Midii, mari, 48 bucati, cca 1 kg.
175 ml vin alb
1 catel de usturoi, zdrobit
120 ml ulei masline
50 ml suc de lamiie
1 lingurita fulgi de ardei iute
1 lingura mustar dijon
2 lingurite zahar
1 lingura capere
2 linguri marar sau coriandru - eu am ales marar
eu am mai pus:
1 ardei capia rosum mai mult pentru culoare
1 salota
cimbru
Midiilor li se scot barbile:
![Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127550372567.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_06_2010/post-10-127550372567.jpg)
![Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127550374478.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_06_2010/post-10-127550374478.jpg)
Apoi se riciie de depunerile de pe cochilie. Operatioa nu ar trebui sa dureze mai mult de 2-3 luni
![:floare:](https://www.artaculinara.ro/forums/public/style_emoticons/default/floare.gif)
Se arunca orice scoica sparta, deschisa, care la atingere nu se inchide. Se lasa citeva ore intr-o saramura facuta dintr-un litru de apa si 1 lingura de sare. Eu le-am lasat peste noapte.
Marinata:
![Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127550411382.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_06_2010/post-10-127550411382.jpg)
![Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127550413211.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_06_2010/post-10-127550413211.jpg)
Am calit salota, usturoiul in putin unt, cimbru, am stins cu vin, si am adaugat scoicile, le-am lasat pina s-au deschis, cca 3-5 min. Le-am scos,
![Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127550399035.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_06_2010/post-10-127550399035.jpg)
le-am desfacut cochiliile, am pastrat doar jumatate, si am adaugat peste fiecare 1 lingurita din marinata.
![Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-12755040287.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_06_2010/post-10-12755040287.jpg)
![Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127550404647.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_06_2010/post-10-127550404647.jpg)
Le-am dat la rece citeva ore si de servit le-am servit pe un platou cu gheata.
![Imagine atasata: monthly_06_2010/post-10-127550407739.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_06_2010/post-10-127550407739.jpg)