Forum Culinar: Supa Cu Turnatei - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supa Cu Turnatei

#21 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 November 2012 - 10:59 PM

 Lapona Enigel, la 15 November 2012 - 09:03 AM, a spus:

Eu la supa asta ii zic trusa de prim ajutor :) Alaturi de cartofi cruzi rasi si cu otet, pusi la gat, te tine in viata pan-ajungi la nenea doctoru'. Nico, te :occasion15: cu drag! Multumesc tare mult!
ziupa.jpg

Maamamaaaa ce poza ai tras Lori!! Am ciorba de praz cu zeama de varza dar tot am inceput sa vad in cerculete ca in Cartile Junglei, acum nu vreau decat supa cu turnatei!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#22 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 15 November 2012 - 11:00 PM

 Lapona Enigel, la 15 November 2012 - 10:42 PM, a spus:

Pai cre'ca pentru ca arata asa de flocaite, nu ca bengoasele de galushi :P .
Turnatei cred ca vine de la " a turna", ca ei se toarna cum ar veni in supa. Cam asta ar fi dupa mine explicatia etimologica.
Mamaia facea lapte cu frecatei, astia fiind practic facuti din acelasi vesnic aluat de taitei (a taia), doar ca intr-un castron freca faina cu ou pana se faceau niste ciuciuleti si apoi ii punea il laptele muls de dimineata, fiert si cu mult zahar. Oooooof, amintiri! :occasion15:

:P chiar ca arata cam flocaite! Am si eu niste amintiri.............. :)

#23 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 15 November 2012 - 11:09 PM

 zerda, la 15 November 2012 - 10:59 PM, a spus:

Maamamaaaa ce poza ai tras Lori!! Am ciorba de praz cu zeama de varza dar tot am inceput sa vad in cerculete ca in Cartile Junglei, acum nu vreau decat supa cu turnatei!!


Lasa, mai bine cerculete decat stele verzi ca mine zilele astea! Imi place ca se face din doi timpi si trei miscari! Eu nu am pus niciodata in supa foi de dafin insa data viitoare chiar o sa o fac.
P.S. Trage si tu o poza la ciorba ta de praz cu zama. Aici e praz cta vezi cu ochii, o parte l-au recoltat. Poate ai timp sa pui si reteta, te rog? Mersi!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#24 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,015
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 16 November 2012 - 12:17 AM

bunica mea tot zdrenţe îi chema. cred că e de fapt supa cu zdrenţe e varianta autohtonă a stracciatellei italiene. straccio se traduce prin zdreanţă. eu aşa îmi explic, cu toate că bunica nu cred că ştia de stracciatella :occasion15:

#25 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 17 November 2012 - 01:06 PM

 Dexter, la 16 November 2012 - 12:17 AM, a spus:

bunica mea tot zdrenţe îi chema. cred că e de fapt supa cu zdrenţe e varianta autohtonă a stracciatellei italiene. straccio se traduce prin zdreanţă. eu aşa îmi explic, cu toate că bunica nu cred că ştia de stracciatella :)

:notworthy: Deci nu-s singura cu zdrentele! Bunica era din jud. Alba. Banuiesc ca era un regionalism.

#26 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 November 2012 - 01:09 PM

La noi in Moldova le zicem zdrente oului turnat la urma in bors. De fapt, mai rar se face la noi cu zdrente. La noi borsul e sfant. In Muntenia se fac zdrente de ou in ciorba.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#27 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 18 November 2012 - 12:35 PM

Supa de pui (cumparat) cu turnatei. Minunati. Vor inlocui de multe ori galustele cu gris :)

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1535-13532349263991.jpg


#28 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 November 2012 - 05:27 PM

Nico pentru mine turnateii sunt cei care ma salveaza atunci cand nu am timp
sa fac taitei sau galusti. Se fac si foarte repede si sunt gustosi.
Multumesc, da cand ai postat reteta o fac foarte des.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2012/post-42-1353252421057.jpg

Imagine postata

#29 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 19 November 2012 - 06:26 PM

imi sta la panda o receala de vreo doua zile.

Azi dintr-un tacam de gasca, am incercat s-o alung:
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-115-13533423659295.jpg
saru'mana Nico!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi