Forum Culinar: Coquille Saint-Jacques cu sparanghel in sos de vin - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Coquille Saint-Jacques cu sparanghel in sos de vin

#1 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 27 May 2010 - 11:59 AM

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-12749538391.jpg

Avem nevoie de : scoici, sparanghel, sare, piper, un cubulet de unt, lamiie - coaja si zeama - vin alb, ulei pentru prajit.

Scoicile le-am spalat, le-am uscat in prosop si le-am dat cu sare si piper, apoi le-am taiat in jumatati, ca sa fie bite size:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127495396166.jpg

Sparanghelul l-am taiat innbucati de cca 2,5 cm, apoi l-am tras citeva minute in ulei, l-am scos si pus deoparte:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127495403982.jpg

In uleiul ramas am tras scoicile, citeva minute, pina nu mai lasa zeama:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-1274954117.jpg

apoi le-am scos si pus peste sparanghel:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127495415875.jpg

am topit in tigaie nuca de unt, am deglasat cu vinul si sucul si coaja de la o lamiie:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127495419534.jpg

Poftiti la masa:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127495422539.jpg

Pregatirea a durat 10 minute, gatitul propriu zis inca vreo 10 minute, mincatul in sine si mai putin :angryfire:
A fost minunat!

Vinul folosit, atit la sos cit si la masa:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127495433425.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-10-127495435534.jpg
raluca elena

#2 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 May 2010 - 12:10 PM

Ai revenit!!! :angryfire:
Reteta este superba si mersi ca mi-ai adus aminte de ele. Banuiesc ca ai vrut sa spui cochilii Sfantu Iacob :hug:
Excelenta reteta!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#3 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 27 May 2010 - 12:13 PM

:hug: Asa or fi, le-am cumparat de scallops si gogu mi le dadu ca stridii... :angryfire:

Pup la tine!
raluca elena

#4 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 May 2010 - 01:05 PM

Stridiile sunt cele care se dau pe gat de regula crude. Se pot si gati, insa mie imi plac crude, cu ceva baguette cu unt si un sos cu otet si ceapa. Nu toata lumea e fan. Se zice ca pe stridii ori le urasti ori le iubesti de la prima degustare :whip2: Eu zic ca depinde mult de cum le servesti prim data. Ca daca o fi sa te duca la o crescatorie sa le dai asa natur pe gat...cam greu sa le 'ubesti =)))Si dupa mine, nu merg fara un vin alb rrrrrrece, sau cu o Veuve alaturi.


Si aici sunt cohiliile St. Jaque, niste pretioase in lumea fructelor de mare. Se pot face in mii si mii de feluri. Multi le scot piciorusul acela coral, altii il mananca si pe el. Eu pana acum am mancat fara. Dar eu ce vine din mare as manca si cu cochilii cu tot .



Pup zurück la fata harinica si frumoasa!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#5 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 27 May 2010 - 01:14 PM

Piciorusul ala l-am mincat doar ca nigiri, si imi place mult!
Scoica asta imi place si cruda si gatita, insa stridiile - ca acu' am prins diferenta, am mincat doar gatite, asa ca nu pot compara!
raluca elena

#6 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 02 June 2010 - 09:03 PM

Raluca, reteta asta e exact pe gustul meu

ingrediente de sezon, putine, gatite rapid la tigaie...

o sa o probez sigur, cumpar cu prima ocazie cand merg la piata.

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 June 2010 - 09:38 PM

Le ador,is asa de bune, daca mai gasesc sparanghel le incerc si eu :director:

#8 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 04 June 2010 - 09:44 AM

Sint convinsa ca va vor placea, sint minunate! :floare:
raluca elena

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi