Forum Culinar: Turbot cu parmezan - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Turbot cu parmezan sau orice alt peste plat

#1 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 17 July 2010 - 09:43 AM

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-95-127935128392.jpg

Turbot este un peste plat, care probabil are nume si in limba romana, altul decat cel scris de mine. Pe partea cu ochii este inchis la culoare, nu are solzi, dar are din loc in loc niste formatiuni cornoase rotunde . Drept pentru care l-am si dezpielitat

4 felii de peste
sare
piper
2 linguri arpagica taiata marunt
3/4 cup smantana
1/2 cup parmezan ras
1/4 cup pesmet fin
boaia dulce


Feliile de peste sarate si piparate se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt. Se amesteca smantana, pesmetul, parmezanul si arpagica si cu maglavaisul obtinut se imbraca pestele. Se presara boia si se da la cuptor 10-15 min la 220 grade.
Incet si cu atentie maxima Imagine postata

Operatiunea mea de introducere a animalului in cuptor a fost amuzanta si cu urmari nefaste pentru masina de gatit. Am deschis usa cuptorului in care se faceau deja cartofii, am facut o miscare brusca pentru a evita aburii, despre care stiu ca exista, dar vesnic ma iau prin surprindere, si tava cu peste n-a vrut sa execute aceeasi miscare cu mine. A intrat in balanganeala dezorganizata si de frica sa nu imprastii pretiosul continut prin toata bucataria, am facut niste miscari total nefiresti (insotite de injuraturi spontane si mineresti de adevarata doamna care sunt) in urma carora m-am trezit cu tava sprijinita cu nadejde intr-unul din butoanele masinii de gatit. Tava nu s-a spart Imagine postata , dar butonul n-a suportat socul si acum lipseste cu desavarsire
Dar am avut cina si a fost buna Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#2 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 17 July 2010 - 11:46 PM

Foarte gustoasa reteta! important e ca ati mancat chiar daca cu peripetii...

nu am incercat nicioadata combinatia peste cu smantana (in afara de cea cu somon afumat), dar o sa incerc.

turbot cred ca se traduce cu calcan sau cambula (sunt 2 specii asemenatoare) poate ne lamureste cineva

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,080
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 July 2010 - 10:32 AM

Bine ca nu te-ai ars.
Turbotul e cum zici tu, Kira, calcan, iar in italiana rombo.
Are o carne foarte buna doar ca putina dupa ce elimini capul, osul central si pielea.

#4 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 18 July 2010 - 02:24 PM

Mi-a mai spus cineva ca ar fi calcan, dar nu era sigur si n-am vrut sa spun prostii Imagine postata
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi