Pagina 1 din 1
Inghetata de capsuni numai buna pe canicula asta..
#1
Postat 13 June 2010 - 09:04 PM
Ingrediente:
2 albusuri
100gr zahar (+/-)
1-2 cani capsuni (+/-)
200ml frisca (optional)
cateva picaturi zeama de lamaie
Albusurile se bat spuma cu cele cateva picaturi de zeama de lamaie, apoi se adauga zaharul si se pune vasul pe baie de aburi, fara ca fundul vasului sa atinga apa fierbinte (!!! folositi un vas termorezistent). Se continua mixarea pe baie de aburi pana obtinem o bezea spumoasa, lucioasa si tare. Se ia vasul de pe aburi si se continua mixarea pana cand spuma se raceste.
Capsunile se spala, se curata si se mixeaza ca sa obtinem un piure fin. Se incorporeaza in bezeaua de mai devreme cu miscari usoare, apoi se adauga frisca batuta (eu nu am folosit). Se pune in vasul dorit si se da la rece cel putin 3-4 ore. E o inghetata care nu face ace, mai ales daca puneti si frisca. Cantitatea de capsuni e variabila.. adica puneti dupa pofta inimii..... si zahar la fel
Ma gandesc ca merge si cu alte fructe..poate chiar cirese sau visine
E foarte buna.. usor de facut, usor de mancat )
#3
Postat 13 June 2010 - 11:22 PM
Intrebare: inghetata din poza e facuta fara frisca?
Arata tare bine... cred ca am sa-mi incerc si eu norocul cu ac inghetata.
Multumesc pt reteta! Sorina
Arata tare bine... cred ca am sa-mi incerc si eu norocul cu ac inghetata.
Multumesc pt reteta! Sorina
Sorina
#4
Postat 14 June 2010 - 07:02 AM
sorinadaniela, la 13 June 2010 - 11:22 PM, a spus:
Intrebare: inghetata din poza e facuta fara frisca?
Arata tare bine... cred ca am sa-mi incerc si eu norocul cu ac inghetata.
Multumesc pt reteta! Sorina
Arata tare bine... cred ca am sa-mi incerc si eu norocul cu ac inghetata.
Multumesc pt reteta! Sorina
Sorina, da, e fara frisca ca n-am avut
Daca pui frisca probabil culoarea se va diminua putin, dar gustul va i mult mai bun
Te astept cu impresii
Geany, pe caldurile astea dogoritoare e tare buna
#5
Postat 14 June 2010 - 09:25 AM
e foarte faina reteta asta. facuta fara frisca (si eventual inlocuit zaharul cu ceva indulcitori) e si "ultra-light" (albusurile nu au grasime).
eu am o problema cu batutul albusului pe baie de aburi. mi se pare un chin
eu am o problema cu batutul albusului pe baie de aburi. mi se pare un chin
#6
Postat 17 June 2010 - 08:32 PM
boni, la 14 June 2010 - 09:25 AM, a spus:
e foarte faina reteta asta. facuta fara frisca (si eventual inlocuit zaharul cu ceva indulcitori) e si "ultra-light" (albusurile nu au grasime).
eu am o problema cu batutul albusului pe baie de aburi. mi se pare un chin
eu am o problema cu batutul albusului pe baie de aburi. mi se pare un chin
Boni, nu e chiar asa greu.. ideea e sa le pui pe aburi dupa ce le bati intai de toate spuma cu un praf de sare/cateva picaturi zeama de lamaie
Eu am facut operatiunea asta cu cel mic in brate ca de cate ori aude mixerul vine sa-l iau in brate sa vada ce fac si tot nu a fost greu
Arata acest topic
Pagina 1 din 1