Forum Culinar: Reteta friptura de porc cu sorici - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reteta friptura de porc cu sorici

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 November 2009 - 04:01 PM

Am o bucata de carne cu sorici.Am mancat in Germania .Nu-mi aduc aminte cum sa cheama si daca stiti reteta , am googalit dar nu gasesc reteta.Macar daca as sti cum se cheama :thumleft: .Ajutoooor!

#2 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 30 November 2009 - 04:11 PM

Eataly, carnea pe care vrei sa o prepari e proaspata, sau de la saramura? :thumleft:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 November 2009 - 04:13 PM

Nuuuuu, e proaspata.Au taiat porcu' amicii nostri am o bucata de toata frumusetea. Am pastrat-o special pentru friptura asta, avea si un sos brun.

#4 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 30 November 2009 - 04:15 PM

Sa fie Wurzelfleisch ? :thumleft: Maaayyaaaa?????
Ah, înca ceva, soriciul era crestat în romburi? Legume, ceva alaturi?
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 November 2009 - 04:20 PM

Nu era crestat. Ne-au servit-o felii impreuna cu galustile de paine uscata si sosul brun.

#6 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 30 November 2009 - 04:32 PM

Aha! Pe asta n-o stiu. Oricum, poate ne lumineaza Maya, altminteri am si eu reteta mea, dar e destul de complicata (patru etape distincte de preparatie).
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 November 2009 - 04:36 PM

Multumesc oricum.Sper sa nu fie aia. :director:
Acu' fug sa iau copilul gradi, daca nu gasesc reteta diseara, improvizez. :thumleft:

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 November 2009 - 05:42 PM

Nu-mi dau seama..greu de ghicit,pentru ca nemtii au o gramada de fripturi cu sorici..crestat si frecat cu sare grunjoasa,si necrestat..dar depinde si ce condimente au folosit..iar sosurile brune,se cam folosesc des,la orice gen de friptura.Galustele de pîine,iar nu spun nimic despre reteta fripturii,ca si astea se servesc cu placere la orice friptura cu sos..sau doar la sos,fara friptura :D

Era crocanta crusta?Era facuta la cuptor,banuiesc?Cu ce era condimentata..ai simtit ceva aroma de chimion?

Majoritatea folosesc sosuri maro din cub/plic,iar cei care fac sosuri adevarate,folosesc aproximativ aceeasi reteta ca cea a lui Alex,de fonduri.Apoi acea zeama,o prelucreaza mai departe ca sos.O reduce pe foc si o stinge cu ceva vin/merge si fara vin,si ingroasa cu amidon..sau faina.Altii mai adauga si o lingura de creme fraîche..

La fel de bine se poate face un sos maro,si din fondul care ramîne la friptura.
Deci tot ce lasa bucata aia de carne,împreuna cu ceva legume(morcov,telina,rosii/sau pasta concentrata de rosii,ceapa),ma refer la fodul ce-l lasa toate astea in tava,se scoate intr-o craticioara,se reduce pe foc,se stinge cu vin,supa sau apa(depinde de cum iti place si ce concentratie are fondul),se lasa la fiert,apoi se trece prin sita.Se potrivesc condimentele..si se serveste cu carnea si galustele.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 November 2009 - 05:59 PM

Da , crusta crocanta.La cuptor sigur, totul facut in casa.Nu era chimion , l-as fi simtit.
Multumesc oricum. Sper sa-mi iasa ceva.

#10 Useril este offline   Kroko 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationA doua stea la stanga

Postat 30 November 2009 - 06:29 PM

Nu era Schweinhaxn? Parca avea Peter pe culi o reteta faina.
...
www.watch-in.com => un altfel de forum ptr. romanii de pretutindeni ( inca in dezvoltare :) )

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 30 November 2009 - 06:52 PM

Kroko a spus:

Nu era Schweinhaxn? Parca avea Peter pe culi o reteta faina.
...

Asta ce vrea ea,se aude a Krustenbraten,ca zicea ca are o bucatoaie de carne,nu Haxn.

Iar astea in general se ung cu o emulsie de ulei,sare,chimion macinat,usturoi pisat,piper.Se pune bucata de carne pe pat de legume(morcov,telina,ceapa,usturoi,concentrat de rosii)se toarna apa peste legume,iar desupra se aseaza carnea cu crusta(în general crestata romburi) in sus.În functie de marimea bucatii de carne,se tine oricum cel putin/ aproximativ 2 ceasuri la cuptor,si se mai stropeste cu zeama ce-o lasa.
Cînd e gata,carnea se scoate se pastreaza la cald,iar sucul lasat ori se strecoara de legume,apoi se face cum am zis mai sus(se lasa asa,sau se reduce,se intinde cu vin sau apa/supa,sau se ingroasa..sau cu o lingura de creme fraîche..sau altii pun o parte din legumele de la friptura,si ingroasa sosul facîndu-le pireu împreuna cu fondul din tava...)
Asta ar fi o reteta simpla..dar nemtii astia au fripturi cu gramada! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 December 2009 - 12:06 PM

Asta era:Krustenbraten! Multumesc la toti. :( Ma apucasem deja de ea am pus-o in cuptor pe la 5,30.N-am pus chimion, si nici concentrat de rosii, la legume am adaugat si cartofi(pentru Manu).Am mai udat-o si cu un pic de vin alb. :mrgreen: Dar crusta crocanta nu a iesit neam. A stat in cuptor pana pe la 7,30.De buna a fost buna .Am facut o poza la ce-a ramas.

Imagine atasata: 59_c95e46cba506a62a3d0a98c6100b9e8f.jpg

Mai am o bucata in congelator , mai mare , poate de Craciun o nimeresc.

#13 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 03 December 2009 - 09:36 PM

Uite si reteta mea. Cam complicata dar merita, zic eu :)
Opaersti 10minute carnea
O scoti, cadrilezi soriciul cu cutitul
Freci pe toate partile cu un amestec de usturoi, comino, rozmarin, cimbru si foaie de dafin pisate împreuna (daca ai si salvie, nu te jena)
Dai la cuptor 150°C, pe tava, 1h30
Degresezi tava, adaugi un pahar de apa, lasi înca zece minute la cuptor. Recuperezi sosul.
Dai cuptorul pe grill 250°C si pui carnea cu soriciul în sus, pîna devine crocant
Servesti cu piureu de cartofi. :) Si cu sosul recuperat, of course.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#14 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 December 2009 - 09:51 PM

Uh, phiu! ma asteptam mai complicata. Multumesc de idee!

#15 Useril este offline   bimbilica 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 29
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVoluntari

Postat 03 December 2009 - 10:20 PM

Eu am o bucata faina de fleica,si chiar maine vroiam sa o fac cumva,la cuptor.oare merge reteta lui Alexandru?ca atunci o las pe sambata ca nu am toate frunzele si frunzulitele cu care trebuieste imbalsamata :scratch:

#16 Useril este offline   yandira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 December 2009 - 06:11 PM

Eu am o fantezie obsesiva si salivara: crispy pork
De cand l-am mancat in Tailandia pot jura ca nu exista reteta de porc mai misto ca asta. E crocant si se sfarama in gura, e un deliciu. Am mancat si piept de ratza crispy si porc. Salivez de atunci incontinuu si l-am cautat ca pe pantoful Cenusaresii prin toate tavernele asiatice de pe aici inutilmente. Stiu ca nu-l voi putea face niciodata pentru ca aici nu se vinde porcul cu piele. :beer2:
Uite linkul pe care il pastrez de mult timp si care cred ca e cel mai apropiat de ceea ce am mancat eu.

http://www.ucancookthai.com/language-en ... k-rice.htm
Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi