Forum Culinar: dovlecei orientali - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

dovlecei orientali

#1 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 July 2010 - 05:07 PM

Azi am refacut acesti dovlecei, mi-am dat silinta si am pozat :lol: asa ca va pun reteta pas cu pas. multi o stiti deja.
E o reteta pe care o stiu de la o prietena egipteanca.

se taie rondele ceapa ( eu am pus alba si rosie, un strat destul de generos) se tapeteaza cu ea fundul si peretii tigaii in care gatiti. ( in care am pus un pic ulei maslinos).
va sfatuiesc sa faceti intr-o cratita, eu am facut in tigaie antiaderenta si in final nu am reusit sa intorc mancarea pe farfurie.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-16-127946520849.jpg
apoi se adauga un strat de felii de rosii, sarati si daca doriti , presarati cu origano cum am facut eu, sau lasati natur.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-16-127946535365.jpg
in final se adauga dovleceii feliati, sare boabe de piper ( am pus eu) optional. un strop de ulei ,
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-16-127946541411.jpg
si acoperiti cu capac; lasati sa "compoteze" la foc domol, chiar spre mic.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-16-127946546161.jpg
cand sunt gata se rastoarna up side down pe un platou, sau o farfurie...
eu am pus spre sfarsit ceva parmezan , si am dat tigaia la cuptor, asa ca in momentul rasturnarii, partea gratinata era jos.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-16-12794655104.jpg
daca doriti ceapa mai caramerilazata lasati la inceput focul mai mare. nu se adauga deloc apa, caci lasa si rosiile si dovleceii destul suc.
noua ne plac foarte mult. astazi erau alaturi de un pui la protzap si ceva roesti.
sunt si mai buni reci acesti dovlecei.
puteti adauga camoun sau ce mirodenii doriti. eu azi am preferat un gust mai mediteraneean.

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,080
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 July 2010 - 06:43 PM

Tare faini, se vor incerca.
In sistemul asta, de la prietena mea de la Palermo fac strat de ceapa, rosii si scamorza affumicata, mori si maninci cu piine :lol:

#3 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 July 2010 - 07:21 PM

In acelasi sistem deci branza la final ramane in partea de jos?
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#4 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 July 2010 - 08:25 PM

Da , dar in reteta originala e fara branza...dar eu am facut variatii pe tema :lol:

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,080
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 July 2010 - 10:45 PM

Facuti ieri si mincati azi :violent6:
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-4-128034989378.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi