Pagina 1 din 1
Piept de pui cu smantana si ciuperci
#1
Postat 05 July 2010 - 04:28 PM
Cum sa facem o mancare usoara, fara prea multa grasime si cu un gust delicios? Iata exemplul nostru de azi, in care am folosit piept de pui, o carne slaba si foarte usor de pregatit. Un secret important pe care il respectam: de fiecare data cand gatim pui, indepartam pielea de pe carne. Astfel reducem considerabil continutul de grasime si ducem o viata mai sanatoasa!
Ingrediente necesare:
1 piept de pui mai mare (fara piele)
300 grame smantana
1 cutie de ciuperci (400 grame)
2 linguri de faina
1 ceapa
2 linguri ulei
cimbru, 2 foi de dafin, patrunjel
sare, piper
Mod de preparare:
Am taiat pieptul de pui in bucati potrivite, pe care le-am presarat pe ambele parti cu sare, piper si cimbru si le-am lasat intr-un vas in frigider aproximativ 30 de minute pentru a se patrunde cu aromele. Dupa aceea am pus bucatile de piept la rumenit in putin ulei, pana au prins o culoare aurie. Cand au fost gata, le-am scos pe un servetel de hartie pentru a se scurge de ulei.
Intre timp, am tocat ceapa marunt, si am pus-o la calit impreuna cu ciupercile , doua linguri de ulei, sarea si piperul. Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat bucatile de pui si apa cat sa acopere totul (2-3 cani).
Am lasat sa fiarba 15 minute, dupa care am adaugat 300 de grame de smantana, amestecate in prealabil cu cele 2 linguri de faina. Am mai lasat sa fiarba inca 5 minute pentru a capata consistenta, dupa care am oprit focul.
La final am adaugat patrunjelul tocat. Pofta buna!
Ingrediente necesare:
1 piept de pui mai mare (fara piele)
300 grame smantana
1 cutie de ciuperci (400 grame)
2 linguri de faina
1 ceapa
2 linguri ulei
cimbru, 2 foi de dafin, patrunjel
sare, piper
Mod de preparare:
Am taiat pieptul de pui in bucati potrivite, pe care le-am presarat pe ambele parti cu sare, piper si cimbru si le-am lasat intr-un vas in frigider aproximativ 30 de minute pentru a se patrunde cu aromele. Dupa aceea am pus bucatile de piept la rumenit in putin ulei, pana au prins o culoare aurie. Cand au fost gata, le-am scos pe un servetel de hartie pentru a se scurge de ulei.
Intre timp, am tocat ceapa marunt, si am pus-o la calit impreuna cu ciupercile , doua linguri de ulei, sarea si piperul. Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat bucatile de pui si apa cat sa acopere totul (2-3 cani).
Am lasat sa fiarba 15 minute, dupa care am adaugat 300 de grame de smantana, amestecate in prealabil cu cele 2 linguri de faina. Am mai lasat sa fiarba inca 5 minute pentru a capata consistenta, dupa care am oprit focul.
La final am adaugat patrunjelul tocat. Pofta buna!
Retete gustoase si sanatoase pe blogul meu Retete Culinare
#2
Postat 05 July 2010 - 07:12 PM
Bun rau retetoaso'eu cu smantana dafin si cimbru n-am mai facut.dar ma intriga cred ca e bun...
#3
Postat 06 July 2010 - 09:03 AM
#4
Postat 06 July 2010 - 10:01 PM
Nu stiu altii cum sunt dar eu nu pot pune atata smantana!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#5
Postat 06 July 2010 - 11:17 PM
retetesanatoase, la 05 July 2010 - 04:28 PM, a spus:
Cum sa facem o mancare usoara, fara prea multa grasime si cu un gust delicios? Iata exemplul nostru de azi, in care am folosit piept de pui, o carne slaba si foarte usor de pregatit. Un secret important pe care il respectam: de fiecare data cand gatim pui, indepartam pielea de pe carne. Astfel reducem considerabil continutul de grasime si ducem o viata mai sanatoasa!
