Pagina 1 din 1
Cereale pentru micul dejun
#1
Postat 16 July 2010 - 05:09 PM
Nu e mare inginerie, dar ma gandeam ca poate mai aveti si voi idei care pot fi adaugate topicului
Nu am cantarit ingredientele niciodata, dar, ca idee, folosesc o tava de 26cm x 35cm si stratul de cereale e cam de-un deget grosime
ovaz
nuci pecan
seminte de dovleac
fructe uscate (stafide si ghimbir)
1 lingurita esenta vanilie
2 linguri scortisoara
1 lingurita sare
1 lingura cu varf miere
3 linguri ulei de susan
Se pune ovazul in tava si se presara cu scortisoara. Se adauga nucile si semintele de dovleac. Mierea, uleiul, sarea, vanilia se pun intr-un pahar si se incalzesc 30 secunde la microunde, ca sa se topeasca mierea. Se toarna peste cereale & seminte + nuci si se amesteca bine. Se dau la cuptor, 160 grade, 30-40 minute, pana toate cele sunt rumenite frumos. Cam o data la zece minute se amesteca pentru a se coace toate uniform. Se lasa sa se raceasca si se amesteca apoi cu fructele uscate.
Le pastrez in borcan cu capac si le mananc cu iaurt
Too old to rock'n'roll, too young to die
#2
Postat 16 July 2010 - 05:28 PM
Eu la micul dejun mananc tarate de ovaz sau de grau cu lapte degresat... nu e o imagine prea frumoasa, dar sunt foarte gustoase. Nici macar nu-mi inchipuiam ca asa ajunge vreodata sa mananc asa ceva... Sorina
Sorina
#3
Postat 16 July 2010 - 06:11 PM
Astea le-am incercat cu lapte, dar nu mi-au placut. Ovazul se inmoie repede, nu mai e crocant.
Pana la urma conteaza ca iti plac
Pana la urma conteaza ca iti plac
Too old to rock'n'roll, too young to die
#4
Postat 16 July 2010 - 06:22 PM
Imi place idea.Mai ales ca pui ce ingrediente vrei.De exemplu mie-mi plac stafidele, si exagerez cu ele.
Multumesc Alpha!
Multumesc Alpha!
#6
Postat 17 July 2010 - 09:26 AM
alpha, la 16 July 2010 - 06:11 PM, a spus:
Astea le-am incercat cu lapte, dar nu mi-au placut. Ovazul se inmoie repede, nu mai e crocant.
Pana la urma conteaza ca iti plac
Pana la urma conteaza ca iti plac
Ce sa-ti zic... mie nu prea apuca sa mi se inmoaie... Cred ca le mananc prea repede. Eu tot mestec la ele si nu mi se pare deloc ca s-ar inmuia... Esti sigura ca sunt tarate, ma gandesc sa nu fie cereale de ovaz...
A, uitasem sa-ti spun... imi place mult reteta ta, doar ca eu nu pot sa o folosesc din cauza mierii si cred ca nici stafide nu am voie. Am sa aprofundez mai bine subiectul stafide... Sorina
Sorina
#7
Postat 17 July 2010 - 10:04 AM
Sorina, pe punga scrie fulgi de ovaz. Nu cred ca sunt tarate. Daca te uiti la poza se vede ca-s destul de mari
Poti sa le faci cu zahar brun, sau neindulcite deloc si in loc de stafide poti pune alte fructe uscate sau fructe proaspete atunci cand le servesti. Am mai facut si cu nuca de cocos, dar am adaugat-o cand am stins cuptorul si am mai lasat tava in cuptor vreo 10 min
Poti sa le faci cu zahar brun, sau neindulcite deloc si in loc de stafide poti pune alte fructe uscate sau fructe proaspete atunci cand le servesti. Am mai facut si cu nuca de cocos, dar am adaugat-o cand am stins cuptorul si am mai lasat tava in cuptor vreo 10 min
Too old to rock'n'roll, too young to die
Arata acest topic
Pagina 1 din 1