Forum Culinar: La masa cu prietenii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

La masa cu prietenii

#1 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 27 May 2010 - 11:11 PM

o sa pun aici diverse mese pe care le pregatesc...

incep cu o cina

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-127499263623.jpg

unde am avut la gustari platou cu zucchine si vinete la gratar, tascute de bresaola umplute cu branza, salata si un platou de mezeluri felii

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-127499252862.jpg

vinete si zucchine taiate felii si puse fara ulei in tigaie pana au fost gata, pe o parte si pe alta, condimentate cu sare su ulei in care am lasat un catel de usturoi taiat

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-12749926677.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-127499269567.jpg

tascutele de bresaola; felia cu putina branza in mijloc si stransa pentru a forma o punguta, puse pe salata necondimentata, pentru ca fiecare a condimentat-o in alt mod...

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-127499287629.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-12749931439.jpg

si speck, prosciutto cotto si prosciutto crudo

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-127499318191.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-127499320775.jpg

la felul intai tortellini (de cumparat) in supa de vita (asta doar pentru o persoana)

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-127499338387.jpg

pentru celelalte, paste cu rosii proaspete, busuioc, ulei, taiate di lasate un pic la frigider, cu care am condimentat apoi pastele; la sfarsit am pus si bucatele de grana padano (seamana la cosistenta si gust cu parmezanul, dar ultimul are o calitate superioara)

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-127499374583.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-127499377733.jpg

felul doi, carne la gratar cu sparanghel si felii de cartofi la abur, condimentat cu piper si ulei

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-127499387682.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-127499391085.jpg

la desert spuma de zmeura a Petuniei, la mine in varianta cu capsuni, si niste pasticcini pe care le-au adus musafirii

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-127499402546.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-613-127499417131.jpg

am baut vin rosu, cafele,si seara a trecut rapid... :D

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,075
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 May 2010 - 07:39 AM

Kira, imi place tot, cum asezi masa, cum creezi meniul, produsele pe care le folosesti, cum asezi mincarea in farfurii, tot tot tot. Bravo :D

#3 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 May 2010 - 11:36 AM

Si mie imi place tot tot, iar farfuriile m-au dat gata :floare: .
Parca ti-am mai spus.

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 28 May 2010 - 06:29 PM

O cina light,eleganta,un meniu "haute couture"!
L-am salvat.

De obicei cand urmeaza sa am musafiri,imi mor ideile.
Asa ca astea ma vor salva.
Imi place ca e simplu si bun.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 May 2010 - 09:29 PM

Arata minunat Kira,eu nu te pot copia ca nu prea am ingredientele...

#6 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 29 May 2010 - 12:16 AM

Vezi postareaAdriana, la 28 May 2010 - 07:39 AM, a spus:

Kira, imi place tot, cum asezi masa, cum creezi meniul, produsele pe care le folosesti, cum asezi mincarea in farfurii, tot tot tot. Bravo :violent1:


O, Adriana, cat de mult ma bucur ca iti place!

acum 10 ani nu stiam sa fac nimic (in afara de dulciuri), nu stiam nici sa gatesc dar nici sa mananc...apoi am descoperit o lume intreaga (culori, parfumuri, combinatii) si am invatat incetul cu incetul sa fac si eu cate ceva, iar intre timp a devenit un hobby...acum imi place mult de tot, mai ales ca am la dispozitie produse foarte bune si variate.

imi place sa ma gandesc la un meniu, sa merg la cumparaturi...pregatirea ma destinde iar rezultatul ma gratifica (...asta daca nu dau chix) :floare:

:violent6:

#7 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 29 May 2010 - 12:19 AM

Vezi postareaany_annette, la 28 May 2010 - 11:36 AM, a spus:

Si mie imi place tot tot, iar farfuriile m-au dat gata :violent6: .
Parca ti-am mai spus.



Any, imi face mare placere ca meniul e pe gustul tau!

cu farfuriile cred ca in curand o sa va plictisesc ca doar per astea le am asa mai frumoase... :violent1:

#8 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 29 May 2010 - 12:32 AM

Vezi postareaPiscotel, la 28 May 2010 - 06:29 PM, a spus:

O cina light,eleganta,un meniu "haute couture"!
L-am salvat.

