Forum Culinar: Paine Cu Seminte - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Paine Cu Seminte

#1 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 28 June 2010 - 03:34 AM

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127768603919.jpg
Ingrediente

275 gr faina neagra
2 linguri cu mac
2 linguri seminte de susan
50 gr seminte de floarea soarelui
50 gr ovaz
25 gr tarate
1 lingurita de sare
1 lingura de miere
15 ml ulei
20 gr drojdie proaspata
350 ml apa calduta(cu aproximatie)



Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127768638869.jpg

Din cantitatea de seminte opriti din fiecare cate putin pentru pus deasupra

Intr-un vas se pun 100 ml apa calduta se adauga drojdia ,sarea si uleiul si se lasa 5 min deoparte

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127768657864.jpg

Ingredientele uscate se amaesteca intr-un castron si se adauga apoi lichidul mai inainte preparat si amestecam cu mana

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127768666405.jpg

Cele 250 ml de apa ramase se adauga treptat peste aluat pana ce acesta devine molcut ,la fel ca in poza.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127768681501.jpg

Se pune apoi aluatul obtinut intr-o tava unsa cu ulei de masline si presarata cu seminte(aluatul nu se mai lasa separat la crescut la fel ca la celelalte paiini),cesterea va fi direct in tava dupa framantare.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-12776869534.jpg

Eu am facut paiinea pentru sanvisuri si am trecut cu un cutit inmuiat in apa,crestand aluatul,in felul acesta paiinea va creste pana la buza tavii.Puteti proceda cum doriti.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-12776878261.jpg

Se pun apoi deasupra semintele oprite

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127784141529.jpg


Si se lasa la crescut intr-un loc caldut.

Cuptor preinalzit 200 gr Celsius

Cand si-a dublat volumul se pune paiinea in cuptorul incins si se coace pana se rumeneste frumos deasupra si cand o scoateti din tava si ciocaniti fundu`,sa sune a gol.

Dupa aproximativ 45 min e gata

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127768770353.jpg

Taiati si serviti cu incredere ,

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127768802482.jpg

Pofta Buna! :pupic:


Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127768873724.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-127784021485.jpg




#2 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 28 June 2010 - 07:44 AM

Nico, postezi destul de rar, da' si cand o faci....
Arata minunat!
Mie nu mi-a iesit niciodata painea integrala... in mod cert din cauza fainii.. oricum, nu ma dau batuta :pupic:
Imagine postata

#3 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 June 2010 - 07:46 AM

Arata splendid, mie nu prea imi place piinea integrala dar cred ca asa cum e asta cu multe seminte prin ea e mai placuta.

#4 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 28 June 2010 - 08:51 AM

Nico, e minunata!!! cum poate sa arate!!! si stiu si ca e buna :pupic:

P.S. da' unde e ceapa? :hug:

#5 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 28 June 2010 - 10:53 PM

Arata super.Nu-s mancatoare de paine de fel, daca mancanc o felie-2 pe saptamana,dar cand e sa mananc prefer painea neagra si cu seminte.Notam reteta si executam.Bravo Nico.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 30 June 2010 - 03:51 AM

Vezi postareaOlgutza, la 28 June 2010 - 07:44 AM, a spus:

Nico, postezi destul de rar, da' si cand o faci....
Arata minunat!
Mie nu mi-a iesit niciodata painea integrala... in mod cert din cauza fainii.. oricum, nu ma dau batuta :D


S-ar putea sa fie si faina de vina,dar foarte importanta e cantitatea de apa.Faina neagra are nevoie de multa umezeala.in felul acesta dupa coacere coaja va fi crocanta si interiorul moale si pufos.
Te pup sa sti =)) :angryfire: ,ma pui in incurcatura. =))

Vezi postareaAdriana, la 28 June 2010 - 07:46 AM, a spus:

Arata splendid, mie nu prea imi place piinea integrala dar cred ca asa cum e asta cu multe seminte prin ea e mai placuta.


Pai stiam ca nu prea esti cu painea neagra,da sincer ,daca o s-o faci da de stire :love7: ,chiar sunt curioasa ce parere ai.Eu cred ca taratele si ovazul ii da exact gustu` ala pe care-l stiam ,nu -mi iese din cap painea neagra cu unt si parizer =))

#7 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 30 June 2010 - 03:54 AM

Vezi postareaboni, la 28 June 2010 - 08:51 AM, a spus:

Nico, e minunata!!! cum poate sa arate!!! si stiu si ca e buna =))

P.S. da' unde e ceapa? =))


Boni :angryfire: ,ai dreptate,daca am activitate numa` la ore din astea,am uitat ceapa.Am reparat =))

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-119-12779340302.jpg

Vezi postareaIoana, la 28 June 2010 - 10:53 PM, a spus:

Arata super.Nu-s mancatoare de paine de fel, daca mancanc o felie-2 pe saptamana,dar cand e sa mananc prefer painea neagra si cu seminte.Notam reteta si executam.Bravo Nico.


Ai sa razi da` nici eu nu sunt mancatoare de paine , insa nu pot rezista la painea neagra,mirosul ala usor intepator ,cu olecuta de unt deasupra, asa o boare :D , ahhhh! :love7:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi