Forum Culinar: Dovlecei,patrunjel si usturoi...Geany - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dovlecei,patrunjel si usturoi...Geany Garnitura...

#1 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 July 2010 - 01:22 PM

Asa am invatat eu sa fac in Italia si cum e vara si cald si se fac rapid,plus ca-s super gustosi,pot fi o cina serviti ca atare sau alaturi de mezelicuri si branzeturi reci sau o garnitura alaturi de carne,snitel,peste,etc,daca avanseaza se pot recicla in omleta,condimenta paste sau tarte sarate...Destul cu bla bla bla iata simplitatea aici:

Deci dovlecei micuti si fragezi,patrunjel,usturoi 2 catei(cui ii place puie mai mult),ulei de masline,putin vin alb,sare si piper...

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-405-12797972763.jpg

Se pune in tigaie ulei se taie feii rondele dovleceii si se lasa la foc mic cu capac,pana-si lasa ei apa...

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-405-127979728409.jpg

In timpul asta tocam marunt din cutit patrunjelul cu usturoiul impreuna...

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-405-127979729148.jpg

Stropim dovleceii cu vin alb si presaram cu patrunjelul usturoios...

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-405-127979730122.jpg

Sarat piperat si lasat sa se imprieteneasca putin si gataa

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-405-127979731054.jpg

In 10 minute top..

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-405-127979733175.jpg

Servit caldut sau rece ca atare sau garnitura,la cina sau felul 2...

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-405-127979734207.jpg

#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 July 2010 - 02:20 PM

Dovleceii sînt în top.Eu i-am facut azi pe cei invizibili a lui Eataly!
Arata fain si ai tai.Reteta notata!Dovlecei rulz :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 July 2010 - 02:44 PM

Da chiar nu am apucat sa-i fac pe ai lui Eataly,trebuie facuti si aia musai...

#4 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 22 July 2010 - 02:49 PM

Inca o reteta faina! Si eu nu mai am de unde lua dovlecei... poate apar din nou pana saptamana viitoare :D

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 July 2010 - 03:16 PM

Pai eu zic,ca trebuie sa apara musai ca-i sezonul,dar acu' se gasesc si iarna...

Phii!!!i-a ce mi-a trasnit Pisoiash,aici po' sa reciclezi de numa'uleiul aromat picant de vorbiram noi,sau ala de la branza murata sau de la masline... :D

#6 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 July 2010 - 03:57 PM

Eu tocmai am ras pe razatoarea mica si am saltat 4 dovlecei, care vor deveni o tarta...
da am tata vara sa fac reteta ta Geany.

#7 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 22 July 2010 - 04:05 PM

Pai sper sa-ti placa Steluto'...Daca-i faci sa-mi dai de stire daca ti-au placut ca nu am satisfactie mai mare decat cand incercati retele mele si va plac... :D
Parca am vost vb. toate si am luat-o pe dovleci... :D :D ;)

#8 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 12 January 2011 - 06:22 PM

Mah , Geany , io-s chioara? Cum de am scapat retzeta in vara cand aveam dovlecei in gradina?

#9 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 January 2011 - 06:22 PM

Vezi postareaMutti, la 12 January 2011 - 06:22 PM, a spus:

Mah , Geany , io-s chioara? Cum de am scapat retzeta in vara cand aveam dovlecei in gradina?

Paii ce stiu eu iubita ca acolo era.. :tongue3:

#10 Useril este offline   floricris 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 109
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 09 April 2014 - 10:10 AM

Excelenti!
Pentru ca nu am avut prea multa verdeata proaspata, am completat cu marar+patrunjel uscat, fulgi de chilli si vreo 2 rosii uscate (din cele pastrate in ulei) taiate maruntel.
Geany, multumesc pt reteta! :pupic:

#11 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 April 2014 - 12:34 PM

Sa fii sanatoasa! :pupic: e o reteta f. usoara si mai ales merge bine vara...

Uite si cartofii patrunjel si usturoi http://artaculinara....i-usturoigeany/ :)

#12 Useril este offline   cris31 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 14 April 2014 - 09:04 AM

Am facut si eu aseara pentru azi la job. Dar erau asa de buni incat i-am mancat aseara pe toti dei intentia era doar sa-i gust. Azi tre sa msi cumpar patrunjel si sa-i repet. Buni tare.
Multam Geany!

#13 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 14 April 2014 - 01:45 PM

Vezi postareacris31, la 14 April 2014 - 09:04 AM, a spus:

Am facut si eu aseara pentru azi la job. Dar erau asa de buni incat i-am mancat aseara pe toti dei intentia era doar sa-i gust. Azi tre sa msi cumpar patrunjel si sa-i repet. Buni tare.
Multam Geany!

Tare ma bucur ca ti-au placut :thumleft: sa incerci si cartofii cu patrunjel si usturoi cand ai sa ai ocazia.

#14 Useril este offline   cris31 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 16 April 2014 - 09:28 AM

Am repetat iar, ca erau prea buni. Maine bag si o tura de cartofi. :71:

#15 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 16 April 2014 - 11:03 AM

Sunt sigura ca or sa-ti placa si aia :71:

#16 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,413
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 April 2014 - 03:03 AM

Sa traiesti Geany, cu retetele tale :) ! Mi-era dor de "ceva bun" - aseara I-am facut, doar am gustat un pic ca era tarziu, azi I-am papat langa snitele. Chiar ca au fost buni! Musai sa fac si cartofii maine sau poimaine...
Culmea e ca tot am pus dovleceii pe lista de cumparaturi de acum o saptamana, nu stiu cum se face dar de fiecare data am venit acasa fara ei. Alaltaieri am luat copchiii la o plimbare la "aprozar", am luat si dovlecei, iar cand am ajuns acasa si I-am pus in frigider am gasit punga cu alti dovlecei pe care-I cumparase sotul cu o zi inainte si a uitat sa-mi spuna, sau te pomenesti ca o fi vrut sa-mi faca o supriza? Daca nu-mi face cu ochiu' alta reteta, cred ca mai fac o tura cu usturoi.

#17 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 17 April 2014 - 05:56 AM

I-am facut si eu Geany! Am pus si rosii si i-am servit ca sos de post la paste. Deliciosi!

#18 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 April 2014 - 07:59 AM

Ma bucur nespus de mult ca v-au placut :)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi