Forum Culinar: TORT CU MASCARPONE SI CARAMEL - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

TORT CU MASCARPONE SI CARAMEL

#1 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 30 November 2009 - 07:40 PM

TORT CU MASCARPONE SI CARAMEL


Imagine atasata: 142_257c896d9055142246a89687186f75d6.jpg


Blat:
2 oua
sare
150 g zahar
1 zahar vanilat
80g faina
40 g amidon
1 plic prf budinca caramel
6 linguri lapte gras
1 lingurita praf copt
40g cacao

intr-un bol am amestecat faina, amidonul, cacaua, budinca si praful de copt

Imagine atasata: 142_7ab6b2a26015aa63bb2deba79951f511.jpg

intr-un alt bol am batut albusurile cu un praf de sare
am adaugat 50g zahar si am batut spuma

Imagine atasata: 142_28c5e3037b7de4ec54db0787ec24f254.jpg

in alt lighean am frecat galbenusul cu restul de zahar, zaharul vanilat si 6 linguri de lapte caldut
peste crema de galbenusuri am turnat amestecul cu faina si am amestecat bine

Imagine atasata: 142_d22d66c886b362f0aec7a42a1b5c840e.jpg

am adaugat si albusurile si am amestecat bine compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu faina si am bagat in cuptorul preincalzit si am copt la foc potrivit

Imagine atasata: 142_4f7e4b5d52164129210353e4fd0dba61.jpg

cand a fost gata am scos si am lasat sa se raceasca

Imagine atasata: 142_be33bbed0df6eefc9b985ba279c73ba3.jpg

sirop pt insiropat blatul
eu am avut un sos in care am caramelizat bananele pt rulada de biscuiti in care am adaugat un pahar si jumatate de apa si cu acast sirop am insiropat blatul

Imagine atasata: 142_6181d541ecb3ba1b5930c4ffe2454bcd.jpg

crema mascarpone (multumesc Lacry2008 pt aceasta crema)
1 plic gelatina 10 g
250 gr. mascarpone
200 g frisca
1 plic zahar vanilat
2 galbenusuri
100 g zahar
1 portocala


am pus gelatina în apa rece 10 minute
am pus într-un castron galbenusurile cu zaharul, am mixat cateva secunde apoi am pus la ingrosat la bain marie amestecand mereu.
am dat deoparte, am adaugat gelatina care s-a umflat intre timp si am amestecat bine

Imagine atasata: 142_d9c71569c03d5682e48748f925191436.jpg

am amestecat mascarpone cu un plic de zahar vanilat
am turnat mascarpone peste compozitia de oua, apoi frisca batuta in prealabil cu mixerul.
am adaugat si o portocala cubulete

Imagine atasata: 142_9eba748896f888014a2e3f59b329d588.jpg

crema caramel
-2oua
-1, 1/2 lg faina
-120 gr zahar pt caramelizat
-350ml lapte
-20g unt
-2 lg nuca macinata
-10g gelatina
-200ml frisca

-am pus pe foc intr-o cratita zaharul cu 2 lg de apa si am asteptat sa se devina caramel

Imagine atasata: 142_e942c80fc2ba8795396242bfe3bc8f8d.jpg

intr-un vas am pus cele 2 oua si amidonul si le-am amestecat fara sa faca gogoloate
am adaugat apoi laptele
si am turnat peste caramelul care inca era pe foc, la foc mic
am lasat pe foc pana ce s-a topit caramelul si crema a devenit ca o budinca groasa si am adaugat 2 lg de nuci macinate

Imagine atasata: 142_e3eea898ab0c836969d716834352a71c.jpg

apoi am lasat sa se raceasca dar nu de tot,timp in care am batut frisca
apoi am adaugat gelatina si 20 gr unt
dupa ce s-a mai racorit am adaugat frisca si dupa ce s-a omogenizat am adaugat cateva bucatele de ciocolata

Imagine atasata: 142_2123a57203eb04eb2963487411343d39.jpg

asamblare
am taiat blatul in trei
am pus in tava primul blat l-am insiropat
am pus crema mascarpone
am pus al 2 lea blat am insiropat,am dat un pic la rece (timp in care m-am ocupat de crema caramel)
am scos de la rece tortul am pus si crema caramel si am dat iar la rece pt a se intari
dupa ce s-a intarit si crema caramel am pus si ultimul blat insiropat si el
am uns cu putina crema pt a nu mai fi gaurele in blat

Imagine atasata: 142_742e88fcfcaed65bf75fab5eacac78fc.jpg

am pregatit si glazura Adrianei
am folosit
15 lg zahar
5 lg cacao
100g frisca
120g apa
5g gelatina

Imagine atasata: 142_6da6bc89e434971d1d0ebcfcdfc33af2.jpg

am ornat tortul cu aceasta glazura si cu trandafirii facuti din pasta de jeleu

Imagine atasata: 142_9e0663dc659934598c8bfee8bccd9add.jpg

Imagine atasata: 142_facb1eef21a8b8da297a300ea1e2f74b.jpg

si sectiune

Imagine atasata: 142_af660ca4af33f40dd83082f00a3fba88.jpg
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#2 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 30 November 2009 - 07:44 PM

Cecilia, fain tortul. Il pun pe lista pentru sarbatori.

#3 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 30 November 2009 - 07:52 PM

io nu stiu cand ai timp de atatea bunatati! te felicit sincer!

#4 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 December 2009 - 09:57 PM

julix_2007 a spus:

Cecilia, fain tortul. Il pun pe lista pentru sarbatori.

multumesc
astept pozele dupa sarbatori si binenteles impresiile despre gust
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#5 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 December 2009 - 09:59 PM

moatza a spus:

io nu stiu cand ai timp de atatea bunatati! te felicit sincer!

multumesc
asta l-am facut seara destul de tarziu
cand ma apuca cheful sa fac ceva bun ma apuca si 2 noaptea
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#6 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 01 December 2009 - 10:05 PM

Bine ai venit ! :lol:
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#7 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 December 2009 - 11:28 PM

piscotel a spus:

Bine ai venit ! :tongue3:

bine v-am gasit!
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#8 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 04 December 2009 - 05:38 PM

Cecilia , am niste intrebari : la crema caramel , la ingrediente scrie 1,1/2 lg faina , banuiesc eu ca e amidon de fapt , nu ?
Si spune-mi te rog ce diametru are tava ta , si cand l-ai glazurat cum l-ai mutat de pe grilajul ala? As vrea sa fac maine acest tort , am luat deja ingredientele , daca intri pana maine si-mi dai raspuns bine , daca nu , sper sa ma descurc ... sa nu ajung traumatizata ... :D
mama de fete cucuiete Imagine postata

#9 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 537
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 04 December 2009 - 05:49 PM

La restul intrebarilor nu stiu sa-ti raspund dar la cea cu mutatul de pe gratar pe platou iti spun cum fac eu. De la inceput tortul il pun pe un carton invelit in plastic si atunci cand il pun pe gratar sau cand il mut pe platou dupa glazurare o fac cu o paleta mai lata.
Sper sa mai vina careva si sa dea si alte idei. Eu deocamdata asa ma descurc :floare:

#10 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 December 2009 - 06:16 PM

Doriana a spus:

Cecilia , am niste intrebari : la crema caramel , la ingrediente scrie 1,1/2 lg faina , banuiesc eu ca e amidon de fapt , nu ?
Si spune-mi te rog ce diametru are tava ta , si cand l-ai glazurat cum l-ai mutat de pe grilajul ala? As vrea sa fac maine acest tort , am luat deja ingredientele , daca intri pana maine si-mi dai raspuns bine , daca nu , sper sa ma descurc ... sa nu ajung traumatizata ... :floare:


da la mine e amidon dar merge si faina
tvava mea are diametru de 24,5cm si inaltime de 7 cm
eu am tava detasabila si am lasat tortul pe fundul tavi (am scos doar peretii) dar e buna si ideea lui snej
spor la tortulit
te astept cu fotografii si impresii
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#11 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 04 December 2009 - 06:48 PM

Snej , Cecilia , multumesc pentru raspunsuri . Abia astept si eu sa vad ce-mi iasa ... Maine dimineata ma apuc , pe seara sper sa revin cu poze .

