Brigadeiro Bomboane din lapte concentrat(condensat)
#1
Postat 23 June 2010 - 02:51 PM
Acum sunt nelipsite la petreceri, fiind preferatele copiilor.
O conserva de lapte concentrat(350 gr)
3 linguri Nesquik sau cacao
1 lingura unt
Amestecam toate ingredientele intr-o oala potrivita si punem totul, pe foc mic.
Amestecam incontinuu pana se ingroasa compozitia.
Turnam compozitia intr-o tava mica(eu am folosit cea de chec), tapetata cu hartie de copt.Se lasa la rece pentru o ora, doua.
Se formeaza bilute care se tavalesc prin confetti colorati.
Pentru taiat folositi un cutit cu lama subtire, foarte ascutit si umezit usor.
Cum gustul e foarte asemanator ciocolatei de casa, dupa gusturiile mele, as fi adaugat si vreo 2-3 linguri de rom.Dar cum le-am facut pentru copii(eu m-am multumit sa "curat" oala ), m-am abtinut.
#3
Postat 23 June 2010 - 04:40 PM
#4
Postat 23 June 2010 - 07:40 PM
Iar cu pozele...m-ai lasat masca.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#5
Postat 23 June 2010 - 10:25 PM
te cred si eu ca sunt preferatele copiilor...
#6
Postat 24 June 2010 - 12:07 AM
Cred ca Manu a fost incantata de rezultat, sunt frumoase foc!
Bomboanele ce consistenta au, se intaresc sau raman mai moi?
#7
Postat 24 June 2010 - 05:44 AM
any_annette, la 24 June 2010 - 12:07 AM, a spus:
Cred ca Manu a fost incantata de rezultat, sunt frumoase foc!
Bomboanele ce consistenta au, se intaresc sau raman mai moi?
Any, m-as hazarda sa spun ca se intaresc un pic dupa 1-2 zile. Daca m-ai apuca sa ramina vreo bomboana atita timp ... fiindca sint delicioase.
Eataly, bomboanele brigadierului imi amintesc un pic de coconut ice (Rafaello), care se fac tot cu lapte condensat.
#8
Postat 24 June 2010 - 08:20 AM
Olgutza, la 23 June 2010 - 03:48 PM, a spus:
Au mai zis fetele ca nu se gaseste, imi pare rau.Daca gasesc undeva o reteta, parca vazusem . Caut si revin.
sissi, la 23 June 2010 - 04:40 PM, a spus:
Am masurat pentru tine: cam 20.Dar un gram in plus, in minus nu strica.
Piscotel, la 23 June 2010 - 07:40 PM, a spus:
Iar cu pozele...m-ai lasat masca.
Multumesc Pisco, esti prea buna.Cred ca confetti aia colorati, dau un efect viziv deosebit.
kira, la 23 June 2010 - 10:25 PM, a spus:
te cred si eu ca sunt preferatele copiilor...
Asa e Kira.Sunt de o bunatate...
any_annette, la 24 June 2010 - 12:07 AM, a spus:
Cred ca Manu a fost incantata de rezultat, sunt frumoase foc!
Bomboanele ce consistenta au, se intaresc sau raman mai moi?
Inimiorele le-am luat din Franta, aici nu le-am vazut.
Manu era extaziata.
Ieri cad le-am facut, dupa 2 ore de stat la rece, aveau consistenta ciocolatei de casa, un pic mai lipicioasa.Acu dupa o zi, poate s-au mai intarit.Incerc una mai tarziu si am o scuza.
uptown girl, la 24 June 2010 - 05:44 AM, a spus:
any_annette, la 24 June 2010 - 12:07 AM, a spus:
Cred ca Manu a fost incantata de rezultat, sunt frumoase foc!
Bomboanele ce consistenta au, se intaresc sau raman mai moi?
Any, m-as hazarda sa spun ca se intaresc un pic dupa 1-2 zile. Daca m-ai apuca sa ramina vreo bomboana atita timp ... fiindca sint delicioase.
Eataly, bomboanele brigadierului imi amintesc un pic de coconut ice (Rafaello), care se fac tot cu lapte condensat.
In mod sigur.Oare se pune cocos in compozitie in loc de cacao, sau numai deasupra?De ornament?
Ca-mi plac si asa.
#9
Postat 24 June 2010 - 08:58 AM
Traduc:
500 gr zahar pudra
375 ml lapte gras proaspat(nu Uht)
45 gr unt
Se pun toate ingredientele intr-o oala(cea cu peretii cei mai grosi), si se pun la fiert la foc mic.Cand s-a topit complet zaharul si untul, se da focul mare si se amesteca mereu.Dupa 10 minute de fiert(ati citit bine) e gata!Se toarna in borcan si se da la rece.
#10
Postat 24 June 2010 - 10:25 AM
Am incercat da a ramas cam moale crema, adica nu prea pot modela cu mina , o fi de la lapte, eu am avut lapte condensat neindulcit si am pus eu 2linguri de zahar pudra, sau poate ar fi trebuit sa las mai mult sa se ingroase si intradevar are gustul ciocolatei de casa
#11
Postat 24 June 2010 - 01:38 PM
sissi, la 24 June 2010 - 10:25 AM, a spus:
Am incercat da a ramas cam moale crema, adica nu prea pot modela cu mina , o fi de la lapte, eu am avut lapte condensat neindulcit si am pus eu 2linguri de zahar pudra, sau poate ar fi trebuit sa las mai mult sa se ingroase si intradevar are gustul ciocolatei de casa
Si eu cred.Am cumparat si eu o data cel neindulcit si n-are consistenta celui indulcit.E lichid.Cel indulcit e gros, ca un sos cremos.
Cel neindulcit parca-i laptele ala din cutiute de pus la cafea.
#12
Postat 24 June 2010 - 01:59 PM
#13
Postat 24 June 2010 - 08:01 PM
Eataly, la 24 June 2010 - 08:20 AM, a spus:
In mod sigur.Oare se pune cocos in compozitie in loc de cacao, sau numai deasupra?De ornament?
Ca-mi plac si asa.
Eataly, in reteta ce-o stiu de la Anna Foster ( ), se amesteca 1 cutie de lapte condensat indulcit (397g) cu 340 g nuca de cocos si 340 g zahar pudra (eu am folosit numai 200 g ). [optional se separa compozitia si se adauga citeva picaturi de colorant alimentar]
Se da compozitia obtinuta la frigider pt. 1 h dupa care se modeleaza bomboanele (cine doreste poate pune in centrul stafide ametite cu rom/cognac, alune de padure sau migdale prajite), iar apoi se tavalesc prin nuca de cocos.
#14
Postat 24 June 2010 - 09:50 PM
Olgutza stiu ca intr-un timp se gasea pe la rusi in piata lapte condensat.Nu stiu in ce zona a bucurestiului stai,dar poti sa incerci.
Sissi tb sa gasesti si in Austria lapte condensat, e unul de la Nesttle cu eticheta albastra.
#15
Postat 25 June 2010 - 07:17 PM
uptown girl, la 24 June 2010 - 08:01 PM, a spus:
Eataly, la 24 June 2010 - 08:20 AM, a spus:
In mod sigur.Oare se pune cocos in compozitie in loc de cacao, sau numai deasupra?De ornament?
Ca-mi plac si asa.
Eataly, in reteta ce-o stiu de la Anna Foster ( ), se amesteca 1 cutie de lapte condensat indulcit (397g) cu 340 g nuca de cocos si 340 g zahar pudra (eu am folosit numai 200 g ). [optional se separa compozitia si se adauga citeva picaturi de colorant alimentar]
Se da compozitia obtinuta la frigider pt. 1 h dupa care se modeleaza bomboanele (cine doreste poate pune in centrul stafide ametite cu rom/cognac, alune de padure sau migdale prajite), iar apoi se tavalesc prin nuca de cocos.
Fara foc, nu?Da am citit de 3 ori, fara.Multumesc Up.G!
Am sa incerc si Rafaello, imi place cocosul.
Ioana !
#16
Postat 26 June 2010 - 12:07 AM
Eataly, la 25 June 2010 - 07:17 PM, a spus:
Fara foc, nu?Da am citit de 3 ori, fara.Multumesc Up.G!
Am sa incerc si Rafaello, imi place cocosul.
Ai inteles bine, Eataly. Amestecul pt. bomboanele Rafaello nu se fierbe, ci se prepara la rece; iar pt. diversificare poti de asemeni sa le imbraci si in ciocolata alba, amaruie sau cu lapte topita. Succes !
#17
Postat 04 July 2010 - 03:23 PM