Pagina 1 din 1
Empanadillas cu piept de pui si masline foietaje cu piept de pui si masline
#1
Postat 08 July 2010 - 07:39 PM
Dau reteta standard pt 4 persoane, eu am facut-o la ochiometru.
Ingrediente:
Un pachet de foietaje,100ml ulei de masline, un ou pt uns
Umplutura:1/2lingura de busuioc taiat marunt
30gr de cheddar sau bergkäse(poate ma ajuta fetele din De, sa spuna ce e pe romaneste, seamana cu cascavalul sau cam asa ceva)
4oua fierte tari, 40 gr de masline
100gr de piept de pui fiert,sau prajit, cum il doriti sau 100gr de sunca tot de care doriti, fiarta presata, de pui, de orice aveti prin frigider ori va pohteste papila.
Am razuit brinza, am dat prin robot pieptul de pui prajit in prealabil(daca puneti sunca o taiati marunt),oole le-am taiat grob, maslinele le-am taiat tot marunt,le-am pus in castron le-am condimentat cu sare si piper si le-am amestecat
Am separat galbenusul de albus de la oul intreg.Prima foaie am taiat-o in 8 patratele am pus pe fiecare cite o lingura de umplutura am uns marginile cu albus le-am unit si apoi le-am presat cu furculita, au iesit un fel de pernute.Cum eu am facut mai multa umplutura ca aveam pachetul cu 2foi, la adoua foaie nu am mai avut rabdare asa ca am pus umplutura am uns marginile cu albus si am unit, nu am rulat.Am batut galbenusul cu o lingura de lapte am uns pe deasupra si am dat la cuptorul preincalzit la 220grade pt 15 minute.Dupa ce le-am scos din cuptor le-am pensulat cu ulei de masline.
Ingrediente:
Un pachet de foietaje,100ml ulei de masline, un ou pt uns
Umplutura:1/2lingura de busuioc taiat marunt
30gr de cheddar sau bergkäse(poate ma ajuta fetele din De, sa spuna ce e pe romaneste, seamana cu cascavalul sau cam asa ceva)
4oua fierte tari, 40 gr de masline
100gr de piept de pui fiert,sau prajit, cum il doriti sau 100gr de sunca tot de care doriti, fiarta presata, de pui, de orice aveti prin frigider ori va pohteste papila.
Am razuit brinza, am dat prin robot pieptul de pui prajit in prealabil(daca puneti sunca o taiati marunt),oole le-am taiat grob, maslinele le-am taiat tot marunt,le-am pus in castron le-am condimentat cu sare si piper si le-am amestecat
Am separat galbenusul de albus de la oul intreg.Prima foaie am taiat-o in 8 patratele am pus pe fiecare cite o lingura de umplutura am uns marginile cu albus le-am unit si apoi le-am presat cu furculita, au iesit un fel de pernute.Cum eu am facut mai multa umplutura ca aveam pachetul cu 2foi, la adoua foaie nu am mai avut rabdare asa ca am pus umplutura am uns marginile cu albus si am unit, nu am rulat.Am batut galbenusul cu o lingura de lapte am uns pe deasupra si am dat la cuptorul preincalzit la 220grade pt 15 minute.Dupa ce le-am scos din cuptor le-am pensulat cu ulei de masline.
#2
Postat 08 July 2010 - 07:56 PM
La ultima poza, era sa sparg monitoru' cu gherutele. Mi-ai facut o pofta...... si n-am nica in frigider acum. Poate o fac maine seara ori sambata, depinde cand mergem la cumparaturi.
#4
Postat 08 July 2010 - 08:21 PM
Eu sunt curioasa cum se prezinta rece?
Sunt in cautare de chestii care se pot servi si reci si sa fie la fel de bune,ca o sa avem de umblat mult in WE si sa iau ceva la pachet.Imi surade tare mult reteta
Sunt in cautare de chestii care se pot servi si reci si sa fie la fel de bune,ca o sa avem de umblat mult in WE si sa iau ceva la pachet.Imi surade tare mult reteta
Manchmal ist weniger einfach mehr....
#5
Postat 08 July 2010 - 08:45 PM
E foarte buna si rece, acum nu stiu cit tine , azi e prima data cind am facut-o.Daca le faci pernute sau gogosele cred ca merg foarte bine de luat la pachet, eu cu rabdarea stau in pioneze in ultima vreme,hormonii de sarcina isi fac de cap cum vor ei prin corpul meu.
#6
Postat 08 July 2010 - 09:20 PM
sissi, la 08 July 2010 - 08:45 PM, a spus:
E foarte buna si rece, acum nu stiu cit tine , azi e prima data cind am facut-o.Daca le faci pernute sau gogosele cred ca merg foarte bine de luat la pachet, eu cu rabdarea stau in pioneze in ultima vreme,hormonii de sarcina isi fac de cap cum vor ei prin corpul meu.
Hehe,sarcina usoara iti doresc
Daca nu uit maine sa-mi cumpar foietaj,fac maine,si am sa vad cum sunt reci.Maslinele trebuie sa le pun numai intr-o parte din copozitie ca fiica-mea si sotul nu le agreeaza.Multumesc inca o data
Manchmal ist weniger einfach mehr....
#7
Postat 08 July 2010 - 09:39 PM
Nu stiu fetele din Spania sa ma corecteze nu se cheama empanadillas?? adica fara doi de nn
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#8
Postat 08 July 2010 - 11:13 PM
Zerda ai dreptate, se scrie cu un singur n, am apasat probabil mai tare pe tasta si a tastat 2n, poate reuseste foxi sa corecteze ca eu nu stiu cum.
#11
Postat 08 July 2010 - 11:23 PM
Daca e sa imi dau cu parerea, singura greseala din reteta asta aste ca nu e la mine in farfurie. Cam atit
Ahhh, si poate ca ar merge la Bucatariile lumii
Ahhh, si poate ca ar merge la Bucatariile lumii
raluca elena
#12
Postat 09 July 2010 - 12:12 PM
Raluca repara greseala si fa-o la tine in bucatarie
Nu am trecut-o la bucatariile lumii pt ca nu stiu cit e de originala, am gasit-o intr-o revista austriaca si nu scria nimik de originea ei si decit sa gafez mai bine asa.
Nu am trecut-o la bucatariile lumii pt ca nu stiu cit e de originala, am gasit-o intr-o revista austriaca si nu scria nimik de originea ei si decit sa gafez mai bine asa.
#13
Postat 13 July 2010 - 03:05 PM
Se poate face cu foi filo? Sau merge mai bine cu aluat facut in casa?
#14
Postat 13 July 2010 - 04:35 PM
E posibil sa mearga si cu foi filo, nu am incercat, eu data viitoare o sa incerc cu aluatul palermo, reteta postata de adriana
Arata acest topic
Pagina 1 din 1