Pagina 1 din 1
Coquille Saint-Jacques cu sparanghel in sos de vin
#1
Postat 27 May 2010 - 11:59 AM
Avem nevoie de : scoici, sparanghel, sare, piper, un cubulet de unt, lamiie - coaja si zeama - vin alb, ulei pentru prajit.
Scoicile le-am spalat, le-am uscat in prosop si le-am dat cu sare si piper, apoi le-am taiat in jumatati, ca sa fie bite size:
Sparanghelul l-am taiat innbucati de cca 2,5 cm, apoi l-am tras citeva minute in ulei, l-am scos si pus deoparte:
In uleiul ramas am tras scoicile, citeva minute, pina nu mai lasa zeama:
apoi le-am scos si pus peste sparanghel:
am topit in tigaie nuca de unt, am deglasat cu vinul si sucul si coaja de la o lamiie:
Poftiti la masa:
Pregatirea a durat 10 minute, gatitul propriu zis inca vreo 10 minute, mincatul in sine si mai putin
A fost minunat!
Vinul folosit, atit la sos cit si la masa:
raluca elena
#2
Postat 27 May 2010 - 12:10 PM
Ai revenit!!!
Reteta este superba si mersi ca mi-ai adus aminte de ele. Banuiesc ca ai vrut sa spui cochilii Sfantu Iacob
Excelenta reteta!
Reteta este superba si mersi ca mi-ai adus aminte de ele. Banuiesc ca ai vrut sa spui cochilii Sfantu Iacob
Excelenta reteta!
Heave ho, buccaneers ;)
#3
Postat 27 May 2010 - 12:13 PM
Asa or fi, le-am cumparat de scallops si gogu mi le dadu ca stridii...
Pup la tine!
Pup la tine!
raluca elena
#4
Postat 27 May 2010 - 01:05 PM
Stridiile sunt cele care se dau pe gat de regula crude. Se pot si gati, insa mie imi plac crude, cu ceva baguette cu unt si un sos cu otet si ceapa. Nu toata lumea e fan. Se zice ca pe stridii ori le urasti ori le iubesti de la prima degustare Eu zic ca depinde mult de cum le servesti prim data. Ca daca o fi sa te duca la o crescatorie sa le dai asa natur pe gat...cam greu sa le 'ubesti )Si dupa mine, nu merg fara un vin alb rrrrrrece, sau cu o Veuve alaturi.
Si aici sunt cohiliile St. Jaque, niste pretioase in lumea fructelor de mare. Se pot face in mii si mii de feluri. Multi le scot piciorusul acela coral, altii il mananca si pe el. Eu pana acum am mancat fara. Dar eu ce vine din mare as manca si cu cochilii cu tot .
Pup zurück la fata harinica si frumoasa!
Si aici sunt cohiliile St. Jaque, niste pretioase in lumea fructelor de mare. Se pot face in mii si mii de feluri. Multi le scot piciorusul acela coral, altii il mananca si pe el. Eu pana acum am mancat fara. Dar eu ce vine din mare as manca si cu cochilii cu tot .
Pup zurück la fata harinica si frumoasa!
Heave ho, buccaneers ;)
#5
Postat 27 May 2010 - 01:14 PM
Piciorusul ala l-am mincat doar ca nigiri, si imi place mult!
Scoica asta imi place si cruda si gatita, insa stridiile - ca acu' am prins diferenta, am mincat doar gatite, asa ca nu pot compara!
Scoica asta imi place si cruda si gatita, insa stridiile - ca acu' am prins diferenta, am mincat doar gatite, asa ca nu pot compara!
raluca elena
#6
Postat 02 June 2010 - 09:03 PM
Raluca, reteta asta e exact pe gustul meu
ingrediente de sezon, putine, gatite rapid la tigaie...
o sa o probez sigur, cumpar cu prima ocazie cand merg la piata.
ingrediente de sezon, putine, gatite rapid la tigaie...
o sa o probez sigur, cumpar cu prima ocazie cand merg la piata.
#7
Postat 02 June 2010 - 09:38 PM
Le ador,is asa de bune, daca mai gasesc sparanghel le incerc si eu
Arata acest topic
Pagina 1 din 1