Reteta friptura de porc cu sorici
#1
Postat 30 November 2009 - 04:01 PM
#2
Postat 30 November 2009 - 04:11 PM
#3
Postat 30 November 2009 - 04:13 PM
#4
Postat 30 November 2009 - 04:15 PM
Ah, înca ceva, soriciul era crestat în romburi? Legume, ceva alaturi?
#5
Postat 30 November 2009 - 04:20 PM
#6
Postat 30 November 2009 - 04:32 PM
#7
Postat 30 November 2009 - 04:36 PM
Acu' fug sa iau copilul gradi, daca nu gasesc reteta diseara, improvizez.
#8
Postat 30 November 2009 - 05:42 PM
Era crocanta crusta?Era facuta la cuptor,banuiesc?Cu ce era condimentata..ai simtit ceva aroma de chimion?
Majoritatea folosesc sosuri maro din cub/plic,iar cei care fac sosuri adevarate,folosesc aproximativ aceeasi reteta ca cea a lui Alex,de fonduri.Apoi acea zeama,o prelucreaza mai departe ca sos.O reduce pe foc si o stinge cu ceva vin/merge si fara vin,si ingroasa cu amidon..sau faina.Altii mai adauga si o lingura de creme fraîche..
La fel de bine se poate face un sos maro,si din fondul care ramîne la friptura.
Deci tot ce lasa bucata aia de carne,împreuna cu ceva legume(morcov,telina,rosii/sau pasta concentrata de rosii,ceapa),ma refer la fodul ce-l lasa toate astea in tava,se scoate intr-o craticioara,se reduce pe foc,se stinge cu vin,supa sau apa(depinde de cum iti place si ce concentratie are fondul),se lasa la fiert,apoi se trece prin sita.Se potrivesc condimentele..si se serveste cu carnea si galustele.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#9
Postat 30 November 2009 - 05:59 PM
Multumesc oricum. Sper sa-mi iasa ceva.
#10
Postat 30 November 2009 - 06:29 PM
...
#11
Postat 30 November 2009 - 06:52 PM
Kroko a spus:
...
Asta ce vrea ea,se aude a Krustenbraten,ca zicea ca are o bucatoaie de carne,nu Haxn.
Iar astea in general se ung cu o emulsie de ulei,sare,chimion macinat,usturoi pisat,piper.Se pune bucata de carne pe pat de legume(morcov,telina,ceapa,usturoi,concentrat de rosii)se toarna apa peste legume,iar desupra se aseaza carnea cu crusta(în general crestata romburi) in sus.În functie de marimea bucatii de carne,se tine oricum cel putin/ aproximativ 2 ceasuri la cuptor,si se mai stropeste cu zeama ce-o lasa.
Cînd e gata,carnea se scoate se pastreaza la cald,iar sucul lasat ori se strecoara de legume,apoi se face cum am zis mai sus(se lasa asa,sau se reduce,se intinde cu vin sau apa/supa,sau se ingroasa..sau cu o lingura de creme fraîche..sau altii pun o parte din legumele de la friptura,si ingroasa sosul facîndu-le pireu împreuna cu fondul din tava...)
Asta ar fi o reteta simpla..dar nemtii astia au fripturi cu gramada!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#12
Postat 01 December 2009 - 12:06 PM
Mai am o bucata in congelator , mai mare , poate de Craciun o nimeresc.
#13
Postat 03 December 2009 - 09:36 PM
Opaersti 10minute carnea
O scoti, cadrilezi soriciul cu cutitul
Freci pe toate partile cu un amestec de usturoi, comino, rozmarin, cimbru si foaie de dafin pisate împreuna (daca ai si salvie, nu te jena)
Dai la cuptor 150°C, pe tava, 1h30
Degresezi tava, adaugi un pahar de apa, lasi înca zece minute la cuptor. Recuperezi sosul.
Dai cuptorul pe grill 250°C si pui carnea cu soriciul în sus, pîna devine crocant
Servesti cu piureu de cartofi. Si cu sosul recuperat, of course.
#15
Postat 03 December 2009 - 10:20 PM
#16
Postat 08 December 2009 - 06:11 PM
De cand l-am mancat in Tailandia pot jura ca nu exista reteta de porc mai misto ca asta. E crocant si se sfarama in gura, e un deliciu. Am mancat si piept de ratza crispy si porc. Salivez de atunci incontinuu si l-am cautat ca pe pantoful Cenusaresii prin toate tavernele asiatice de pe aici inutilmente. Stiu ca nu-l voi putea face niciodata pentru ca aici nu se vinde porcul cu piele.
Uite linkul pe care il pastrez de mult timp si care cred ca e cel mai apropiat de ceea ce am mancat eu.
http://www.ucancookthai.com/language-en ... k-rice.htm