La masa cu prietenii
#1
Postat 27 May 2010 - 11:11 PM
incep cu o cina
unde am avut la gustari platou cu zucchine si vinete la gratar, tascute de bresaola umplute cu branza, salata si un platou de mezeluri felii
vinete si zucchine taiate felii si puse fara ulei in tigaie pana au fost gata, pe o parte si pe alta, condimentate cu sare su ulei in care am lasat un catel de usturoi taiat
tascutele de bresaola; felia cu putina branza in mijloc si stransa pentru a forma o punguta, puse pe salata necondimentata, pentru ca fiecare a condimentat-o in alt mod...
si speck, prosciutto cotto si prosciutto crudo
la felul intai tortellini (de cumparat) in supa de vita (asta doar pentru o persoana)
pentru celelalte, paste cu rosii proaspete, busuioc, ulei, taiate di lasate un pic la frigider, cu care am condimentat apoi pastele; la sfarsit am pus si bucatele de grana padano (seamana la cosistenta si gust cu parmezanul, dar ultimul are o calitate superioara)
felul doi, carne la gratar cu sparanghel si felii de cartofi la abur, condimentat cu piper si ulei
la desert spuma de zmeura a Petuniei, la mine in varianta cu capsuni, si niste pasticcini pe care le-au adus musafirii
am baut vin rosu, cafele,si seara a trecut rapid...
#2
Postat 28 May 2010 - 07:39 AM
#3
Postat 28 May 2010 - 11:36 AM
Parca ti-am mai spus.
#4
Postat 28 May 2010 - 06:29 PM
L-am salvat.
De obicei cand urmeaza sa am musafiri,imi mor ideile.
Asa ca astea ma vor salva.
Imi place ca e simplu si bun.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#5
Postat 28 May 2010 - 09:29 PM
#6
Postat 29 May 2010 - 12:16 AM
Adriana, la 28 May 2010 - 07:39 AM, a spus:
O, Adriana, cat de mult ma bucur ca iti place!
acum 10 ani nu stiam sa fac nimic (in afara de dulciuri), nu stiam nici sa gatesc dar nici sa mananc...apoi am descoperit o lume intreaga (culori, parfumuri, combinatii) si am invatat incetul cu incetul sa fac si eu cate ceva, iar intre timp a devenit un hobby...acum imi place mult de tot, mai ales ca am la dispozitie produse foarte bune si variate.
imi place sa ma gandesc la un meniu, sa merg la cumparaturi...pregatirea ma destinde iar rezultatul ma gratifica (...asta daca nu dau chix)
#8
Postat 29 May 2010 - 12:32 AM
Piscotel, la 28 May 2010 - 06:29 PM, a spus:
L-am salvat.
De obicei cand urmeaza sa am musafiri,imi mor ideile.
Asa ca astea ma vor salva.
Imi place ca e simplu si bun.
Hey, Piscotel, multumesc frumos pentru aprecieri!
da, e light, dar cred ca fara mezeluri ar fi si mai si...
in locul lor poate cu ceva salate mai deosebite, asa ar fi chiar lejer de tot...
#10
Postat 29 May 2010 - 09:54 AM
Imi faci dor sa gatesc! Si ador vesela ta! Eu o sa trebuiasca sa ma mut de aici si cu incetul o sa incep si eu sa imi fac minicolectia mea de vesela, tacamuri si ce imi mai trebuie.
Uite, eu oftez dupa suporturile de vesela si chestiutele alea mici colorate, daca le-as gasi undeva...din pacate doar in US sunt de gasit.
#11
Postat 30 May 2010 - 11:48 PM
Lapona Enigel, la 29 May 2010 - 09:54 AM, a spus:
Imi faci dor sa gatesc! Si ador vesela ta! Eu o sa trebuiasca sa ma mut de aici si cu incetul o sa incep si eu sa imi fac minicolectia mea de vesela, tacamuri si ce imi mai trebuie.
Uite, eu oftez dupa suporturile de vesela si chestiutele alea mici colorate, daca le-as gasi undeva...din pacate doar in US sunt de gasit.
1268159922280x335-celebratehome.jpg
Lapo, ma bucura mult faptul ca in afara de sport avem si alte afinitati!
da, in general mancarea mea e simpla, e cat mai aproape de starea ei naturala, fara prea multe procese.
imi place sa simt gustul fiecarui aliment in parte, fara sa-l combin.
e minunata vesela din poza, asa delicata si fina...sper sa poti sa intri in posesia ei cat mai curand!
#12
Postat 31 May 2010 - 11:39 AM
Adriana, la 28 May 2010 - 07:39 AM, a spus:
Subscriu la ce a spus Adriana.
Imi plac si farfuriile.Enorm!
Ai niste prieteni foarte norocosi.Stiu asta nu?
Ps.
Eu am intins mana dupa cafea!
#13
Postat 01 June 2010 - 07:57 PM
Eataly, la 31 May 2010 - 11:39 AM, a spus:
Adriana, la 28 May 2010 - 07:39 AM, a spus:
Subscriu la ce a spus Adriana.
Imi plac si farfuriile.Enorm!
Ai niste prieteni foarte norocosi.Stiu asta nu?
Ps.
Eu am intins mana dupa cafea!
Eataly, bun venit la cafea!
multam de complimente...da, prieteni sunt bucurosi cand fac de mancare!
#16
Postat 30 June 2010 - 01:23 AM
#17
Postat 03 July 2010 - 11:21 PM
Rain, la 30 June 2010 - 01:23 AM, a spus:
Multumesc, Rain, ma bucur ca-ti place! nu am prea gatit in ultimul timp, nici pentru mine nici pentru prieteni, lucrez mult in perioada asta si e tare cald...dar duc dorul sa pregatesc ceva bun...
#18
Postat 05 September 2010 - 11:51 AM
am cumparat 9 hribi din care cu 3 am facut paste, alti 3 garnitura la friptura si alti 3 curatati, taiati felli si pusi la congelator
am pregatit pentru inceput
paine cu masline (cumparata) cu mozzarella si flori de dovleac (inspirazione de a blogul roccoeisuoifornelli.it)
gustare: tort sarat de branza cu prosciutto crudo si rucola din revista cucina no problem
felul I: paste integrale facute in casa cu hribi
felul II file de porc cu hribi si vin alb
dessert: sorbet de lamaie si busuioc din cartea Dolci - Cucina italiana
am terminat cina cu un pahar de limoncello si prajiturele: cannoli siciliani, baba cu rom, sfogliatine cu ricotta si pasta de migdale
Pentru mica gustare am taiat painea si mozzarella felii, (mozzarrela scoasa di apa si lasata pe hartie de bucatarie pentru vrea ora, daca nu lasa lichid pe paine) curatat florile, si perpelite un pic la foc cu un fir de ulei in tigaie
La gustare am sfaramat si robotit biscuiti sarati, am pus salvie, unt topit si facut baza pe o farfurie cu un inel
Branza, smantana, sare, piper lucrate cu mixerul stick pana au devenit crema, apoi am dizolvat gelatina intr-un pic de smantana incalzita, amestecat totul si turnat in inel. Dupa cira 5 ore am scos-o din frigider si ornat cu prosciutto crudo si rucola
baza a ramas foarte friabila, ar fi trebuit mult mai mult unt...
#19
Postat 05 September 2010 - 12:08 PM
A mea nu vroia nicicum sa devina crumble, asa ca am scos-o si am adaugat un pic de apa pana a ajuns la o consistenta buna de intins.
Hribii facuti in tigaie doar cu ulei si usturoi; sunt gata cand incep sa lase apa. la sfarsit trebuia pus si patrunjel dar am uitat de el...si il si tocasem deja
A fost oricum felul care mi-a placut del mai mult
asta e un sfert di aluat, l-am impartit sa-mi fie mai usor la lucrat
La felul 2 am facut carnea inabusita in ulei si condimente, iar ciupercile le-am pus in ulei si un catel de usturoi; cand au inceput sa lasa apa am adaugat vinul alb si facut evaporare.
Am baut prosecco la gustari si un vin rosu la restul cinei (la rosu nu am poza)
#20
Postat 05 September 2010 - 12:24 PM