E o reteta pe care o am de 24 de ani de la bona fiicei mele care era unguroaica.Pe vremea aia mai usor cu cintarele,asa ca se folosea mult metoda cu "lingura"
BLAT
4 galbenusuri,frecate spuma cu :9 linguri zahar,9 linguri lapte,9 lnguri ulei,12 liguri faina + un praf de copt.
Daca va iese un aluat prea virtos,puteti sa mai puneti putin lapte.
Blatul se coace,in tava tapetata cu hirtie de copt.
Se scoate blatul si se unge cu o dulceata acrisoara.Eu am folosit caramelul Mayei.
Crema
600 g brinza de vaci grasa(de la piata),200 g zahar,3 oua intregi,vanilie,coaja si zeama de la 2 lamii.
Bezea
4 albusuri(cele de la blat),batute foarte bine cu 7 linguri de zahar.
Peste blatul copt si uns cu gem,puneti crema de brinza si deasupra bezeaua.puteti sa faceti pe bezea ce modele doriti.
Se mai da la cuptor la foc mic,pina se coaguleaza bezeaua,cu grija ca se arde usor.
Va pun citeva poze.
Asta e cind am pus-o la copt cu bezeaua
Coapta si ornata cu felii de lamaie fierte cu putin sirop de zahar.
Gata de mincat si sectiunea
Si o poza din avion
POFTA MARE !!!!