Aveam un mare ''of'' cu mutatul torturilor pe platoul de servire . O sa fac asa cum ai zis , voi pune un carton , si-l voi muta cu totul , cand va fi gata . Am ceva emotii , dar sper sa ma descurc . Va pup . :floare:
mama de fete cucuiete Imagine postata

#12 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 December 2009 - 07:13 PM

Doriana a spus:

Snej , Cecilia , multumesc pentru raspunsuri . Abia astept si eu sa vad ce-mi iasa ... Maine dimineata ma apuc , pe seara sper sa revin cu poze .

Aveam un mare ''of'' cu mutatul torturilor pe platoul de servire . O sa fac asa cum ai zis , voi pune un carton , si-l voi muta cu totul , cand va fi gata . Am ceva emotii , dar sper sa ma descurc . Va pup . :floare:

te asteptam
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#13 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 04 December 2009 - 10:06 PM

frumos tortul :appl:
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#14 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 December 2009 - 10:14 PM

taylor a spus:

frumos tortul :appl:

multumesc :drool:
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#15 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 08 December 2009 - 10:03 PM

Multa bataie de cap am avut eu cu tortul asta ... Incepatoare :D , ce mai ... Am pornit cu facutul blatului , conform retetei , si mi-a iesit cam subtirel , adica nu-l puteam taia in trei nici sa vreau , poate in doua ... Dar , nu m-am descurajat , m-am pus si am mai facut un blat , dupa aceeasi reteta , dar in loc sa pun doar 6 lg lapte , am pus vreo 9 , si asa blatul a crescut frumos , l-am putut taia cu usurinta in doua ...
Cremele , sunt ceva de vis , bune-bune la gust , destul de usor de facut . Blaturile le-am insiropat cu un sirop de zahar ars cu esenta de rom , primul l-am lasat intreg nu l-am mai taiat deloc , al doilea taiat in doua . Au un gust deosebit de ciocolata . :D
La capitolul decor sunt varza , am facut glazura Adrianei , care a iesit bine , doar ca eu sunt mai blonda , si nu pricep cum glazurati voi tortul , sa iasa uniform si pe fata , si pe laterale ? Asadar tortul meu nici nu se compara cu ale voastre , nu e frumos , dar a iesit gustos , si a gustat din el mai multe persoane , nu le venea sa creada ca eu l-am facut ... =)) Nu-mi incapeam in piele de mandrie ... Gustul a batut decorul . :drool:
Pun niste poze , dar va rog sa nu radeti de mine . :drool:
decorul :((
Imagine postata

felia , cu blaturile putin dezmembrate , nu l-am putut taia prea bine , am insiropat blatul de jos putin prea mult
Imagine postata

Concluzia mea : nu a iesit perfect ,(dar e delicios) nimeni nu se naste invatat , nu ? Din greseli invatam , si sper sa am sustinerea voastra . =))
mama de fete cucuiete Imagine postata

#16 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 09 December 2009 - 05:33 PM

Doriana a spus:

Multa bataie de cap am avut eu cu tortul asta ... Incepatoare :love7: , ce mai ... Am pornit cu facutul blatului , conform retetei , si mi-a iesit cam subtirel , adica nu-l puteam taia in trei nici sa vreau , poate in doua ... Dar , nu m-am descurajat , m-am pus si am mai facut un blat , dupa aceeasi reteta , dar in loc sa pun doar 6 lg lapte , am pus vreo 9 , si asa blatul a crescut frumos , l-am putut taia cu usurinta in doua ...
Cremele , sunt ceva de vis , bune-bune la gust , destul de usor de facut . Blaturile le-am insiropat cu un sirop de zahar ars cu esenta de rom , primul l-am lasat intreg nu l-am mai taiat deloc , al doilea taiat in doua . Au un gust deosebit de ciocolata . =))
La capitolul decor sunt varza , am facut glazura Adrianei , care a iesit bine , doar ca eu sunt mai blonda , si nu pricep cum glazurati voi tortul , sa iasa uniform si pe fata , si pe laterale ? Asadar tortul meu nici nu se compara cu ale voastre , nu e frumos , dar a iesit gustos , si a gustat din el mai multe persoane , nu le venea sa creada ca eu l-am facut ... =)) Nu-mi incapeam in piele de mandrie ... Gustul a batut decorul . :pupic:
Pun niste poze , dar va rog sa nu radeti de mine . :violent1:
decorul :love7:


felia , cu blaturile putin dezmembrate , nu l-am putut taia prea bine , am insiropat blatul de jos putin prea mult



Concluzia mea : nu a iesit perfect ,(dar e delicios) nimeni nu se naste invatat , nu ? Din greseli invatam , si sper sa am sustinerea voastra . :love7:



imi place cum ti-a iesit :lol:
si ma bucur ca v-a placut
chiar daca ti-a dat multa bataie de cap cred ca s-a meritat efortul
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#17 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 09 December 2009 - 05:56 PM

Cec, abia ma prinsei unde vazui tortul asta. era sa vin cu facaletul ca e furat stii tu de unde. :pupic: Apoi am vazut semnatura si m-am prins :love7: Felicitari, arata de milioane! Salivez aici, nu sunt acasa cin m-a pus sa intru pe topic? Mooor incet!
Doriana, nu te descuraja. Adriana a explicat cum se glazureaza. Se pune tortul pe un gratar, si o tava sub el sau un vas mai adanc in care se va strange glazura ce se scurge de pe tort. Apoi cu o lingura o iei din vasul de jos si o pui iar si iar pe tort. Eu strang cam de 2 ori din vas si mai torn peste. Daca se raceste si se intareste, se mai poate incalzi usor. Bafta pe data viitoare! :violent1:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#18 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 09 December 2009 - 08:07 PM

Multumesc fetelor , de aprecieri si de incurajari . Gloxinia , iti dai seama ca o sa tot incerc , odata si odata tot tre` sa-mi iasa bine .
mama de fete cucuiete Imagine postata

#19 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 10 December 2009 - 10:59 AM

gloxinia a spus:

Cec, abia ma prinsei unde vazui tortul asta. era sa vin cu facaletul ca e furat stii tu de unde. =)) Apoi am vazut semnatura si m-am prins =)) Felicitari, arata de milioane! Salivez aici, nu sunt acasa cin m-a pus sa intru pe topic? Mooor incet!
Doriana, nu te descuraja. Adriana a explicat cum se glazureaza. Se pune tortul pe un gratar, si o tava sub el sau un vas mai adanc in care se va strange glazura ce se scurge de pe tort. Apoi cu o lingura o iei din vasul de jos si o pui iar si iar pe tort. Eu strang cam de 2 ori din vas si mai torn peste. Daca se raceste si se intareste, se mai poate incalzi usor. Bafta pe data viitoare! :violent1:

multumesc =))
cat despre glazura si eu tot de vreo trei ori am turnat peste
iesise mai bine dar l-am luat de vreo 2 ori in brate si i s-a cam stricat glazura pe margine si nici glazura nu imi mai ramasese asa ca am retusat cum am putut si eu
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#20 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 10 December 2009 - 11:11 AM

Spuneti-mi , voi cata cantitate de glazura faceti o data , ca sa va ajunga sa turnati de mai multe ori ? Is blonda rau ... :oops: trebuie sa-mi explicati bine ... :violent1:
mama de fete cucuiete Imagine postata

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi