Forum Culinar: Piept de pui cu smantana si ciuperci - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Piept de pui cu smantana si ciuperci

#1 Useril este offline   retetesanatoase 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 July 2010 - 04:28 PM

Cum sa facem o mancare usoara, fara prea multa grasime si cu un gust delicios? Iata exemplul nostru de azi, in care am folosit piept de pui, o carne slaba si foarte usor de pregatit. Un secret important pe care il respectam: de fiecare data cand gatim pui, indepartam pielea de pe carne. Astfel reducem considerabil continutul de grasime si ducem o viata mai sanatoasa!

Ingrediente necesare:
1 piept de pui mai mare (fara piele)
300 grame smantana
1 cutie de ciuperci (400 grame)
2 linguri de faina
1 ceapa
2 linguri ulei
cimbru, 2 foi de dafin, patrunjel
sare, piper
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-686-127834002775.jpg
Mod de preparare:
Am taiat pieptul de pui in bucati potrivite, pe care le-am presarat pe ambele parti cu sare, piper si cimbru si le-am lasat intr-un vas in frigider aproximativ 30 de minute pentru a se patrunde cu aromele. Dupa aceea am pus bucatile de piept la rumenit in putin ulei, pana au prins o culoare aurie. Cand au fost gata, le-am scos pe un servetel de hartie pentru a se scurge de ulei.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-686-127834004178.jpg
Intre timp, am tocat ceapa marunt, si am pus-o la calit impreuna cu ciupercile , doua linguri de ulei, sarea si piperul. Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat bucatile de pui si apa cat sa acopere totul (2-3 cani).
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-686-127834005991.jpg
Am lasat sa fiarba 15 minute, dupa care am adaugat 300 de grame de smantana, amestecate in prealabil cu cele 2 linguri de faina. Am mai lasat sa fiarba inca 5 minute pentru a capata consistenta, dupa care am oprit focul.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-686-127834007496.jpg
La final am adaugat patrunjelul tocat. Pofta buna!
Retete gustoase si sanatoase pe blogul meu Retete Culinare

#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 July 2010 - 07:12 PM

Bun rau retetoaso'eu cu smantana dafin si cimbru n-am mai facut.dar ma intriga cred ca e bun... :boohoo:

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,080
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 July 2010 - 09:03 AM

Vezi postarearetetesanatoase, la 05 July 2010 - 04:28 PM, a spus:

de fiecare data cand gatim pui, indepartam pielea de pe carne. Astfel reducem considerabil continutul de grasime si ducem o viata mai sanatoasa!
..............
300 grame smantana

si ce te faci cu grasimea din 300 de gr de smintina? :lol:

#4 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 06 July 2010 - 10:01 PM

Nu stiu altii cum sunt dar eu nu pot pune atata smantana!! :pupic:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 06 July 2010 - 11:17 PM

Vezi postarearetetesanatoase, la 05 July 2010 - 04:28 PM, a spus:

Cum sa facem o mancare usoara, fara prea multa grasime si cu un gust delicios? Iata exemplul nostru de azi, in care am folosit piept de pui, o carne slaba si foarte usor de pregatit. Un secret important pe care il respectam: de fiecare data cand gatim pui, indepartam pielea de pe carne. Astfel reducem considerabil continutul de grasime si ducem o viata mai sanatoasa!
.............

..........



Repet ce au scris si fetele mai sus,dar nu ma pot abtine :P dijiaba belesti sarmanul pui,atata timp cat nu strecori grasimea din smantana :headbang: :beer2:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#6 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 06 July 2010 - 11:19 PM

Vezi postareazerda, la 06 July 2010 - 10:01 PM, a spus:

Nu stiu altii cum sunt dar eu nu pot pune atata smantana!! :headbang:



Eu mai pun alta data doua pahare,la diverse supe sau sosuri,dar nu ma mint ca mananc sanatos :beer2:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 July 2010 - 06:23 AM

Poate a folosit smîntîna light!
Nici eu nu mai folosesc multa smîntîna,dar nu folosesc de aia slaba :beer2:
Nu as beli puiul nici batuta!Cel mai mult îmi place pielea!....si totusi consider ca traiesc destul de sanators :P

Morala de la poveste: Fiecare cu puiu' lui! :headbang:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 07 July 2010 - 11:55 AM

Cu stolu' se poate?
:)
raluca elena

#9 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 July 2010 - 12:41 PM

No' sincer nu ca-i iau apararea retetoasei''(ba' io iau na' :) )...dar piele de pui contine f. mult colesterol,avand in vedere ca ea a folosit piept,si era usor de indepartat(ba chiar e greu de lasat facut bucatele,ca ea la piept,zic,nu prea se tine de carne dupa cum bine stiti),a redus cu mult colesterolul ,grasimile si caloriile adicatelea'...
Asta nu inseamna ca face reteta dietetica(iar ea nici nu a zis asta a zis sanatos si gustos,pai e piept de pui cu smantana ce sa nu fie sanatos?sau gustos?),dat fiind ca are smantana,dar la o reteta de pui cu smanatana,ce poti reduce decat pielea si eventual o smantana mai slaba''(cu mai putina grasime?),300 de gr. nu-i mult ca nu o mananci pe toata o data sunt mai multe portii acolo...
Mie imi place cum arata dar cu dafinul si cimbrul,nush' de ce parca nu-i din poveste,dar na' pana n-am sa incerc nu pot sa ma pronunt,intrucat nu am mai incercat...

Mie pielea de pui nu-mi place mai ales fiarta,prajita poate dar rumenita bine sa fie...Asa ca acestea fiind spuse vedeti ca am si eu stolul meu care e chiar bogat... :D

#10 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 07 July 2010 - 03:25 PM

Chiar ma bate gîndul sa încerc, dar am sa înlocuiesc cimbrul, dafinul si patrunjelul cu marar tocat. Nu am habar cît e de sanatos, da trebuie ca e tare bun :D
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi