Se pune 1 kg de zahar peste 1 kg de capsuni spalate si se lasa pana a doua zi sa se topeasca zaharul, apoi se pun la fiert.
La inceput cuturluiti* cratita sa nu se prinda zaharul de fund sau invartiti usor cu paleta si dupa ce s-a topit dati la tare si paziti sa nu dea in foc. Se adauga si niste lamaie cu coaja - taiata felii. Este gata cand sta bobita pe farfurie.
Se pune dulceata calduta (nu fierbinte) in borcane, se pun capacele (daca sunt din alea cu filet), ori se pune deasupra celofan si se leaga cu ata, sfoara, elastic, etc. Daca dulceata e calduta cand se pune in borcane, nu mai e neaparat nevoie de sterilizare. Dar, daca nu s-a pus in borcan imediat, ci s-a lasat dulceata la racit, borcanele sigilate se baga la cuptor, in tava cu apa sau se pun in cratite, cu apa, pe aragaz si se lasa la fiert, la foc mic, cam 45 de minute. Mare grija sa nu fie vreun borcan ciobit, ca explodeaza.
Cand sunt complet reci, se dau in camara.
Pofta buna!
*a cuturlui = a agita, a misca, a balansa (termen folosit in Bucovina).
Pagina 1 din 1
Dulceata de capsuni yumiiiii
Arata acest topic
Pagina 1 din 1