Forum Culinar: Saratele - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Saratele

#1 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 28 June 2010 - 09:14 PM

Fetelor, caut o reteta de saratele pentru aparatul acela de pus pe flacara aragazului. Ma rog... orice reteta e buna, chiar si pentru cuptor, numai sa fie garantata :pupic: :appl:
Multumesc mult pentru orice sugestie :pupic:
Imagine postata

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 June 2010 - 10:03 PM

Daca despre forma asta vorbesti
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-4-127775498843.jpg
Eu le-am facut demult cu reteta asta:
- 500 gr de faina
- 900 ml lapte
- 250 gr unt sau margarina
- seminte de chimen
- sare

Se topeste untul si se amesteca cu laptele. Se adauga faina cu sarea si semintele si se amesteca pana se face o coca ca pt clatite. Se unge forma, se inchide si se tine pe flacara cite un pic pe o parte si pe alta. Mie primele mi s-au lipit de-mi venea sa arunc totul, am pus compozitia in frigider si am continuat a doua zi cind a mers totul fulger si perfect, nu stiu de ce. Cantitatea de compozitie si timpul trebuie sa il vezi tu.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-4-127775538178.jpg

#3 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 28 June 2010 - 10:12 PM

Vezi postareaAdriana, la 28 June 2010 - 10:03 PM, a spus:

Daca despre forma asta vorbesti
Atasament pizzelle_cialde.jpg
Eu le-am facut demult cu reteta asta:
- 500 gr de faina
- 900 ml lapte
- 250 gr unt sau margarina
- seminte de chimen
- sare

Se topeste untul si se amesteca cu laptele. Se adauga faina cu sarea si semintele si se amesteca pana se face o coca ca pt clatite. Se unge forma, se inchide si se tine pe flacara cite un pic pe o parte si pe alta. Mie primele mi s-au lipit de-mi venea sa arunc totul, am pus compozitia in frigider si am continuat a doua zi cind a mers totul fulger si perfect, nu stiu de ce. Cantitatea de compozitie si timpul trebuie sa il vezi tu.
Atasament pizelle.jpg


Adriana, saru'mana :pupic:

O sa o incerc... as adauga niste chimen parca sa fie mai gustoase :)Oare pot fi congelate?? :pupic:

daca tot te-am prins, ai putea sa-mi spui unde gasesc aluatul acela cu care ai facut cornurile cu carnati pentru ziua lui Marco, ca nu-l gasesc =))

Multumesc mult de tot :appl:
Imagine postata

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 June 2010 - 10:17 PM

Nu le-as congela, mai bine le faci cu 2-3 zile inainte si le tii intr-o cutie in care sa nu fie umiditate.
Aluatul e aici
http://artaculinara....__1

#5 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 28 June 2010 - 10:45 PM

Si mama facea cu chimen saratelele, mie nu-mi place nici sa ma tai si acum scot chimenul din covrigei sau saratele

Eu fac sartelele de ani de zile(nu in ap asta ca nu-l am, dar merg si asa)

500 gr faina
o nuca de drojdie
un pahar de lapte sau apa minerala(eu prefer apa minerala)
250 gr margarina
200 gr branza telemea

La noi saratelele se fac cam de 2-3 ori / luna ca al meu tot timpul tb sa rontaie ceva.Chiar sambata am facut o portie.Eu le pastrez cateodata si 2-3 zile fara sa se usuce,chiar se mai inmoaie cateodata fiinca le tin in ladita in care tin painea si inchid ermetic.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 October 2019 - 04:28 PM

Pizzelle abruzzesi, in general se fac dulci si se servesc cu scrucchiata(un gem gros de struguri Montepulciano de consistenta magiunului de prune.)

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-9-0-68190500-1571581537.jpg

Pentru un ou se adauga 1 lingura de zahar si doua de ulei, faina cat cuprinde pt un aluat curgator dar nu prea.😄Si un pic de praf de copt.

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-9-0-58274400-1571581630.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-9-0-78558300-1571581644.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-9-0-82451600-1571581664.jpg

#7 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,743
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 20 October 2019 - 07:41 PM

Vai mama mea, cum arata saratelele astea dulci! Ce ciudat suna :rolleyes:

#8 Useril este offline   clau_ash 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 900
  • Inregistrat: 05-February 10
  • LocationIsrael

Postat 20 October 2019 - 08:12 PM

Eu am un aparat care e conectat la curent.
Am pus pe ele nutela, inghetata si dulceata de capsunici. Inghetata si dulceata facute cu manutele proprii din dotare :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_10_2019/post-591-0-56828900-1571595117.jpg

Aceasta postare a fost editata de clau_ash: 20 October 2019 - 08:12 PM


#9 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 October 2019 - 08:22 PM

Lili, ce-mi place cand dai amanunte de-astea multe si noi, pe care eu nu le stiu. :rolleyes:

#10 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,406
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 20 October 2019 - 10:26 PM

Am vazut aici pizzelle de cumparat, aratau fix ca saratelele facute in Romania, dar nu mi-au placut in mod deosebit, ca sunt dulci. Aici nu am vazut presa sa faca asa subtiri, sper ca data viitoare sa pot sa mi-o aduc din Romania.
Pizzelle sunt de fapt niste waffles dar crocante? sau e acelasi lucru? Astea de cumparat erau subtiri si crocante.

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,065
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 October 2019 - 11:06 PM

Pizzelle-le pe care le stiu eu sint subtiri si crocante, cre ca si ale lui Lili sint crocante.
Dar waffles sint moi si mai grosute.

#12 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 October 2019 - 08:58 AM

Vezi postareamoatza, la 20 October 2019 - 08:22 PM, a spus:

Lili, ce-mi place cand dai amanunte de-astea multe si noi, pe care eu nu le stiu. :rolleyes:


Love you!😘

Vezi postareaAdriana, la 20 October 2019 - 11:06 PM, a spus:

Pizzelle-le pe care le stiu eu sint subtiri si crocante, cre ca si ale lui Lili sint crocante.
Dar waffles sint moi si mai grosute.


Nu-s crocante, nu ca clasicele saratele bine cunoscute la noi.

Dar nu-s nici moi ca waffles.
Nu stiu cum sa le descriu, o clatita mai consistenta.🤗

O sa experimentez si alte retete.De exemplu in zona Ortona se cheama "nevole" si au in aluat must fiert, redus la consistenta unui sirop gros.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi