Tort de cocaze cu blat de napolitane pentru iubitul meu cu dragoste
#1
Postat 09 July 2010 - 11:32 AM
Voi scrie reteta originala .Eu am facut niste combinatii din ce aveam prin casa.
Pt blat:
250 gr napolitane cu alune
50 gr unt moale
Pt crema si ornat:
8 foi de gelatina
200 gr coacaze negre
150 gr suc de cocaze
50 gr zahar
500 gr iaurt de vanilie
400 gr frisca
1 pachet gelatina rosie
100 gr coacaze rosii
75 gr napolitane cu alune
1 lingurita zahar vanilat
Avem nevoie de o forma detasabila cu diametru de 26 cm pe care o ungem cu ulei si punem o foaie de hartie de copt.
Napolitanele se faramiteaza si se amesteca cu unul.Se pune amestecul in forma si se niveleaza.Dam de o parte si ne ocupam de prepararea cremei.
Pana aici foarte simplu.
Gelatina se pune la inmuiat(eu 5 min in apa rece).Sucul de coacaze(eu am avut de cramberies) se pune pe foc cu zaharul pana se topeste acestea.Gelatina se scoae din apa si se pune in sucul cu zahar sa se dizolve.Intr-un vas se pune iaurtul peste care se pune sucul cu gelatina si se da la rece .Cand incepe sa se inchege(relativ repede 5-10 min) se pune frisca batuta peste si se amesteca dupa care se pun cocazele curatate de codite( eu am avut cocaze negre si capsuni)si se toarna crema peste blatul de napolitana.Se da la rece aproximativ 3 ore.Cand crema este destul de inchegata se prepara gelatina pentru ornat.Se toarna peste tort si se orneaza cu cocaze rosii(eu am avut albe)pudrate cu zahar si napolitane.
Mai simplu de atat nu se poate.
#2
Postat 09 July 2010 - 11:45 AM
La multi ani iubitului!
#3
Postat 09 July 2010 - 08:42 PM
La Multi Ani sarbatoritului si petrecere frumoasa!!!!
(imi dai voie sa-l si pup, da? ).
#4
Postat 09 July 2010 - 08:50 PM
Adriana, la 09 July 2010 - 11:45 AM, a spus:
La multi ani iubitului!
Adriana, merci, sa sti ca e delicior, racoritor si mai ales f usor de facut
Foxyy, la 09 July 2010 - 08:42 PM, a spus:
La Multi Ani sarbatoritului si petrecere frumoasa!!!!
(imi dai voie sa-l si pup, da? ).
Foxuleana, ti-am spus ca tb sa insisti, eu mi-s mai baba si nu aud telefonul din prima,Da daca nu ma anunti din timp vezi ce pierzi?Inca mai am din el, mai vi?
Te las, te las:)
#5
Postat 09 July 2010 - 08:52 PM
#6
Postat 09 July 2010 - 09:02 PM
Wow cum poate arata tortu si cred ca si gustul e divin daca mai ai vin si eu la o portie ca is numa vro 170km pina la München
#7
Postat 09 July 2010 - 09:04 PM
Ioana, la 09 July 2010 - 08:50 PM, a spus:
Foxyy, la 09 July 2010 - 08:42 PM, a spus:
La Multi Ani sarbatoritului si petrecere frumoasa!!!!
(imi dai voie sa-l si pup, da? ).
Foxuleana, ti-am spus ca tb sa insisti, eu mi-s mai baba si nu aud telefonul din prima,Da daca nu ma anunti din timp vezi ce pierzi?Inca mai am din el, mai vi?
Te las, te las:)
Da, mi-ai zis sa insist acu', dupa ce-am ajuns acas'!
E posibil sa mai vin, da' nu stiu cand, peste vreo saptamana-doua! Si pana atunci, nema tort! Asta-nseamna ca tre' sa-l fac si io!
#8
Postat 09 July 2010 - 09:07 PM
sissi, la 09 July 2010 - 09:02 PM, a spus:
Wow cum poate arata tortu si cred ca si gustul e divin daca mai ai vin si eu la o portie ca is numa vro 170km pina la München
Poate ne ducem cu totii gramada la Ioana si-i terminam tortul dintr-o rasuflare. Apoi, o rugam frumos sa faca altul!
#9
Postat 09 July 2010 - 09:16 PM
Foxule, baga o vivavoce cand mai vi, ca tortu se face super-mega repede, pana iei trenu de la tine sa ajungi la München io sunt gata:)
#10
Postat 09 July 2010 - 09:18 PM
La multi ani iubitului!
#11
Postat 09 July 2010 - 09:19 PM
stella, la 09 July 2010 - 08:52 PM, a spus:
Stella mercic, nu mi-s maestra in materie de torturi, dar asta chiar a fost super, plus ca nu e greu, mie imi plac fructele foarte mult si prajiturile cu frisca, nu-s adepta ciocolatei.asa ca asta a fost pe masura vremii de afara.Pentru Germania, 36-37 gr sunt foarte multe..
Multumesc pt urari la adresa iubitului, care imi e si sot de vreo 13 anisori peste o luna
#12
Postat 09 July 2010 - 10:25 PM
La multi ani iubitului !
Splendid tort.
Cum ti-a iesit glazura asa pictata cu alb ?
E ca un tablou.
Bravo !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#13
Postat 10 July 2010 - 09:06 PM