Imi pare tare rau ca nu am facut poze pas cu pas,dar nu ma mai tineau acumulatorii ca am fost la tara cu piciul si s-au consumat,dar chiar merita un loc special.
Am copt 2 vinete frumoase si 4 ardei grasi frumosi,i-am curata de pielita,cotoare si samburi si le-am tocat maruntel cu tocatorul de vinete.
Am pus la prajit in ulei o ceapa mare taiata julien,am ras 2/3 dintr-un morcov mare pe razatoarea cu dintii mari,cealalta 1/3 din morcov taiat feliute,am pus peste ceapa la calit,am ras direct pe razatoare 2 rosii mari astfel incat sa-mi ramana coaja in mana,si am stins prajeala de care v-am vb.,am pus o lingura de bulion bun,am pus vinetele si ardeii tocati ,o lingurita de zahar ,cand a mai scazut am pus 3 catei de usturoi tocati din cutit,am stropit cu vin,am pus 2 felii de lamaie cu tot cu coaja,2 foi de dafin,bobite de piper vreo 4 si 2 de coriandru,
sare, piper,pudra de chilli cayenne (ca ne place mai picanta)si am scazut-o bine la foc mic.
Se mai pot pune si masline sau in loc de vinete si ardei carne,sau peste,dar aia e alta mancare de ''peste''
Am servit calduta cu un pui de mamaliguta si un ou ochi de taran'',si asta este ce a mai ramas sa o servim rece pe paine ca pe zacusca''....
Poate fi si baza pt. un sos pt. paste...
Pagina 1 din 1
Mancarica de vinete Buna calda dar si rece
#2
Postat 26 May 2010 - 10:55 AM
Geany, si eu fac mancarica asta aproximativ la fel, dar mai putin condimentata. Este o bunatate. Noi o mai servim si cu smantana groasa. Moama ce pofta mi-ai facut! oricum, cum o realizezi tu cred ca e mult mai buna ca a mea, asa ca in curand o sa fac varianta ta, dar nepicanta (canbd mai gasesc vinete ieftine).
#3
Postat 26 May 2010 - 11:07 AM
Eu am gasit vinete si ardei ieftini,si noua ne place asa picanta si condimentata,dar se poate si mai putin condiment,feliutele de lamaie ii dau o aroma si o prospetime divina si vinul alb la sf. in opinia mea este de neinlocuit...
#4
Postat 26 May 2010 - 11:26 AM
daca vin si usturoi ii mai pun, felii de lamaie chiar mi-e teama sa incerc
#5
Postat 26 May 2010 - 11:43 AM
Numai 2 feliute cu tot cu coaja,garantez ca da numai o aroma usor parfumata,echilibrata de lingurita de zahar....
Eu in schimb nu-mi imaginez aici smantana...unde o pui alaturi sau cum?!!
Eu in schimb nu-mi imaginez aici smantana...unde o pui alaturi sau cum?!!
#6
Postat 26 May 2010 - 12:05 PM
Smantana o pui la sfarsit, cand pui si usturoiul, amesteci bine, dregi de sare si tragi de pe foc. Smantana asta poa sa fie o lingura la toata mancarea sau mai mult... depinde. Eu inainte numai cu smantana o faceam, dar la un moment dat mi-a zis cineva ca nu poa sa asocieze mancarea asta cu lactate si ca e f buna fara, asa ca am incercat si fara si intr-adevar e f buna si fara, asa ca am scapt de stresul cu smantana (daca n-am in casa si n-am apucat sa cumpar, nu-i bai! ba chiar mai sanatos putin). dar te asigur ca e f buna cu smantana. incearca sa amesteci o lingurita de smantana si un praf de sare in farfuria ta cu mancare si vezi ce-ti zice papila
#7
Postat 26 May 2010 - 12:24 PM
Cred ca o fi buna,dar asa cu rosii smantana,n-am mai facut,doar mancare de ardei copti cu smantana...
#8
Postat 26 May 2010 - 04:39 PM
Noi o numim zacusca.
Si o mancam si proaspata, nu musai din borcan.
In ultimii ani, A mea coace (Doam-ne--e-pru-ne-le-eeee Tra la-a-la-laaaa ), deci coace vinetele si gogosarii in sezon (octombrie) le pune la congelator si cand avem pofta de zacusca, o face pe moment si o mnacam calda.
Si o mancam si proaspata, nu musai din borcan.
In ultimii ani, A mea coace (Doam-ne--e-pru-ne-le-eeee Tra la-a-la-laaaa ), deci coace vinetele si gogosarii in sezon (octombrie) le pune la congelator si cand avem pofta de zacusca, o face pe moment si o mnacam calda.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#9
Postat 26 May 2010 - 05:13 PM
Sefule seamana cu zacusca dar la zacusca sunt cantitati se face cu gogosari si se scade bine la cuptor,etc. asta e o mancarica de vara facuta portie mica rapid pe moment....
Arata acest topic
Pagina 1 din 1