Forum Culinar: Prajitura Desteapta - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura Desteapta desteapta si buna...:D

#1 Useril este offline   diamond 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 10 June 2010 - 11:35 PM

prajitura asta se face extrem de usor si fara bataie de cap... i se zice desteapta ca isi separa singura in timpul coacerii blatul, crema si glazura... :)

e delicioasa!

Ingrediente:

9 oua
250 gr. zahar
1 pachet de unt- 250gr.
9 linguri faina
1 pachet zahar vanilat
1 litru lapte

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-112-127620487939.jpg

intr-un bol mixam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilescu...

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-112-127620488881.jpg

apoi se adauga untul topit si racit... (l-am taiat cubulete si l-am dat in cuptorul cu microunde pt cateva secunde)

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-112-127620491089.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-112-127620493147.jpg

apoi se adauga faina...mixati bine sa nu ramana cocoloase...
apoi adaugati laptele...

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-112-127620499582.jpg

albusurile se bat bine spuma cu un praf de sare...

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-112-127620501239.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-112-127620515327.jpg


se adauga usor peste compozitie (care este foarte lichida, nu va speriati :blush: ) amestecand de sus in jos...usurel...

compozitie se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina...se da timp de o ora in cuptorul incins in prealabil... asezati tava pe treapta cea mai inalta...la foc mic...
sa nu deschideti usa cuptorului!

atentie: se va umfla in cuptor! va da inapoi dupa ce o scoateti!
si nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii!:)

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-112-127620518986.jpg

si pe farfurie:

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-112-127620520623.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-112-127620522274.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-112-127620524407.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-112-127620526188.jpg

Pofta extrema!

reteta a lui Paradis! sa traiasca! :)

#2 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 11 June 2010 - 06:55 AM

Diamond trebuie sa studiez bine reteta si sa vad daca sunt diferente intre ce am eu si asta, ca mie zau ca nu mi-o placut cand am facut-o. Asta a ta arata tare bine, parca e un cremes. :blush:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#3 Useril este offline   seima 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 34
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVarsovia, Polonia

Postat 11 June 2010 - 08:56 AM

Vezi postareagloxinia, la 11 June 2010 - 06:55 AM, a spus:

Diamond trebuie sa studiez bine reteta si sa vad daca sunt diferente intre ce am eu si asta, ca mie zau ca nu mi-o placut cand am facut-o. Asta a ta arata tare bine, parca e un cremes. :)


Diamond, iti multumesc pentru reteta! Acum cu poze am prins curaj sa mai incerc o data genul asta de combinatie. Am facut ceva de genul asta demuuult si mi-a iesit asa ratota... :blush:

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 June 2010 - 10:18 AM

Si pe mine m-ar tenta sa o fac pentru ca am oua de consumat, doar ca mi-e frica, prima data cind am facut-o acum multi ani a iesit o mare brinza :blush:
Incerc, poate am noroc a doua oara.

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 June 2010 - 10:22 AM

Ce bine arata Diamanto'multumesc de reteta... :blush:

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 June 2010 - 11:02 AM

Si eu o faceam des acasa, aici am facut-o o data si mi-a iesit un blat intreg, fara crema.
Eu ador deserturiile acestea destepte.
Incerc iar.

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 June 2010 - 09:39 PM

Am facut-o si mi-a placut, spuneti daca asa trebuia sa iasa, pina la urma imi ramasesera doar 6 oua si am redus restul corespunzator. Dar tot o ora am lasat-o la cuptor, doar ca am pus-o prea sus si s-a colorat bine deasupra, dupa ce am scos-o s-a pleostit in mod preocupant dar mie mi se pare ca a iesit bine.
Mersi de reteta
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-4-127628518038.jpg

#8 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 12 June 2010 - 03:00 PM

Bravo Diamanto! Imagine postata
Reteta mea e cu 10 oua si se tine o ora jumate la cuptor la focul cel mai mic posibil.
Da, Adriana, asa trebuie sa iasa! Ti-a reusit!
Mie-mi place foarte mult!Imagine postata
Dac-o vreti mai inalta, tava va trebui sa fie mai mica,Eu o fac intr-o tava mai lunga, sa nu fie foarte inalta!Am facut-o de Paste!
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#9 Useril este offline   diamond 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 June 2010 - 11:24 PM

Vezi postareagloxinia, la 11 June 2010 - 06:55 AM, a spus:

Diamond trebuie sa studiez bine reteta si sa vad daca sunt diferente intre ce am eu si asta, ca mie zau ca nu mi-o placut cand am facut-o. Asta a ta arata tare bine, parca e un cremes. :D



gloxi, prajiturii asteia i se mai spune si cremes-ul lenesului! :D
astept sa-mi spui daca seamana retetele intre ele... prajitura este foarte buna, seamana la gust cu crema de zahar ars... Gloxi, mai incearca o data! :D te pup!

Vezi postareaseima, la 11 June 2010 - 08:56 AM, a spus:

Vezi postareagloxinia, la 11 June 2010 - 06:55 AM, a spus:

Diamond trebuie sa studiez bine reteta si sa vad daca sunt diferente intre ce am eu si asta, ca mie zau ca nu mi-o placut cand am facut-o. Asta a ta arata tare bine, parca e un cremes. :D


Diamond, iti multumesc pentru reteta! Acum cu poze am prins curaj sa mai incerc o data genul asta de combinatie. Am facut ceva de genul asta demuuult si mi-a iesit asa ratota... :D


seima, draga mea, cu multa placere! mai incearca o data! trebuie sa iasa!:D mult spor!

Vezi postareaGeany, la 11 June 2010 - 10:22 AM, a spus:

Ce bine arata Diamanto'multumesc de reteta... :D


cu multa placere, Geany! :D

#10 Useril este offline   diamond 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 14 June 2010 - 11:59 PM

Vezi postareaEataly, la 11 June 2010 - 11:02 AM, a spus:

Si eu o faceam des acasa, aici am facut-o o data si mi-a iesit un blat intreg, fara crema.
Eu ador deserturiile acestea destepte.
Incerc iar.


Eataly, stiu ca atunci cand nu se separa frumos straturile, cuptorul nu a fost incins bine in prealabil! poate fi asta cauza?
mai incearca,trebuie sa iasa!:D

Vezi postareaAdriana, la 11 June 2010 - 09:39 PM, a spus:

Am facut-o si mi-a placut, spuneti daca asa trebuia sa iasa, pina la urma imi ramasesera doar 6 oua si am redus restul corespunzator. Dar tot o ora am lasat-o la cuptor, doar ca am pus-o prea sus si s-a colorat bine deasupra, dupa ce am scos-o s-a pleostit in mod preocupant dar mie mi se pare ca a iesit bine.
Mersi de reteta


da, Adriana, a iesit bine, si vad ca s-au separat frumos straturile! un lucru nu inteleg, ai copt-o cu flacara de sus a cuptorului? nu inteleg cum de s-a brozat asa tare! :D

Vezi postareazoazorel, la 12 June 2010 - 03:00 PM, a spus:

Bravo Diamanto! Imagine postata
Reteta mea e cu 10 oua si se tien o ra jumate la cuptor la focul cel mai mic posibil.
Da, adriana, asa trebuie sa iasa! Ti-a reusit!
Mie-mi place foarte mult!Imagine postata
Dac-o vreti mai inalta, tava va trebui sa fie mai mica,Eu o fac intr-o tava mai lunga, sa nu fie foarte inalta!Am facut-o de Paste!


zozorica, nu-i asa ca e buna rau? daca o ai faci, te astept cu poze!:D te pup!

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 June 2010 - 12:32 PM

Important e ca a iesit bine. Am pus-o prea sus, trebuia sa o pun cu o treapta mai jos pentru ca s-a umflat mult, din cite stiu eu caldura vine doar de jos, poate ca o fi si sus, habar n-am.

#12 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 16 June 2010 - 08:36 PM

Citeaza

zozorica, nu-i asa ca e buna rau? daca o ai faci, te astept cu poze!:) te pup!

Buna tare Diamanto! Cand oi mai facea-o, sigur o pozez! Eu folosesc si lapte mai gras, integral, de la piata! Aduce si cu cremesul si cu crema de zahar ars!
E yammiiii rau!:-*
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#13 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 June 2010 - 09:23 PM

Am facut si eu reteta asta acum vreo 8 ani (din Practic), dar nu m-a dat pe spate. Mi-a iesit tare bine, dar cum nu era ceea ce credeam eu, nu am repetat actiunea.

#14 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 26 February 2013 - 03:53 PM

La indemul soacrei am facut si eu sambata prajitura .De 2 ori!!!!!

Prima data m-a zapacit fata si am uitat sa bag untul si totusi , iata ce a iesit:

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-34-13618865641609.jpg


A doua oara am fost atenta si am facut retzeta exacta:

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-34-13618866172332.jpg


dar tot nu mi-a iesit ca in postul tau Diamond.

E buna la gust , nu zic nu , dar e departe de cremes. Cel putzin a mea a fost.

Soacra-mea zicea ca nu-i diferentza...si nici nu parea sa fie in prima poza. Poate fac eu ceva gresit...

#15 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 26 February 2013 - 04:09 PM

Mutti, a iesit buna la gust, v-a placut, ati mancat-o, asta este cel mai important!
Si eu am facut de vreo doua ori si nici ai mei nu s-au dat pe spate dupa ea, dar dupa cremes...!
Si parca nici a mea nu a iesit altfel.
GEORGIA

#16 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 July 2016 - 03:57 PM

Imagine atasata: monthly_07_2016/post-9-14695413765277.jpg

Scuzati poza deloc artistica.Dar desteapta a fost buna. :-*

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi