Forum Culinar: Paste cu ciuperci si rosii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paste cu ciuperci si rosii

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 June 2010 - 05:03 PM

O reteta rapida,pe care noi o adoram(mai ales Denise)


  • 400 g ciuperci proaspete,feliate
  • 3 fire de usturoi verde,taiat rondele
  • 4 rosii decojite,taiate cubulete
  • 200 ml smîntîna lichida
  • frunze de busuioc
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • paste


Se perpelesc putin ciupercile la foc iute în ceva ulei de masline.
Dupa cîteva minute se adauga usturoiul si se prajeste înca cîteva minute.


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127670008137.jpg


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127670010387.jpg


Se adauga rosiile,se amesteca înca 3-4 minute.
În acest timp de condimenteaza cu sare si piper.
(ar merge bine si un ardei iute,sau macar chili uscat si macinat.
Noi ne punem în farfurie,ca Denisei nu-i place)


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127670014072.jpg


Chiar la sfîrsit se adauga smîntîna si busuiocul.
Se mai lasa pe foc 2-3 minutele la foc iute,
pîna se umfla smîntîna si trage un clocot.


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127670017723.jpg


Se amesteca cu pastele.
Bun de tot! :occasion15:


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-5-127670020167.jpg


Rosiile proaspete,se pot depieliza asa:
-daca aveti o scula buna pentru decojit
sau
-crestati pielita pe fundul rosiilo,si le opariti timp de 1 minut,apoi le scaldati în apa rece,dupa care se decojesc usor.Se poate aplica si la piersici,daca aveti nevoie de ele netede :scratch:
sau
-în MO...1 minut,depinde de Mo,dar merita sa experimentati cu cîteva rosii,pentru ca e cea mai rapida metoda.
Încercati prima data cu o rosie-fara apa!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 16 June 2010 - 06:39 PM

Desi nu sunt prietena foarte mare cu pastele la cum prezinti tu fiecare farfurie cu paste sincer cred ca voi deveni adicted ...to pastas.

Merci de tipsuri. Desi am scula de dezpielitzat am folosito odata doar pentru ca foarte mult din rosie taie :occasion15:. O sa incerc in MO fierberea apei si apoi introducerea rosiei.

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 June 2010 - 06:48 PM

Simt ca o sa-mi placa foarte mult, deci caut champignoni si o incerc :occasion15:

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 June 2010 - 06:51 PM

Vezi postareayoyo, la 16 June 2010 - 06:39 PM, a spus:

Desi nu sunt prietena foarte mare cu pastele la cum prezinti tu fiecare farfurie cu paste sincer cred ca voi deveni adicted ...to pastas.

Merci de tipsuri. Desi am scula de dezpielitzat am folosito odata doar pentru ca foarte mult din rosie taie :occasion15:. O sa incerc in MO fierberea apei si apoi introducerea rosiei.

Noua ne plac pastele...prea mult! :floare:

În Mo,fara apa!Probeaza cu o rosie prima data.1 Minut îi ajunge,dar cred ca e vorba si de puterea MO-ului.

Eu am scula de la WMF,si aia depieliteaza foarte subtire! :scratch:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 June 2010 - 06:54 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 June 2010 - 06:48 PM, a spus:

Simt ca o sa-mi placa foarte mult, deci caut champignoni si o incerc :-*


Stiu ca italienii nu prea le au cu amestcatul pastelor în sos cu smîntîna,dar na nu e multa...cît sa le mînjeasca :P
Sa stii ca-s tare bune :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 June 2010 - 07:16 PM

Sorella, despre ce fel de scula de despielitat vorbesti?
Eu de regula, trec peste rosie cu partea cutitului care nu taie, apoi desprind dintr-un capat si se dezlipeste toata pielita, conditia esentiala este ca rosia sa fie coapta, altminteri nu functioneaza.

#7 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 June 2010 - 07:24 PM

Bune bune, mie deja-mi plac :-* !

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 June 2010 - 07:35 PM

Vezi postareaAdriana, la 16 June 2010 - 07:16 PM, a spus:

Sorella, despre ce fel de scula de despielitat vorbesti?
Eu de regula, trec peste rosie cu partea cutitului care nu taie, apoi desprind dintr-un capat si se dezlipeste toata pielita, conditia esentiala este ca rosia sa fie coapta, altminteri nu functioneaza.

Scula de curatat cartofi,morcovi,fructe...etc.
Aia de la wmf(am pus-o eu pe undeva prin forum) taie ca briciu,si subtire.
Cu rosiile coapte bine de tot ,procedez la fel ca tine.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 June 2010 - 07:35 PM

Vezi postareaany_annette, la 16 June 2010 - 07:24 PM, a spus:

Bune bune, mie deja-mi plac :) !

Ma bucur! :-*
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 16 June 2010 - 07:37 PM

Arata tare bine pastele astea. Poate o sa le fac si eu, ca par rapide si simple. Dar, mai intai sa fac provizii si apoi revin.

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 June 2010 - 07:53 PM

Vezi postareaMaya, la 16 June 2010 - 07:35 PM, a spus:

Scula de curatat cartofi,morcovi,fructe...etc.
Aia de la wmf(am pus-o eu pe undeva prin forum) taie ca briciu,si subtire.
Cu rosiile coapte bine de tot ,procedez la fel ca tine.

Aha, am inteles acu.

#12 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 16 June 2010 - 10:50 PM

Vezi postareaany_annette, la 16 June 2010 - 07:24 PM, a spus:

Bune bune, mie deja-mi plac =)) !

eram sigura ca apare any_annette :P doar de la ea am invatat sa pun smantana in sosurile de paste =)) si mmmm ce bune sunt!

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 June 2010 - 10:57 PM

Vezi postareaFoxyy, la 16 June 2010 - 07:37 PM, a spus:

Arata tare bine pastele astea. Poate o sa le fac si eu, ca par rapide si simple. Dar, mai intai sa fac provizii si apoi revin.

Da,merg tare rapid,si mai sînt si bune =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 June 2010 - 10:58 PM

Vezi postareaboni, la 16 June 2010 - 10:50 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 16 June 2010 - 07:24 PM, a spus:

Bune bune, mie deja-mi plac :P !

eram sigura ca apare any_annette =)) doar de la ea am invatat sa pun smantana in sosurile de paste =)) si mmmm ce bune sunt!

Cînd am vazut-o pe any,mi-a parut rau ca nu am pus si olecuta de somon în sos :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 June 2010 - 10:52 AM

Vezi postareaMaya, la 16 June 2010 - 10:58 PM, a spus:

Vezi postareaboni, la 16 June 2010 - 10:50 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 16 June 2010 - 07:24 PM, a spus:

Bune bune, mie deja-mi plac :) !

eram sigura ca apare any_annette :) doar de la ea am invatat sa pun smantana in sosurile de paste :occasion14: si mmmm ce bune sunt!

Cînd am vazut-o pe any,mi-a parut rau ca nu am pus si olecuta de somon în sos :D



:floare:
Mie imi plac mult cu smantana, evident ca sunt anumite feluri de paste care pur si simplu cer smantana ^_^ .
Cea cu somon e una dintre ele, iar mie imi place la nebunie!
Maya, pastele astea sunt perfecte asa :) !

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 June 2010 - 09:19 PM

Vezi postareaany_annette, la 17 June 2010 - 10:52 AM, a spus:


Mie imi plac mult cu smantana, evident ca sunt anumite feluri de paste care pur si simplu cer smantana :pupic: .
Cea cu somon e una dintre ele, iar mie imi place la nebunie!
Maya, pastele astea sunt perfecte asa :) !

La cum ne place noua somonul,nu cred ca refuza nimeni 2-3 bucatele :D ,dar e adevarat ca asa sînt numai bune.Se simte bine gustul de ciuperca proaspata,iar rosia,asa depielitata este delicioasa si completeaza dulceata smîntînii.Nu ar fi fost rau nici somonul,dar ar fi conturbat aromele...asa s-au simtit fiecare în parte :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 22 June 2010 - 11:45 PM

Mincarea lui Marco de miine si poimiine =)) ca eu maninc salata :P
Puffy a curatat tigaia in care am facut sosul si in care sosul a imbratisat "farfalle"-le
Grazie sorella =))
Am folosit rosii micute pentru ca numai dintr-astea aveam si nu am stat sa le despielitez =))
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-4-127724312807.jpg

#18 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 23 June 2010 - 09:35 AM

Adriana, tu ai pus smantana? am un fix =))

#19 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,082
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 June 2010 - 11:10 AM

Ce fix?
Da, am pus, dar putina si s-a evaporat :lol:

#20 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,735
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 23 June 2010 - 12:24 PM

fixul meu e cu smantana in sosurile de paste, de cand am dat de cel al lui any cu somon afumat. si ma gandeam ca pentru italieni asta e blasfemie :lol: de aceea am intrebat daca ai pus, ca nu se vedea explicit in poza si vroiam parerea specialistului pentru cultura mea generala. io tot cu smantana le fac, fie ce o fi ^_^

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi