Forum Culinar: Desert cu capsuni si lapte batut - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Desert cu capsuni si lapte batut

#1 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 29 May 2010 - 04:32 PM

Este un desert usor si de facut si de mincat :hungry:
Am incercat sa fac poze pas cu pas da nu am reusit ca ma vazut juniorul cu aparatul si la vrut, nu i l-am dat nici lui da nici eu n-am mai facut poze.

Ingrediente:Un pachet de piscoturi, 150gr de lapte batut, 3 1/2foi de gelatina, sucul de la o lamiie,150gr de smintina acra(sauerrahm),250gr de frisca lichida(schlagobers)100grde zahar si 1-2 pliculete de zahar vanilat sau esenta de vanilie
250-300gr de capsuni,125ml de vin alb sec, 2foi de gelatina si zahar 50sau 100 de gr in functie de cit de dulce va place.
Imagine postata

Uploaded with ImageShack.us
Am pus gelatina in apa rece la muiat
Laptele batut, smintina acra,sucul de lamiie zaharul si vanilia le-am ametit citeva minute cu mixerul.Am inferbintat 50ml de smintina dulce si am topit cele 31/2 foi de gelatina scursa in prealabil, am batut restul de smintina dulce si am amestecat cu laptele batut plus smintina in care am topit gelatina si am dat la frigider.
Capsunile le-am taiat cubulete mici, le-am pus intr-o craticioara le-am imbatat cu vinul si zaharul si le-am fiert citeva minute cit sa iasa alcoolul , cind sa mai racit un pic am amestecat cu 2foi de gelatina, muiata in prealabil si am pus si un plic de zahar vanilat.
Intr-o forma imbracata in folie alimentara am pus un strat de piscoturi apoi am turnat compozitia de lapte batut si peste el sosul de capsuni racit, am lasat pina a 2 zi la frigider.
Cam asa arata
Imagine postata

Uploaded with ImageShack.us

#2 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 29 May 2010 - 04:43 PM

Sissi, bine ai venit!
Mi-ai dat o idee buna cu acest desert!

U go girl!
:hungry:
raluca elena

#3 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 29 May 2010 - 05:19 PM

Ce fain arata desertul tau!
Vad ca merge foarte repede!

Pupici pt postare! :hungry: :drool:

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 29 May 2010 - 07:29 PM

Yumiii!!! Pare simplu de facut si delicios! :drool: In loc de lapte batut pot sa pun iaurt? Ori gasesc prin nemtia lapte batut si-s io chioara? :hungry:

#5 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 29 May 2010 - 07:45 PM

Sissi, arata bine praji, dar o intrebare.Cate foi de gelatina sunt pana la urma?ca ai scris intai 3 1/2 si apoi 2 foi.Sunt 5 foi jum sau?desi mi se pare cam multa gelatina.

Foxy, Buttermilch este laptele batut aici.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 29 May 2010 - 08:03 PM

Vezi postareaIoana, la 29 May 2010 - 07:45 PM, a spus:

Sissi, arata bine praji, dar o intrebare.Cate foi de gelatina sunt pana la urma?ca ai scris intai 3 1/2 si apoi 2 foi.Sunt 5 foi jum sau?desi mi se pare cam multa gelatina.

Foxy, Buttermilch este laptele batut aici.



Ioana, saru'mana! :hungry:

#7 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 30 May 2010 - 09:32 AM

Ioana, da, in total sunt 5 1/2de gelatina, in compozitia lapte batut sunt 3 1/2 si in sosul de capsuni am pus 2, daca ti se pare prea multa gelatina nu pune in sosul de capsuni dar cred ca o sa fie cam moale.Ah uite acum mi-a trecut un glont :(( , incearca la sosul de capsuni sa pui gelierzuker, asa o sa incerc si eu data viitoare.

#8 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 May 2010 - 12:39 PM

ce bine arata. Tocmai am mancat capsunile si piata e taaaaaaaaaaare departe.

#9 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 31 May 2010 - 01:23 PM

daca nu am foi, cu cit echivalez pentru gelatina praf?
raluca elena

#10 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 31 May 2010 - 02:38 PM

Imi cer scuze ca abia acuma iti pot raspunde :occasion14:
Plicul cu foi de gelatina e de 20gr si sunt 12 foi si ajunge pt un l de lichid, eu am pus 5foi si jumate in total,ar veni in jur de 9gr de gelatina.Sincer eu nu am facut decit o data cu granule de gelatina si nu mi-a iesit si de atunci folosesc numa foi
Da poate stie alcineva si te poate lamuri

#11 Useril este offline   diamond 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 31 May 2010 - 11:08 PM

un desert bun si usor! o sa-l incerc cu prima ocazie!:rolleyes:

#12 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 June 2010 - 07:47 AM

Dupa ce m-am indopat cu savarina si ecleruri(clatitele si gogosile cu dulceata nici nu se mai pun la socoteala)imi promisesem sa nu mai dau peaici pe la dulciuri...
M-o indemnat aghiuta si am intrat sa vaz desertul...rau am facut,intrucat arata intr-un mare fel,o sa raman cu gandul la el,daca nu era sezonul capsunilor ma scoteam usor ca puneam motiv ca n-am capsuni dar asa ce sa mai zic??!! :cheers:
Arata ''bestial''!!! :rolleyes:

#13 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 02 June 2010 - 12:37 AM

Jur cu mina pe buric ca e cel mai bun tort fara ciocolata pe care l-am mincat vreodata!
Sissi, ai o :floare: de la mine!
raluca elena

#14 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 02 June 2010 - 08:27 AM

Ma bucur ca ti-a placut :floare:

#15 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 02 June 2010 - 09:51 PM

Iaca si tortul, la care am tocat niste capsuni si in interior, nu de alta, dar tocmai aterizara proaspete de la tara. Jeleul de deasupra l-am facut intii puree, l-am filtrat bine de seminte si abia apoi l-am jeleizat <_<

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127550822659.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127550823713.jpg

este atit de fin incit nu te poti opri dupa doar o felie!
raluca elena

#16 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 02 June 2010 - 09:53 PM

Vezi postarearaluca elena, la 02 June 2010 - 09:51 PM, a spus:

Iaca si tortul, la care am tocat niste capsuni si in interior, nu de alta, dar tocmai aterizara proaspete de la tara. Jeleul de deasupra l-am facut intii puree, l-am filtrat bine de seminte si abia apoi l-am jeleizat :wasted:
este atit de fin incit nu te poti opri dupa doar o felie!



Oooooo, minunat! Pot sa iau eu feliuta asta? Pot? Pot??? :wasted: <_<

#17 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 02 June 2010 - 10:38 PM

Mai, :read2: eu as putea sa incerc sa o reconstitui, dar nu garantez ca mai iese ca in poza :)
Insa, vestea buna e ca mai am :P
raluca elena

#18 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 02 June 2010 - 10:40 PM

Vezi postarearaluca elena, la 02 June 2010 - 10:38 PM, a spus:

Mai, :) eu as putea sa incerc sa o reconstitui, dar nu garantez ca mai iese ca in poza :P
Insa, vestea buna e ca mai am :P


Unde ziceai ca stai? :read2:

#19 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 02 June 2010 - 10:47 PM

in orasu' carutei cu paiate :read2:
raluca elena

#20 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 03 June 2010 - 02:12 PM

Wow,raluca-elena arata intr-un mare fel, data viitoare o sa pun si eu fructe in crema.
Foxyy, poti face o oprire pe la mine pina ajungi la ralu :floare:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi