Pagina 1 din 1
Ciulama de pui cu ciuperci...Geany Atat de simplu si de gustos
#1
Postat 02 June 2010 - 03:30 PM
Am vazut ca le-a placut fetelor ciulamaua mea de la ''ce gatim azi''si cum aveam ceva poze m-am gandit sa o pun si aici cum o fac eu si cum imi place mie.
Avem nevoie de carne de pui(ori un pui portionat,ori ciocanele,aripioare ce-o fi...),putin ulei pt. prajit,o ceapa mare,ciuperci,smantana,1-2 catei de usturoi,sare piper, putina verdeata tocata fin(marar sau patrunjel)
Intai se portioneaza carnea in bucatele potrivite,si se spala,se inabusa in tigaia cu putin ulei,doar pana devine aurie si nu mai are sange(nu se prajeste ca la friptura,dar nici doar fiarta nu-mi place)...
Cam asa
Din tigaie scurg doar cata grasime am eu nevoie intr-un ceaun,in care inabus ceapa taiata solzisor,cand e aurie adaug 2 cateii de usturoi tocati maruntel din cutit,
Ciupercutele taiate feliute,cand s-au inabusit si ele adaug carnea si completez cu apa cat sa acopere tot(dar sa nu pluteasca),fierbe si cand se evapora apa adaug smantana pana sa acopere tot din belsug.Intr-o cescuta fac un rantas din faina si apa si adaug in fir in fiertura pana se ingroasa sosul cat vreau eu,pun sare piper(mai las sa fiarba faina,ca faina cruda are gust rau si e si indigesta)pun si verdeata tocata fin si sting imediat focul...
Servita cu mamaliguta calda sau rece...
Faza e ca daca pun ciupercute sau verdeata cum imi place mie schimba culoarea la sos inchizandu-l la culoare,ciupercutele la conserva nu prea imi plac...
Pt. cine vrea un sos alb,nu se pun ciupercute si nici verdeata(se poate presara la sf. in farfurie) si se pune piper alb,iata o poza mai veche,cu mamaliguta rece,pripita si cu hushte ca in moldova..
Pt. cine nu-i place faina in sos poate lasa sosul doar scazut cu o smantana buna(dulce),am mai auzit ca se mai poate inlocui cu amidon alimentar(valabil si la creme,nu mai are gust de faina si e mai fin)
Pt. cine are intoleranta la sosuri(creme )fierte cu faina,am citit ca faina se poate''rumeni(adica doar pana devine usor aurie, nu arsa)
Cam asta e ciulamaua mea...
Avem nevoie de carne de pui(ori un pui portionat,ori ciocanele,aripioare ce-o fi...),putin ulei pt. prajit,o ceapa mare,ciuperci,smantana,1-2 catei de usturoi,sare piper, putina verdeata tocata fin(marar sau patrunjel)
Intai se portioneaza carnea in bucatele potrivite,si se spala,se inabusa in tigaia cu putin ulei,doar pana devine aurie si nu mai are sange(nu se prajeste ca la friptura,dar nici doar fiarta nu-mi place)...
Cam asa
Din tigaie scurg doar cata grasime am eu nevoie intr-un ceaun,in care inabus ceapa taiata solzisor,cand e aurie adaug 2 cateii de usturoi tocati maruntel din cutit,
Ciupercutele taiate feliute,cand s-au inabusit si ele adaug carnea si completez cu apa cat sa acopere tot(dar sa nu pluteasca),fierbe si cand se evapora apa adaug smantana pana sa acopere tot din belsug.Intr-o cescuta fac un rantas din faina si apa si adaug in fir in fiertura pana se ingroasa sosul cat vreau eu,pun sare piper(mai las sa fiarba faina,ca faina cruda are gust rau si e si indigesta)pun si verdeata tocata fin si sting imediat focul...
Servita cu mamaliguta calda sau rece...
Faza e ca daca pun ciupercute sau verdeata cum imi place mie schimba culoarea la sos inchizandu-l la culoare,ciupercutele la conserva nu prea imi plac...
Pt. cine vrea un sos alb,nu se pun ciupercute si nici verdeata(se poate presara la sf. in farfurie) si se pune piper alb,iata o poza mai veche,cu mamaliguta rece,pripita si cu hushte ca in moldova..
Pt. cine nu-i place faina in sos poate lasa sosul doar scazut cu o smantana buna(dulce),am mai auzit ca se mai poate inlocui cu amidon alimentar(valabil si la creme,nu mai are gust de faina si e mai fin)
Pt. cine are intoleranta la sosuri(creme )fierte cu faina,am citit ca faina se poate''rumeni(adica doar pana devine usor aurie, nu arsa)
Cam asta e ciulamaua mea...
#3
Postat 02 June 2010 - 04:53 PM
Any,vad ca noi doua ne potrivim tare bine la gusturi si eu mor dupa mazarea aia ''alba'' ...
Imi pare rau ca nu te pot servi decat virtual ...
Imi pare rau ca nu te pot servi decat virtual ...
#4
Postat 02 June 2010 - 05:09 PM
Bun, bun, am avut si eu duminica,dar din inimioare si ciuperci.
Eu evit cat pot prajeala si ceapa,dar usturoiul mor dupa el si am tendinta de a exagera si apoi cine are de suferit
Geany esti o harnicuta.
Eu evit cat pot prajeala si ceapa,dar usturoiul mor dupa el si am tendinta de a exagera si apoi cine are de suferit
Geany esti o harnicuta.
#5
Postat 02 June 2010 - 05:16 PM
Multumesc Ioana ma bucur ca ti-a placut,eu ceapa o inabus in sensul ca o stropesc cu apa pana devine transparenta si aurie,e asa de dulce si buna facuta asa si nu e indigesta de loc,maç' sa caut poate am vreo poza...
Uite asa:
Uite asa:
#6
Postat 02 June 2010 - 05:16 PM
Astazi am si asa ceva in meniu ! (daca mai stau mult pe-aci, va fi doar miine !
#8
Postat 02 June 2010 - 05:28 PM
evit ceapa de fel(plus ca , "copilul meu" daca vede ceapa in felul asta nici ca v-a manca ce are in farfurie)nu ca nu mi-ar place ci din alte motive.
#9
Postat 02 June 2010 - 08:13 PM
Faina tare ciulamaua ta!
Intrebare-ntrebautoare: nu mai ai 'mneata vreo poza, sa mutam reteta la imagini? Ar fi si asa destule, da' parca ar fi si mai bine de-ai mai gasi inca una, eventual una cu carnita si ceapa amestecata, ori cu ciumperci.... Ce zici?
Intrebare-ntrebautoare: nu mai ai 'mneata vreo poza, sa mutam reteta la imagini? Ar fi si asa destule, da' parca ar fi si mai bine de-ai mai gasi inca una, eventual una cu carnita si ceapa amestecata, ori cu ciumperci.... Ce zici?
#10
Postat 02 June 2010 - 10:32 PM
Nu cred,data ''aviatoare''pun pas cu pas daca tu crezi ca merita...
E favorita sotului meu asta si piftelele marinate...
E favorita sotului meu asta si piftelele marinate...
#11
Postat 03 June 2010 - 08:52 PM
Eu is moarta dupa ciulamaua aia. Dar pe mine daca ma aveai in zona...la halul in care arata arichili shieli apai nu mai apucai sa le vezi in ciulama.
Heave ho, buccaneers ;)
#12
Postat 07 June 2010 - 12:03 AM
Azi am facut-o si eu, e aproape gata! Geany, chiar daca nu pui poze pas cu pas, eu tot ma bucur ca impartasesti cu noi retetele si improvizatiile tale! As fi pus si eu poza, dar nu mai am baterii la aparat, si pana maine nu garantez ca o sa mai fie ceva.
#14
Postat 07 June 2010 - 07:39 AM
adi_edi, la 07 June 2010 - 12:03 AM, a spus:
Azi am facut-o si eu, e aproape gata! Geany, chiar daca nu pui poze pas cu pas, eu tot ma bucur ca impartasesti cu noi retetele si improvizatiile tale! As fi pus si eu poza, dar nu mai am baterii la aparat, si pana maine nu garantez ca o sa mai fie ceva.
Adi sa va fie de bine...
#15
Postat 18 June 2010 - 07:42 PM
Vedi, vidi, facut, papat! De-li-ci-si-ma!!! Se trece in catastiful Retzeptus Mortalus
Jur ca nu ti-am iesit cu nici un cuvintel din reteta, jur...doar cu un milimetru, ca am facut rantasul cu apa ca nu mai aveam zeama. Foarte foarte gustoasa. Multumesc tare mult de reteta!
Jur ca nu ti-am iesit cu nici un cuvintel din reteta, jur...doar cu un milimetru, ca am facut rantasul cu apa ca nu mai aveam zeama. Foarte foarte gustoasa. Multumesc tare mult de reteta!
Heave ho, buccaneers ;)
Arata acest topic
Pagina 1 din 1