Cred ca se poate ajuta cu putina gelatina.
Felicitari pentru prima reteta.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#6
Postat 23 May 2010 - 08:32 PM
#9
Postat 24 May 2010 - 02:09 AM
uptown girl, la 23 May 2010 - 03:53 PM, a spus:
E simplu: dupa ce ai scos carnea de pe el, il sprijini cu un capat pe fundul de lemn, de celalalt capat il tii inclinat la 45 de grade si dai in os cu partea neascutita a lamei de cutit.
#10
Postat 24 May 2010 - 09:52 AM
The Husband : ), la 24 May 2010 - 02:09 AM, a spus:
E simplu: dupa ce ai scos carnea de pe el, il sprijini cu un capat pe fundul de lemn, de celalalt capat il tii inclinat la 45 de grade si dai in os cu partea neascutita a lamei de cutit.
Multam de explicatie.
(daca nu-mi reuseste din prima lovitura, o sa recurg la metoda non-violenta, pliculetul cu aspic )
#11
Postat 24 May 2010 - 12:37 PM
Si the wife a zis ca este the best racitura de curcan ever
#12
Postat 24 May 2010 - 02:03 PM
Felicitari, a iesit foarte apetisanta!
#14
Postat 24 May 2010 - 04:28 PM
Data viitoare dau eu hreanul .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#15
Postat 24 May 2010 - 05:04 PM
#16
Postat 24 May 2010 - 05:59 PM
#18
Postat 24 May 2010 - 08:36 PM
Maica-mea face ©racitura din aripioare de curca(n) si nu pune deloc gelatina. Am facut si eu si nu mi-a trebuit fir de gelatina. Cand am folosit pulpe de curca(n), datorita faptului si deoarece am scapat nitelus cam multa sare decat de obicei, a trebuit sa pun si-un pic de gelatina - rezultatul final n-a fost sarat din cale-afara, a fost taman bun, dar se stie ca sarea impiedica gelifierea supei.
#19
Postat 24 May 2010 - 09:52 PM
The Husband : ), la 24 May 2010 - 05:59 PM, a spus:
Ai avut ocazia sa iti gatesc si....... m-ai ratat
Ramane pe data viitoare, tot pe malul oceanului
....
anul trecut........ am fost cu The Wife ......
Gata, stiu ! Io de fapt n-am uitat, dar nu eram sigura cui ii apartine husbandu' si nu vroiam sa fac vreo gafa, sa te fi atribuit altei fete. Bine dar aceea a fost o vizita fulger! Pai la cat ati stat voi, cred ca nici nu ajungea timpul pentru o supa la plic!
Ca sa fim si on-topic am sa fac si eu racitura ca mi-ai facut pofta. Nu garantez c-o fi de pasaroi, depinde ce gasesc proaspat pe cand oi merge la cumparaturi.
#20
Postat 25 May 2010 - 01:04 AM
mofturosul de sot nu o sa manance, nu mananca mancaruri reci indiferent ce contin(nici macar salate, doar de frunze verzi ).
mi-ai facut pofta, joi mac la sarbi si iau si curcan.
hai noroc si....imi cam dai lectii husbande( a lui the wife, in fine intelegeti voi)