De obicei cand urmeaza sa am musafiri,imi mor ideile.
Asa ca astea ma vor salva.
Imi place ca e simplu si bun.Imagine postata


Hey, Piscotel, multumesc frumos pentru aprecieri!

da, e light, dar cred ca fara mezeluri ar fi si mai si...

in locul lor poate cu ceva salate mai deosebite, asa ar fi chiar lejer de tot... :violent6:

#9 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 29 May 2010 - 12:39 AM

Vezi postareaGeany, la 28 May 2010 - 09:29 PM, a spus:

Arata minunat Kira,eu nu te pot copia ca nu prea am ingredientele...


Multumec mult, Geany! ma bucur ca-ti place meniul meu.

pai nici eu nu te pot copia, ca tu atatea faci si toate bune, ca abea razbesc cu cititul... :violent6:

#10 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 29 May 2010 - 09:54 AM

Kira, nu stiu daca ti-am mai spus pana acum dar gatesti si aranjezi in perfecta concordanta cu gustul si conceptele mele culinare si estetice. Imi place simplitatea si eleganta felulului in care gatesti!

Imi faci dor sa gatesc! Si ador vesela ta! Eu o sa trebuiasca sa ma mut de aici si cu incetul o sa incep si eu sa imi fac minicolectia mea de vesela, tacamuri si ce imi mai trebuie.

Uite, eu oftez dupa suporturile de vesela si chestiutele alea mici colorate, daca le-as gasi undeva...din pacate doar in US sunt de gasit.

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-12-127511967777.jpg
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 30 May 2010 - 11:48 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 29 May 2010 - 09:54 AM, a spus:

Kira, nu stiu daca ti-am mai spus pana acum dar gatesti si aranjezi in perfecta concordanta cu gustul si conceptele mele culinare si estetice. Imi place simplitatea si eleganta felulului in care gatesti!

Imi faci dor sa gatesc! Si ador vesela ta! Eu o sa trebuiasca sa ma mut de aici si cu incetul o sa incep si eu sa imi fac minicolectia mea de vesela, tacamuri si ce imi mai trebuie.

Uite, eu oftez dupa suporturile de vesela si chestiutele alea mici colorate, daca le-as gasi undeva...din pacate doar in US sunt de gasit.

Atasament 1268159922280x335-celebratehome.jpg


Lapo, ma bucura mult faptul ca in afara de sport avem si alte afinitati!

da, in general mancarea mea e simpla, e cat mai aproape de starea ei naturala, fara prea multe procese.
imi place sa simt gustul fiecarui aliment in parte, fara sa-l combin.

e minunata vesela din poza, asa delicata si fina...sper sa poti sa intri in posesia ei cat mai curand!

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 31 May 2010 - 11:39 AM

Vezi postareaAdriana, la 28 May 2010 - 07:39 AM, a spus:

Kira, imi place tot, cum asezi masa, cum creezi meniul, produsele pe care le folosesti, cum asezi mincarea in farfurii, tot tot tot. Bravo :biggrin:


Subscriu la ce a spus Adriana.
Imi plac si farfuriile.Enorm!
Ai niste prieteni foarte norocosi.Stiu asta nu?

Ps.
Eu am intins mana dupa cafea!

#13 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 01 June 2010 - 07:57 PM

Vezi postareaEataly, la 31 May 2010 - 11:39 AM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 28 May 2010 - 07:39 AM, a spus:

Kira, imi place tot, cum asezi masa, cum creezi meniul, produsele pe care le folosesti, cum asezi mincarea in farfurii, tot tot tot. Bravo :occasion14:


Subscriu la ce a spus Adriana.
Imi plac si farfuriile.Enorm!
Ai niste prieteni foarte norocosi.Stiu asta nu?

Ps.
Eu am intins mana dupa cafea!


Eataly, bun venit la cafea!

multam de complimente...da, prieteni sunt bucurosi cand fac de mancare!

#14 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 19 June 2010 - 12:14 AM

Kira extrem de elegant totul. Felicitari
:-h

#15 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 19 June 2010 - 09:33 PM

Vezi postareaCristina, la 19 June 2010 - 12:14 AM, a spus:

Kira extrem de elegant totul. Felicitari
:lol:


Cristina, multumesc mult! :D

#16 Useril este offline   Rain 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 472
  • Inregistrat: 19-January 10

Postat 30 June 2010 - 01:23 AM

Foarte elegant meniul,Kira iar serviciul tau de masa este absolut superb.
Enjoy the silence!

