Forum Culinar: Pateuri rapide - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pateuri rapide

#1 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 30 July 2010 - 03:10 PM

Reteta este foarte simpla, dar in acelasi timp deosebit de gustoasa: cantitati egale de brinza de vaci, unt/margarina si faina. Bineinteles sare, daca doriti si alte condimente.
Se pot umple sau lasa simple, se preteaza si ca saratele.

Eu, pentru conformitate am facut din 600 gr fiecare, si ceva sare. Se amesteca totul pina devine o coca omogena, care se da la rece peste noapte. Se scoate pe masa usor infainata ( nu incarcati cu prea multa faina, doare cit sa manevrati usor coca) si se incepe intinderea cu merdeneaua infainata.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-10-128049517197.jpg

Coca va ramine de min 1 cm grosime, cu forma de decupaj infainata se vor decupa buseurile (in cazul meu) si se vor coace pe foc mediu pe hirtie de copt.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-10-128049518224.jpg

Eu le-am uns cu galbenu de ou si presarata cu susan negru si susan alb.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-10-128049519208.jpg

Si iata-le gata:

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-10-128049522998.jpg
raluca elena

#2 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 30 July 2010 - 03:26 PM

Ce bine arata... ce-as manca si eu... stai sa-mi dau doua palme. Gata, le fac cu siguranta pt familion, dar eu nu am voie... Sorina
Sorina

#3 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,364
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 30 July 2010 - 05:08 PM

Raluca, de cand am aflat de reteta asta (tot de la tine, dar de pe alte... meleaguri), iti trimit in gand un pupic ;) de fiecare data cand le fac. Am scotocit prin "arhiva", nu-mi vine sa cred ca nu am facut niciodata poze, ma duc sa mai caut. Eu le fac de obicei cu telemea.

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 July 2010 - 07:46 PM

Ma bucur ca le-ai "dezgropat". ;)

Am sa le fac si eu!

#5 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 30 July 2010 - 08:47 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 30 July 2010 - 03:26 PM, a spus:

Ce bine arata... ce-as manca si eu... stai sa-mi dau doua palme. Gata, le fac cu siguranta pt familion, dar eu nu am voie... Sorina

Din pacate sint foarte bogate caloric :lol:


Vezi postareaadi_edi, la 30 July 2010 - 05:08 PM, a spus:

Raluca, de cand am aflat de reteta asta (tot de la tine, dar de pe alte... meleaguri), iti trimit in gand un pupic :tongue3: de fiecare data cand le fac. Am scotocit prin "arhiva", nu-mi vine sa cred ca nu am facut niciodata poze, ma duc sa mai caut. Eu le fac de obicei cu telemea.

Ma bucur ca iti plac! Sint foarte versatile!

Vezi postareaEataly, la 30 July 2010 - 07:46 PM, a spus:

Ma bucur ca le-ai "dezgropat". :biggrin:

Am sa le fac si eu!

Nu ai sa regreti!
raluca elena

#6 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 03 August 2010 - 10:19 AM

Dar cu faina integrala nu se pot face :D ? eu nu gatesc cu faina alba ... nu tinem :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#7 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 August 2010 - 10:31 AM

Superbe si astea Ralu' eu o sa inlocuiesc branza de vaci cu burduf(mai umed)de oi,sa le fac mai picante... :D

Multumesc de reteta s-a retinut si asta... :D

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 August 2010 - 05:26 PM

Ralucuta, eu am facut cornulete din aluatul tau.Le-am facut deja de doua ori.Si-a notat si mama reteta. :pupic:

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-9-128214507017.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-9-128214511972.jpg

Si, special pentru tine:

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-9-128214517903.jpg

#9 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 19 August 2010 - 02:07 AM

Ada m-a intrebat ce mananca Manu si a zis : a, mie nu-mi plac :pupic:
saratele, buseuri ar manca cred facute insa lungi ca grisinele :pupic:

#10 Useril este offline   Nurgül 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 22-April 10
  • LocationBremen

Postat 15 September 2010 - 08:17 PM

sunt foarte frumoase, o sa le incerc si eu

in a treia serie de poze le vad forte crescute, aluatul nu are si un pic de praf de copt sau drojdie? si coapte sunt crescute frumos ...

#11 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 16 September 2010 - 05:36 PM

Raluca,

Bine ca ai dezgroat aluatul asta minune.
Eu il folosesc si la tarte,la placinte sarate,alea unde e nevoie de 2 foi + umplutura.
Fac si drob de miel invelit in acest aluat.
E nemaipomenit.

Sa va spun un secret.
Daca-l taiati trigoane se poate prajii in ulei.Si apoi se rade deasupra cas.
O bunatate.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#12 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 September 2010 - 10:28 AM

Deci am comis-o si pe asta,in modul meu,ca eu nu pot sa respect o reteta oricat asi vrea :biggrin: ,am pus niste branza de burduf de oi care se cam rasuflase(am pus in borcan de 800 gr. dar era inceput mai demult,cam 2/3 din borcan mai aveam),am reciclat si niste unt(vreo 1/3 din pachet de 200 gr.,niste margarina avansata si aia,dar parca tot nu era jumi-juma cu branza asa ca am trantit si o lingura de untura ,sa fie...)faina cat sa fac un aluat ca de cornulete...

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-128479839941.jpg

Picante si bune de la branza de oi, burduf,merg langa o bere de numa...

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-405-128479839107.jpg :hug:

Sar'na de reteta,ai facut un sot fericit =)) ...

#13 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 September 2010 - 10:38 AM

Vezi postareaPiscotel, la 16 September 2010 - 05:36 PM, a spus:

Raluca,

Bine ca ai dezgroat aluatul asta minune.
Eu il folosesc si la tarte,la placinte sarate,alea unde e nevoie de 2 foi + umplutura.
Fac si drob de miel invelit in acest aluat.
E nemaipomenit.

Sa va spun un secret.
Daca-l taiati trigoane se poate prajii in ulei.Si apoi se rade deasupra cas.
O bunatate.

Ai dreptate Pisco' si eu m-am gandit ca merge si la tarte sarate,la un quish ne' lorain :biggrin:
Sau inveliti carnaciori picanti sau crenvushti..

#14 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 15 February 2012 - 07:57 PM

Pot sa zic ca sunt f f ff bune pateurile!! Imi place mult textura aluatului, si ce usor se lucreaza cu el, deci?! fara cuvinte...

Multumesc mult de reteta :thumleft:

Am facut unele cu mac, altele cu chimen si altele le-am taiat in jumatate si le-am umplut cu inimioare de sunca de curcan.

dovada...

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1297-13293286347756.jpg

Pupici!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#15 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 15 February 2012 - 08:22 PM

Sigur-sigur nu se pune praf de copt sau drojdie? Oana, si-ale tale par umflatele si pufoase!Imagine postata Cum de le-am ratat?
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#16 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 15 February 2012 - 09:22 PM

Vezi postareazoazorel, la 15 February 2012 - 08:22 PM, a spus:

Sigur-sigur nu se pune praf de copt sau drojdie? Oana, si-ale tale par umflatele si pufoase!Imagine postata Cum de le-am ratat?


nu se pune nici drojdie nici praf copt. ies f inalte, eu nu le-am facut groase de 1 cm, cred ca ieseau super inalte. Le-am facut de grosime de jumate de cm.

Pupici!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#17 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 15 February 2012 - 10:28 PM

Frumoase le-ai facut , Oana,le-am facut si eu de multe ori, dar in iarna asta le-am neglijat, ce bine ca le-ai scos la lumina, saru'mana tie si cui a dat mai departe reteta!

#18 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 15 February 2012 - 10:38 PM

Vezi postareaGelutza, la 15 February 2012 - 10:28 PM, a spus:

Frumoase le-ai facut , Oana,le-am facut si eu de multe ori, dar in iarna asta le-am neglijat, ce bine ca le-ai scos la lumina, saru'mana tie si cui a dat mai departe reteta!


Multumesc Geluto !
Stim noi ce-i bun! =))

Te pup!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#19 Useril este offline   Lilia 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 15-December 11

Postat 26 July 2012 - 12:50 PM

Buna ziua,

Cum este prima postare sa ma prezint, ma numesc Lilia si va urmaresc de foarte multi ani. Evident am facut si multe retete de pe forum, dar astazi am si pozat :)
Este incredibil de usoara reteta si gustoasa, plus aluatul se lucreaza usor, iata si dovada Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1384-13432997213024.jpg
Imagine atasata: monthly_07_2012/post-1384-13432997422638.jpg
:bounce: Multumesc pt reteta!

#20 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 26 July 2012 - 01:03 PM

Bine-ai venit, Lilia!Sedere placuta pe-aici!Imagine postata

Si mie, RUSINE! N-am apucat s-o fac INCA!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi