Tarta sarata cu sparanghel Torta salata agli asparagi
#1
Postat 20 June 2010 - 04:58 PM
Pt blat avem nevoie de
250 faina (cernuta)
125 gr unt (bucatele)
+ 20 gr pt ungerea tavii
1 ou
1 lingurita estragon
un pic de sare
Se amesteca repede faina cu untul,oul,estragonul, sarea si se formeaza aluatul care se lasa 1 ora la rece.
Secretul unei paste brise reusita(fiinca aluatul este pt pasta brise)important e ca ingredientele sa fie reci
Acum sincer eu n-am folosit aluatul asta ci pe cel cu vin al Adrianei
Restul ingredientelor sunt:
3oua
11 spargel verde
2 lingurite erba cipollina(schnittlauch)
25 cl smantana de gatit
2 bucati de prosciutto cotto
sare,piper
Spargelul se curata si pune la fiert pt 5 min in apa cu sare.Cand este gata se da in apa rece.
Ouale se bat impreuna cu smantana, se adauga erba cipollina(in cazul meu frunze de ceapa verde), sare si piper.
Cuptorul se preincalzeste la 200 gr.
Aluatul se pune in forma apoi se aseza spargelul , prosciutto taiat bucatele si peste se toarna amestecul de oo cu smantana.
Se da la cuptor pt 30-35 min.
Se serveste cu salata verde sau in czul meu cu salata de rucola.
Si dovada:
inainte sa o bag la cuptor
proasat scoasa din cuptor
si buna de mancat
#2
Postat 20 June 2010 - 08:04 PM
Ioana, la 20 June 2010 - 04:58 PM, a spus:
Supa de sparanghel am mai mancat, dar din aia la plic. Altminteri, sparanghel n-am servit pana acu'. Da'-mi faci pofta cu tarta asta........
#3
Postat 20 June 2010 - 08:21 PM
Si ce este estragonul?(oregano?),si eu ador cucina della nonna...
#4
Postat 20 June 2010 - 08:45 PM
Geany, la 20 June 2010 - 08:21 PM, a spus:
Si ce este estragonul?(oregano?),si eu ador cucina della nonna...
In nemteste sparanghelul e spargel. Ioana ori n-a vrut sa traduca, ori i-a scapat denumirea...
Estragonul e tarhon (taragon). Oregano e oregano...
p.s.: Ioana, nu ma bate ca m-am bagat in seama, da?
#5
Postat 20 June 2010 - 08:47 PM
Foxyy, la 20 June 2010 - 08:45 PM, a spus:
Geany, la 20 June 2010 - 08:21 PM, a spus:
Si ce este estragonul?(oregano?),si eu ador cucina della nonna...
In nemteste sparanghelul e spargel. Ioana ori n-a vrut sa traduca, ori i-a scapat denumirea...
Estragonul e tarhon (taragon). Oregano e oregano...
p.s.: Ioana, nu ma bate ca m-am bagat in seama, da?
Multumesc Foxule nu stiam eram nelamurita...
#6
Postat 20 June 2010 - 08:51 PM
Geany, la 20 June 2010 - 08:47 PM, a spus:
Foxyy, la 20 June 2010 - 08:45 PM, a spus:
Geany, la 20 June 2010 - 08:21 PM, a spus:
Si ce este estragonul?(oregano?),si eu ador cucina della nonna...
In nemteste sparanghelul e spargel. Ioana ori n-a vrut sa traduca, ori i-a scapat denumirea...
Estragonul e tarhon (taragon). Oregano e oregano...
p.s.: Ioana, nu ma bate ca m-am bagat in seama, da?
Multumesc Foxule nu stiam eram nelamurita...
Cu placere!
#7
Postat 20 June 2010 - 08:58 PM
Daca mai ai Ioana sa facem schimb de retete ca-s mare fan,iti arat si eu ce cartonase cu retete am eu daca vrei....
Deci eu am:torta salata agli asparagi,lasagne alla bolognese,mousse al cioccolato,maccheroni gratinati,risotto ai funghi e zaferano,uova mimosa al tonno,arrosto di manzo marinato,torta ai lamponi,spaghetti ai frutti di mare,ratatouille,pollo della festa,orata al forno...te rog nu te supara pe mine dar sunt mare fan,daca te intereseaza vreo reteta din astea si nu ai sa-mi spui si o editez,te rog daca ai si tu una care eu nu o am sa mi-o dai si mie,pliz,pliz,pliz....
#8
Postat 21 June 2010 - 01:03 PM
Foxyy, la 20 June 2010 - 08:04 PM, a spus:
Supa de sparanghel am mai mancat, dar din aia la plic. Altminteri, sparanghel n-am servit pana acu'. Da'-mi faci pofta cu tarta asta........
Mancana tu prospat, alb sau verde(desi mie ala verde imi place mai mult) si sa vezi cum renunti sa supele alea la plic.
Geany, la 20 June 2010 - 08:21 PM, a spus:
Si ce este estragonul?(oregano?),si eu ador cucina della nonna...
Cum eu n-am mancat niciodata cand eram in tara si aici l-am intalnit pt prima oara imi e mai la indemana sa-i zic spargel nu sparanghel.Am sa modific titlul ca sa nu produc confuzii
Foxyy, la 20 June 2010 - 08:45 PM, a spus:
In nemteste sparanghelul e spargel. Ioana ori n-a vrut sa traduca, ori i-a scapat denumirea...
Estragonul e tarhon (taragon). Oregano e oregano...
p.s.: Ioana, nu ma bate ca m-am bagat in seama, da?
Nu te bat, ms de lamuriri,sti ca eu sunt cam inceata la raspuns ca nu intru asa de des sa verific
#9
Postat 21 June 2010 - 01:06 PM
Ioana, la 21 June 2010 - 01:03 PM, a spus:
Foxyy, la 20 June 2010 - 08:04 PM, a spus:
Mancana tu prospat, alb sau verde(desi mie ala verde imi place mai mult) si sa vezi cum renunti sa supele alea la plic.
De plicuri ne-am lasat de mult, dar jupanu' e cam circumspect la leguma asta... Am tot vazut-o in magazine, da' el nu da navala sa o incerce. Mai vedem.
#10
Postat 21 June 2010 - 01:17 PM
Fox, probeaza si incearca-l pe jupun, nu cred ca o sa refuze.
#11
Postat 21 June 2010 - 01:30 PM
Ioana, la 21 June 2010 - 01:17 PM, a spus:
Fox, probeaza si incearca-l pe jupun, nu cred ca o sa refuze.
Am salvat reteta, sa vedem cand mai mergem la cumparaturi. Sper sa mai gasesc sparanghel. Chiar m-ai facut curioasa!
#12
Postat 21 June 2010 - 01:35 PM
#13
Postat 21 June 2010 - 03:07 PM
Sincer nici nu-mi mai aduc aminte ce alte retete avea sora mea si nici de la care dintre ele am luat cartonasele astea.Dar banuiesc ca-s foarte vechi de pe vremea cand inca erau mai la inceputuri si se mai inspirau.
Dar avem pe aici fete asa de talentata din mama Italia incat daca doresti ceva cu siguranta iti impartasesc.