#17 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 03 July 2010 - 11:21 PM

Vezi postareaRain, la 30 June 2010 - 01:23 AM, a spus:

Foarte elegant meniul,Kira iar serviciul tau de masa este absolut superb.


Multumesc, Rain, ma bucur ca-ti place! nu am prea gatit in ultimul timp, nici pentru mine nici pentru prieteni, lucrez mult in perioada asta si e tare cald...dar duc dorul sa pregatesc ceva bun... :D

#18 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 05 September 2010 - 11:51 AM

Au aparut ciupercile de padure!!! :lol:

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128367781528.jpg

am cumparat 9 hribi din care cu 3 am facut paste, alti 3 garnitura la friptura si alti 3 curatati, taiati felli si pusi la congelator

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128367784731.jpg

am pregatit pentru inceput

paine cu masline (cumparata) cu mozzarella si flori de dovleac (inspirazione de a blogul roccoeisuoifornelli.it)

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128367818909.jpg

gustare: tort sarat de branza cu prosciutto crudo si rucola din revista cucina no problem

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128367832478.jpg

felul I: paste integrale facute in casa cu hribi

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-12836783777.jpg

felul II file de porc cu hribi si vin alb

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128367853735.jpg

dessert: sorbet de lamaie si busuioc din cartea Dolci - Cucina italiana

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128367859716.jpg

am terminat cina cu un pahar de limoncello si prajiturele: cannoli siciliani, baba cu rom, sfogliatine cu ricotta si pasta de migdale

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128367874304.jpg

Pentru mica gustare am taiat painea si mozzarella felii, (mozzarrela scoasa di apa si lasata pe hartie de bucatarie pentru vrea ora, daca nu lasa lichid pe paine) curatat florile, si perpelite un pic la foc cu un fir de ulei in tigaie

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128367892679.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128367896406.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128367899417.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128367903392.jpg

La gustare am sfaramat si robotit biscuiti sarati, am pus salvie, unt topit si facut baza pe o farfurie cu un inel
Branza, smantana, sare, piper lucrate cu mixerul stick pana au devenit crema, apoi am dizolvat gelatina intr-un pic de smantana incalzita, amestecat totul si turnat in inel. Dupa cira 5 ore am scos-o din frigider si ornat cu prosciutto crudo si rucola
baza a ramas foarte friabila, ar fi trebuit mult mai mult unt...

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128367987689.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128367990674.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128367993508.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128367997316.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128368000891.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128368003864.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128368007141.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128368010158.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128368013624.jpg

#19 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 05 September 2010 - 12:08 PM

Pentru paste am folosit 3 galbenusuri si 300 gr faina, dupa reteta si modul de executare a lui Jaime Oliver vazuta pe youtube. Le-am pus in robot si le-am amestecat; in video arata ca trebuie sa devina ca un "crumble" apoi se mai framanta un pic cu mana.

A mea nu vroia nicicum sa devina crumble, asa ca am scos-o si am adaugat un pic de apa pana a ajuns la o consistenta buna de intins.
Hribii facuti in tigaie doar cu ulei si usturoi; sunt gata cand incep sa lase apa. la sfarsit trebuia pus si patrunjel dar am uitat de el...si il si tocasem deja :lol:

A fost oricum felul care mi-a placut del mai mult

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128368035803.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128368038893.jpg

asta e un sfert di aluat, l-am impartit sa-mi fie mai usor la lucrat

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128368041853.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128368049531.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128368052433.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-12836805546.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-12836805828.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128368069271.jpg

La felul 2 am facut carnea inabusita in ulei si condimente, iar ciupercile le-am pus in ulei si un catel de usturoi; cand au inceput sa lasa apa am adaugat vinul alb si facut evaporare.

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128368085568.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128368089069.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128368091736.jpg

Am baut prosecco la gustari si un vin rosu la restul cinei (la rosu nu am poza)

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-613-128368101919.jpg

#20 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 September 2010 - 12:24 PM

sublissim , si cred ca gustul e pe masura ingredientelor. brava

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi