Forum Culinar: Brigadeiro - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Brigadeiro Bomboane din lapte concentrat(condensat)

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 June 2010 - 02:51 PM

Se spune ca "brigadeiro" s-au nascut in anii 40, in Brasilia, cand brigadierul Eduardo Gomez si-a depus candidatura la Presedintie.Se spune ca era frumos, prezentabil si burlac .Bomboanele erau pregatite la diferitele petreceri si manifestari organizate in timpul campaniei electorale, mai ales de numeroasele sustinatoare.

Acum sunt nelipsite la petreceri, fiind preferatele copiilor.

O conserva de lapte concentrat(350 gr)
3 linguri Nesquik sau cacao
1 lingura unt

Amestecam toate ingredientele intr-o oala potrivita si punem totul, pe foc mic.


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127729648829.jpg

Amestecam incontinuu pana se ingroasa compozitia.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127729667104.jpg

Turnam compozitia intr-o tava mica(eu am folosit cea de chec), tapetata cu hartie de copt.Se lasa la rece pentru o ora, doua.

Se formeaza bilute care se tavalesc prin confetti colorati.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127729683301.jpg

Pentru taiat folositi un cutit cu lama subtire, foarte ascutit si umezit usor.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127729690486.jpg

Cum gustul e foarte asemanator ciocolatei de casa, dupa gusturiile mele, as fi adaugat si vreo 2-3 linguri de rom.Dar cum le-am facut pentru copii(eu m-am multumit sa "curat" oala :lol: ), m-am abtinut.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-9-127729703485.jpg

#2 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 23 June 2010 - 03:48 PM

Sunt superbe :thumleft: ... numai ca eu nu am gasit lapte condensat pe-aici :(
Imagine postata

#3 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 23 June 2010 - 04:40 PM

wow, arata foarte fain, am avut in frigider o sticla de lapte condensat si am pus la preparat, am pus si unt, am luat asa cu lingura din bucata de unt, da is curioasa la voi o lingura de unt cam cite grame?

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 23 June 2010 - 07:40 PM

SUPERB !

Iar cu pozele...m-ai lasat masca.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 23 June 2010 - 10:25 PM

Foarte frumoase si atat de simple...cu greu m-as fi limitat la oala.

te cred si eu ca sunt preferatele copiilor... :director:

#6 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 June 2010 - 12:07 AM

M-ai dat gata cu ornamentele alea in forma de inimioara :director: !
Cred ca Manu a fost incantata de rezultat, sunt frumoase foc!
Bomboanele ce consistenta au, se intaresc sau raman mai moi?

#7 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 June 2010 - 05:44 AM

Vezi postareaany_annette, la 24 June 2010 - 12:07 AM, a spus:

M-ai dat gata cu ornamentele alea in forma de inimioara :floare: !
Cred ca Manu a fost incantata de rezultat, sunt frumoase foc!
Bomboanele ce consistenta au, se intaresc sau raman mai moi?


Any, m-as hazarda sa spun ca se intaresc un pic dupa 1-2 zile. Daca m-ai apuca sa ramina vreo bomboana atita timp :drool: ... fiindca sint delicioase. :occasion15:

Eataly, bomboanele brigadierului imi amintesc un pic de coconut ice (Rafaello), care se fac tot cu lapte condensat. :floare:

Imagine postata

Imagine postata



#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 June 2010 - 08:20 AM

Vezi postareaOlgutza, la 23 June 2010 - 03:48 PM, a spus:

Sunt superbe :occasion15: ... numai ca eu nu am gasit lapte condensat pe-aici :P


Au mai zis fetele ca nu se gaseste, imi pare rau.Daca gasesc undeva o reteta, parca vazusem . Caut si revin.


Vezi postareasissi, la 23 June 2010 - 04:40 PM, a spus:

wow, arata foarte fain, am avut in frigider o sticla de lapte condensat si am pus la preparat, am pus si unt, am luat asa cu lingura din bucata de unt, da is curioasa la voi o lingura de unt cam cite grame?


Am masurat pentru tine: cam 20.Dar un gram in plus, in minus nu strica.


Vezi postareaPiscotel, la 23 June 2010 - 07:40 PM, a spus:

SUPERB !

Iar cu pozele...m-ai lasat masca.Imagine postata


Multumesc Pisco, esti prea buna.Cred ca confetti aia colorati, dau un efect viziv deosebit.


Vezi postareakira, la 23 June 2010 - 10:25 PM, a spus:

Foarte frumoase si atat de simple...cu greu m-as fi limitat la oala.

te cred si eu ca sunt preferatele copiilor... ;)


Asa e Kira.Sunt de o bunatate...


Vezi postareaany_annette, la 24 June 2010 - 12:07 AM, a spus:

M-ai dat gata cu ornamentele alea in forma de inimioara :drool: !
Cred ca Manu a fost incantata de rezultat, sunt frumoase foc!
Bomboanele ce consistenta au, se intaresc sau raman mai moi?


Inimiorele le-am luat din Franta, aici nu le-am vazut.
Manu era extaziata.
Ieri cad le-am facut, dupa 2 ore de stat la rece, aveau consistenta ciocolatei de casa, un pic mai lipicioasa.Acu dupa o zi, poate s-au mai intarit.Incerc una mai tarziu si am o scuza. :floare:


Vezi postareauptown girl, la 24 June 2010 - 05:44 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 24 June 2010 - 12:07 AM, a spus:

M-ai dat gata cu ornamentele alea in forma de inimioara =)) !
Cred ca Manu a fost incantata de rezultat, sunt frumoase foc!
Bomboanele ce consistenta au, se intaresc sau raman mai moi?


Any, m-as hazarda sa spun ca se intaresc un pic dupa 1-2 zile. Daca m-ai apuca sa ramina vreo bomboana atita timp :D ... fiindca sint delicioase. :floare:

Eataly, bomboanele brigadierului imi amintesc un pic de coconut ice (Rafaello), care se fac tot cu lapte condensat. :)




In mod sigur.Oare se pune cocos in compozitie in loc de cacao, sau numai deasupra?De ornament?
Ca-mi plac si asa.

#9 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 June 2010 - 08:58 AM

Am gasit:reteta de lapte concentrat "home made".Stiam eu ca o vazusem pe undeva.
Traduc:

500 gr zahar pudra
375 ml lapte gras proaspat(nu Uht)
45 gr unt

Se pun toate ingredientele intr-o oala(cea cu peretii cei mai grosi), si se pun la fiert la foc mic.Cand s-a topit complet zaharul si untul, se da focul mare si se amesteca mereu.Dupa 10 minute de fiert(ati citit bine) e gata!Se toarna in borcan si se da la rece.

#10 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 24 June 2010 - 10:25 AM

Multumesc frumos :occasion15:
Am incercat da a ramas cam moale crema, adica nu prea pot modela cu mina , o fi de la lapte, eu am avut lapte condensat neindulcit si am pus eu 2linguri de zahar pudra, sau poate ar fi trebuit sa las mai mult sa se ingroase si intradevar are gustul ciocolatei de casa :floare:

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 June 2010 - 01:38 PM

Vezi postareasissi, la 24 June 2010 - 10:25 AM, a spus:

Multumesc frumos :occasion15:
Am incercat da a ramas cam moale crema, adica nu prea pot modela cu mina , o fi de la lapte, eu am avut lapte condensat neindulcit si am pus eu 2linguri de zahar pudra, sau poate ar fi trebuit sa las mai mult sa se ingroase si intradevar are gustul ciocolatei de casa :floare:


Si eu cred.Am cumparat si eu o data cel neindulcit si n-are consistenta celui indulcit.E lichid.Cel indulcit e gros, ca un sos cremos.

Cel neindulcit parca-i laptele ala din cutiute de pus la cafea.

#12 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 24 June 2010 - 01:59 PM

Ai dreptate, cel pe care il gasesc aici e ca laptele si se foloseste la cafea, o sa ma mai uit prin magazine sa vad daca gasesc de ala indulcit , o sa ma uit si in germania.Oricum o sa mai fac si asa cu lapte de asta lichid si folosesc pe post de crema la prajituri, este foarte gustos

#13 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 June 2010 - 08:01 PM

Vezi postareaEataly, la 24 June 2010 - 08:20 AM, a spus:


In mod sigur.Oare se pune cocos in compozitie in loc de cacao, sau numai deasupra?De ornament?
Ca-mi plac si asa.


Eataly, in reteta ce-o stiu de la Anna Foster ( :) ), se amesteca 1 cutie de lapte condensat indulcit (397g) cu 340 g nuca de cocos si 340 g zahar pudra (eu am folosit numai 200 g ). [optional se separa compozitia si se adauga citeva picaturi de colorant alimentar]
Se da compozitia obtinuta la frigider pt. 1 h dupa care se modeleaza bomboanele (cine doreste poate pune in centrul stafide ametite cu rom/cognac, alune de padure sau migdale prajite), iar apoi se tavalesc prin nuca de cocos.

#14 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 24 June 2010 - 09:50 PM

Eataly, arata super bobonicile.plus ca-s perfecte ca si forma.Brava.

Olgutza stiu ca intr-un timp se gasea pe la rusi in piata lapte condensat.Nu stiu in ce zona a bucurestiului stai,dar poti sa incerci.

Sissi tb sa gasesti si in Austria lapte condensat, e unul de la Nesttle cu eticheta albastra.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 June 2010 - 07:17 PM

Vezi postareauptown girl, la 24 June 2010 - 08:01 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 24 June 2010 - 08:20 AM, a spus:


In mod sigur.Oare se pune cocos in compozitie in loc de cacao, sau numai deasupra?De ornament?
Ca-mi plac si asa.


Eataly, in reteta ce-o stiu de la Anna Foster ( :blush: ), se amesteca 1 cutie de lapte condensat indulcit (397g) cu 340 g nuca de cocos si 340 g zahar pudra (eu am folosit numai 200 g ). [optional se separa compozitia si se adauga citeva picaturi de colorant alimentar]
Se da compozitia obtinuta la frigider pt. 1 h dupa care se modeleaza bomboanele (cine doreste poate pune in centrul stafide ametite cu rom/cognac, alune de padure sau migdale prajite), iar apoi se tavalesc prin nuca de cocos.


Fara foc, nu?Da am citit de 3 ori, fara.Multumesc Up.G! :appl:
Am sa incerc si Rafaello, imi place cocosul.

Ioana :) !

#16 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 June 2010 - 12:07 AM

Vezi postareaEataly, la 25 June 2010 - 07:17 PM, a spus:


Fara foc, nu?Da am citit de 3 ori, fara.Multumesc Up.G! :drool:
Am sa incerc si Rafaello, imi place cocosul.



Ai inteles bine, Eataly. Amestecul pt. bomboanele Rafaello nu se fierbe, ci se prepara la rece; iar pt. diversificare poti de asemeni sa le imbraci si in ciocolata alba, amaruie sau cu lapte topita. Succes ! :drool:

#17 Useril este offline   9Ramy9 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 671
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationItalia

Postat 04 July 2010 - 03:23 PM

Am facut si eu,si e greu sa te opresti doar la unul.E ca,scoase din frigider,cu caldura de aici(nu se respira),se vad in poza ca incepusera sa transpire. :headbang:

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-162-127824972168.jpg

#18 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 July 2010 - 08:17 AM

Is buni si pe caldura.Iti dau energie.Ma bucur ca ti-au placut. :lol:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi