![Imagine atasata: 142_257c896d9055142246a89687186f75d6.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/142_257c896d9055142246a89687186f75d6.jpg)
Blat:
2 oua
sare
150 g zahar
1 zahar vanilat
80g faina
40 g amidon
1 plic prf budinca caramel
6 linguri lapte gras
1 lingurita praf copt
40g cacao
intr-un bol am amestecat faina, amidonul, cacaua, budinca si praful de copt
![Imagine atasata: 142_7ab6b2a26015aa63bb2deba79951f511.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/142_7ab6b2a26015aa63bb2deba79951f511.jpg)
intr-un alt bol am batut albusurile cu un praf de sare
am adaugat 50g zahar si am batut spuma
![Imagine atasata: 142_28c5e3037b7de4ec54db0787ec24f254.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/142_28c5e3037b7de4ec54db0787ec24f254.jpg)
in alt lighean am frecat galbenusul cu restul de zahar, zaharul vanilat si 6 linguri de lapte caldut
peste crema de galbenusuri am turnat amestecul cu faina si am amestecat bine
![Imagine atasata: 142_d22d66c886b362f0aec7a42a1b5c840e.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/142_d22d66c886b362f0aec7a42a1b5c840e.jpg)
am adaugat si albusurile si am amestecat bine compozitia rezultata am turnat-o in tava tapetata cu faina si am bagat in cuptorul preincalzit si am copt la foc potrivit
![Imagine atasata: 142_4f7e4b5d52164129210353e4fd0dba61.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/142_4f7e4b5d52164129210353e4fd0dba61.jpg)
cand a fost gata am scos si am lasat sa se raceasca
![Imagine atasata: 142_be33bbed0df6eefc9b985ba279c73ba3.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/142_be33bbed0df6eefc9b985ba279c73ba3.jpg)
sirop pt insiropat blatul
eu am avut un sos in care am caramelizat bananele pt rulada de biscuiti in care am adaugat un pahar si jumatate de apa si cu acast sirop am insiropat blatul
![Imagine atasata: 142_6181d541ecb3ba1b5930c4ffe2454bcd.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/142_6181d541ecb3ba1b5930c4ffe2454bcd.jpg)
crema mascarpone (multumesc Lacry2008 pt aceasta crema)
1 plic gelatina 10 g
250 gr. mascarpone
200 g frisca
1 plic zahar vanilat
2 galbenusuri
100 g zahar
1 portocala
am pus gelatina în apa rece 10 minute
am pus într-un castron galbenusurile cu zaharul, am mixat cateva secunde apoi am pus la ingrosat la bain marie amestecand mereu.
am dat deoparte, am adaugat gelatina care s-a umflat intre timp si am amestecat bine
![Imagine atasata: 142_d9c71569c03d5682e48748f925191436.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/142_d9c71569c03d5682e48748f925191436.jpg)
am amestecat mascarpone cu un plic de zahar vanilat
am turnat mascarpone peste compozitia de oua, apoi frisca batuta in prealabil cu mixerul.
am adaugat si o portocala cubulete
![Imagine atasata: 142_9eba748896f888014a2e3f59b329d588.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/142_9eba748896f888014a2e3f59b329d588.jpg)
crema caramel
-2oua
-1, 1/2 lg faina
-120 gr zahar pt caramelizat
-350ml lapte
-20g unt
-2 lg nuca macinata
-10g gelatina
-200ml frisca
-am pus pe foc intr-o cratita zaharul cu 2 lg de apa si am asteptat sa se devina caramel
![Imagine atasata: 142_e942c80fc2ba8795396242bfe3bc8f8d.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/142_e942c80fc2ba8795396242bfe3bc8f8d.jpg)
intr-un vas am pus cele 2 oua si amidonul si le-am amestecat fara sa faca gogoloate
am adaugat apoi laptele
si am turnat peste caramelul care inca era pe foc, la foc mic
am lasat pe foc pana ce s-a topit caramelul si crema a devenit ca o budinca groasa si am adaugat 2 lg de nuci macinate
![Imagine atasata: 142_e3eea898ab0c836969d716834352a71c.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/142_e3eea898ab0c836969d716834352a71c.jpg)
apoi am lasat sa se raceasca dar nu de tot,timp in care am batut frisca
apoi am adaugat gelatina si 20 gr unt
dupa ce s-a mai racorit am adaugat frisca si dupa ce s-a omogenizat am adaugat cateva bucatele de ciocolata
![Imagine atasata: 142_2123a57203eb04eb2963487411343d39.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/142_2123a57203eb04eb2963487411343d39.jpg)
asamblare
am taiat blatul in trei
am pus in tava primul blat l-am insiropat
am pus crema mascarpone
am pus al 2 lea blat am insiropat,am dat un pic la rece (timp in care m-am ocupat de crema caramel)
am scos de la rece tortul am pus si crema caramel si am dat iar la rece pt a se intari
dupa ce s-a intarit si crema caramel am pus si ultimul blat insiropat si el
am uns cu putina crema pt a nu mai fi gaurele in blat
![Imagine atasata: 142_742e88fcfcaed65bf75fab5eacac78fc.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/142_742e88fcfcaed65bf75fab5eacac78fc.jpg)
am pregatit si glazura Adrianei
am folosit
15 lg zahar
5 lg cacao
100g frisca
120g apa
5g gelatina
![Imagine atasata: 142_6da6bc89e434971d1d0ebcfcdfc33af2.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/142_6da6bc89e434971d1d0ebcfcdfc33af2.jpg)
am ornat tortul cu aceasta glazura si cu trandafirii facuti din pasta de jeleu
![Imagine atasata: 142_9e0663dc659934598c8bfee8bccd9add.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/142_9e0663dc659934598c8bfee8bccd9add.jpg)
![Imagine atasata: 142_facb1eef21a8b8da297a300ea1e2f74b.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/142_facb1eef21a8b8da297a300ea1e2f74b.jpg)
si sectiune
![Imagine atasata: 142_af660ca4af33f40dd83082f00a3fba88.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/142_af660ca4af33f40dd83082f00a3fba88.jpg)