.............
..........
.............
..........
Repet ce au scris si fetele mai sus,dar nu ma pot abtine dijiaba belesti sarmanul pui,atata timp cat nu strecori grasimea din smantana
Manchmal ist weniger einfach mehr....
#6
Postat 06 July 2010 - 11:19 PM
zerda, la 06 July 2010 - 10:01 PM, a spus:
Nu stiu altii cum sunt dar eu nu pot pune atata smantana!!
Eu mai pun alta data doua pahare,la diverse supe sau sosuri,dar nu ma mint ca mananc sanatos
Manchmal ist weniger einfach mehr....
#7
Postat 07 July 2010 - 06:23 AM
Poate a folosit smîntîna light!
Nici eu nu mai folosesc multa smîntîna,dar nu folosesc de aia slaba
Nu as beli puiul nici batuta!Cel mai mult îmi place pielea!....si totusi consider ca traiesc destul de sanators
Morala de la poveste: Fiecare cu puiu' lui!
Nici eu nu mai folosesc multa smîntîna,dar nu folosesc de aia slaba
Nu as beli puiul nici batuta!Cel mai mult îmi place pielea!....si totusi consider ca traiesc destul de sanators
Morala de la poveste: Fiecare cu puiu' lui!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#9
Postat 07 July 2010 - 12:41 PM
No' sincer nu ca-i iau apararea retetoasei''(ba' io iau na' )...dar piele de pui contine f. mult colesterol,avand in vedere ca ea a folosit piept,si era usor de indepartat(ba chiar e greu de lasat facut bucatele,ca ea la piept,zic,nu prea se tine de carne dupa cum bine stiti),a redus cu mult colesterolul ,grasimile si caloriile adicatelea'...
Asta nu inseamna ca face reteta dietetica(iar ea nici nu a zis asta a zis sanatos si gustos,pai e piept de pui cu smantana ce sa nu fie sanatos?sau gustos?),dat fiind ca are smantana,dar la o reteta de pui cu smanatana,ce poti reduce decat pielea si eventual o smantana mai slaba''(cu mai putina grasime?),300 de gr. nu-i mult ca nu o mananci pe toata o data sunt mai multe portii acolo...
Mie imi place cum arata dar cu dafinul si cimbrul,nush' de ce parca nu-i din poveste,dar na' pana n-am sa incerc nu pot sa ma pronunt,intrucat nu am mai incercat...
Mie pielea de pui nu-mi place mai ales fiarta,prajita poate dar rumenita bine sa fie...Asa ca acestea fiind spuse vedeti ca am si eu stolul meu care e chiar bogat...
Asta nu inseamna ca face reteta dietetica(iar ea nici nu a zis asta a zis sanatos si gustos,pai e piept de pui cu smantana ce sa nu fie sanatos?sau gustos?),dat fiind ca are smantana,dar la o reteta de pui cu smanatana,ce poti reduce decat pielea si eventual o smantana mai slaba''(cu mai putina grasime?),300 de gr. nu-i mult ca nu o mananci pe toata o data sunt mai multe portii acolo...
Mie imi place cum arata dar cu dafinul si cimbrul,nush' de ce parca nu-i din poveste,dar na' pana n-am sa incerc nu pot sa ma pronunt,intrucat nu am mai incercat...
Mie pielea de pui nu-mi place mai ales fiarta,prajita poate dar rumenita bine sa fie...Asa ca acestea fiind spuse vedeti ca am si eu stolul meu care e chiar bogat...
#10
Postat 07 July 2010 - 03:25 PM
Chiar ma bate gîndul sa încerc, dar am sa înlocuiesc cimbrul, dafinul si patrunjelul cu marar tocat. Nu am habar cît e de sanatos, da trebuie ca e tare bun
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1