Forum Culinar: Tarta sarata cu sparanghel - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta sarata cu sparanghel Torta salata agli asparagi

#1 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 20 June 2010 - 04:58 PM

Reteta o am din "La cucina della Nonna" si mie una(mai ales ca-mi place spargelul verde la nebunie) mi s-a parut simpla de facut si foarte gustoasa.Pana si al meu cand a auzit de tarta sarata a zis hmmm, cand am scos-o din cuptor a halit-o pe nerasuflate.

Pt blat avem nevoie de

250 faina (cernuta)
125 gr unt (bucatele)
+ 20 gr pt ungerea tavii
1 ou
1 lingurita estragon
un pic de sare

Se amesteca repede faina cu untul,oul,estragonul, sarea si se formeaza aluatul care se lasa 1 ora la rece.
Secretul unei paste brise reusita(fiinca aluatul este pt pasta brise)important e ca ingredientele sa fie reci

Acum sincer eu n-am folosit aluatul asta ci pe cel cu vin al Adrianei

Restul ingredientelor sunt:

3oua
11 spargel verde
2 lingurite erba cipollina(schnittlauch)
25 cl smantana de gatit
2 bucati de prosciutto cotto
sare,piper

Spargelul se curata si pune la fiert pt 5 min in apa cu sare.Cand este gata se da in apa rece.
Ouale se bat impreuna cu smantana, se adauga erba cipollina(in cazul meu frunze de ceapa verde), sare si piper.

Cuptorul se preincalzeste la 200 gr.

Aluatul se pune in forma apoi se aseza spargelul , prosciutto taiat bucatele si peste se toarna amestecul de oo cu smantana.

Se da la cuptor pt 30-35 min.

Se serveste cu salata verde sau in czul meu cu salata de rucola.

Si dovada:
inainte sa o bag la cuptor

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-479-127704578872.jpg

proasat scoasa din cuptor

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-479-127704583857.jpg

si buna de mancat

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-479-127704586223.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 June 2010 - 08:04 PM

Vezi postareaIoana, la 20 June 2010 - 04:58 PM, a spus:

Reteta o am din "La cucina della Nonna" si mie una(mai ales ca-mi place spargelul verde la nebunie) mi s-a parut simpla de facut si foarte gustoasa.Pana si al meu cand a auzit de tarta sarata a zis hmmm, cand am scos-o din cuptor a halit-o pe nerasuflate.


Supa de sparanghel am mai mancat, dar din aia la plic. =)) Altminteri, sparanghel n-am servit pana acu'. Da'-mi faci pofta cu tarta asta........ :D

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 June 2010 - 08:21 PM

Arata suuper Ioana,sa modifici la titlu sparanghel(asta in cazul in care nu stiu eu si se spune si spargel)...Imi place tare mult cum ti-a esit,arata bestialll... =))
Si ce este estragonul?(oregano?),si eu ador cucina della nonna... :D

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 June 2010 - 08:45 PM

Vezi postareaGeany, la 20 June 2010 - 08:21 PM, a spus:

Arata suuper Ioana,sa modifici la titlu sparanghel(asta in cazul in care nu stiu eu si se spune si spargel)...Imi place tare mult cum ti-a iesit,arata bestialll... =))
Si ce este estragonul?(oregano?),si eu ador cucina della nonna... :D


In nemteste sparanghelul e spargel. Ioana ori n-a vrut sa traduca, ori i-a scapat denumirea...
Estragonul e tarhon (taragon). Oregano e oregano... :P

p.s.: Ioana, nu ma bate ca m-am bagat in seama, da? :D

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 June 2010 - 08:47 PM

Vezi postareaFoxyy, la 20 June 2010 - 08:45 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 20 June 2010 - 08:21 PM, a spus:

Arata suuper Ioana,sa modifici la titlu sparanghel(asta in cazul in care nu stiu eu si se spune si spargel)...Imi place tare mult cum ti-a iesit,arata bestialll... :occasion14:
Si ce este estragonul?(oregano?),si eu ador cucina della nonna... :hug:


In nemteste sparanghelul e spargel. Ioana ori n-a vrut sa traduca, ori i-a scapat denumirea...
Estragonul e tarhon (taragon). Oregano e oregano... :D

p.s.: Ioana, nu ma bate ca m-am bagat in seama, da? :notworthy:

Multumesc Foxule nu stiam eram nelamurita... :occasion14:

#6 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 June 2010 - 08:51 PM

Vezi postareaGeany, la 20 June 2010 - 08:47 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 20 June 2010 - 08:45 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 20 June 2010 - 08:21 PM, a spus:

Arata suuper Ioana,sa modifici la titlu sparanghel(asta in cazul in care nu stiu eu si se spune si spargel)...Imi place tare mult cum ti-a iesit,arata bestialll... :occasion14:
Si ce este estragonul?(oregano?),si eu ador cucina della nonna... :hug:


In nemteste sparanghelul e spargel. Ioana ori n-a vrut sa traduca, ori i-a scapat denumirea...
Estragonul e tarhon (taragon). Oregano e oregano... :D

p.s.: Ioana, nu ma bate ca m-am bagat in seama, da? :notworthy:

Multumesc Foxule nu stiam eram nelamurita... :occasion14:



Cu placere!

#7 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 June 2010 - 08:58 PM

Hi hi hi!!! gasii si eu reteta,mi se parea mie cunoscuta,cum am mai zis si mie imi place la cucina della nonna....

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-405-127706021768.jpg

Daca mai ai Ioana sa facem schimb de retete ca-s mare fan,iti arat si eu ce cartonase cu retete am eu daca vrei.... :occasion14:

Deci eu am:torta salata agli asparagi,lasagne alla bolognese,mousse al cioccolato,maccheroni gratinati,risotto ai funghi e zaferano,uova mimosa al tonno,arrosto di manzo marinato,torta ai lamponi,spaghetti ai frutti di mare,ratatouille,pollo della festa,orata al forno...te rog nu te supara pe mine dar sunt mare fan,daca te intereseaza vreo reteta din astea si nu ai sa-mi spui si o editez,te rog daca ai si tu una care eu nu o am sa mi-o dai si mie,pliz,pliz,pliz.... :occasion14: :notworthy:

#8 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 June 2010 - 01:03 PM

Vezi postareaFoxyy, la 20 June 2010 - 08:04 PM, a spus:


Supa de sparanghel am mai mancat, dar din aia la plic. :D Altminteri, sparanghel n-am servit pana acu'. Da'-mi faci pofta cu tarta asta........ :((



Mancana tu prospat, alb sau verde(desi mie ala verde imi place mai mult) si sa vezi cum renunti sa supele alea la plic. :D

Vezi postareaGeany, la 20 June 2010 - 08:21 PM, a spus:

Arata suuper Ioana,sa modifici la titlu sparanghel(asta in cazul in care nu stiu eu si se spune si spargel)...Imi place tare mult cum ti-a esit,arata bestialll... :notworthy:
Si ce este estragonul?(oregano?),si eu ador cucina della nonna... :D


Cum eu n-am mancat niciodata cand eram in tara si aici l-am intalnit pt prima oara imi e mai la indemana sa-i zic spargel nu sparanghel.Am sa modific titlul ca sa nu produc confuzii =))

Vezi postareaFoxyy, la 20 June 2010 - 08:45 PM, a spus:



In nemteste sparanghelul e spargel. Ioana ori n-a vrut sa traduca, ori i-a scapat denumirea...
Estragonul e tarhon (taragon). Oregano e oregano... :D

p.s.: Ioana, nu ma bate ca m-am bagat in seama, da? :((



Nu te bat, ms de lamuriri,sti ca eu sunt cam inceata la raspuns ca nu intru asa de des sa verific :pupic:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#9 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 June 2010 - 01:06 PM

Vezi postareaIoana, la 21 June 2010 - 01:03 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 20 June 2010 - 08:04 PM, a spus:

Supa de sparanghel am mai mancat, dar din aia la plic. :pupic: Altminteri, sparanghel n-am servit pana acu'. Da'-mi faci pofta cu tarta asta........ :((

Mancana tu prospat, alb sau verde(desi mie ala verde imi place mai mult) si sa vezi cum renunti sa supele alea la plic. =))



De plicuri ne-am lasat de mult, dar jupanu' e cam circumspect la leguma asta... Am tot vazut-o in magazine, da' el nu da navala sa o incerce. Mai vedem. :notworthy:

#10 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 June 2010 - 01:17 PM

Geany, eu am cateva cartonase din ce avea sora mea dubluri, am sa ma uit sa vad ce anume am si-ti zic.

Fox, probeaza si incearca-l pe jupun, nu cred ca o sa refuze.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#11 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 21 June 2010 - 01:30 PM

Vezi postareaIoana, la 21 June 2010 - 01:17 PM, a spus:

Geany, eu am cateva cartonase din ce avea sora mea dubluri, am sa ma uit sa vad ce anume am si-ti zic.

Fox, probeaza si incearca-l pe jupun, nu cred ca o sa refuze.



Am salvat reteta, sa vedem cand mai mergem la cumparaturi. Sper sa mai gasesc sparanghel. Chiar m-ai facut curioasa! :notworthy:

#12 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 21 June 2010 - 01:35 PM

Multumesc mult draga Ioana,daca si pe tine te intereseaza ceva din ce am eu acolo sa-mi spui si postez reteta... :notworthy:

#13 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 June 2010 - 03:07 PM

Geany, sa sti ca m-am uitat printre retete,dar am ce ai si tu, asa ca-mi pare rau ca n-am ce sa-ti dau.
Sincer nici nu-mi mai aduc aminte ce alte retete avea sora mea si nici de la care dintre ele am luat cartonasele astea.Dar banuiesc ca-s foarte vechi de pe vremea cand inca erau mai la inceputuri si se mai inspirau.
Dar avem pe aici fete asa de talentata din mama Italia incat daca doresti ceva cu siguranta iti impartasesc. :notworthy:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi