Amandine
#1
Postat 31 July 2010 - 08:13 PM
Reteta este a Pocai, eu am mai redus cantitatile de zahar fiinca nu-mi place foarte dulce, iar glazura am incercat-o pe cea a Natasei de fondant.Nu mi-a iesit cine stie ce,dar per totatl are acelas gust ca cea din cofetarie, diferenta e ca e proaspata si stiu ce am pus in ea.
Fiinca m-am apucat dis de dimineata de ea si la pranz trebuia sa plec, n-am apucat sa fac poze pas cu pas.
Sa purcedem la drum, avem nevoie de urmatoarele:
Pt. Blat
6 oua
200 gr zahar
30 ml apa
30 ml ulei
20 gr cacao
8 linguri faina
Separam oole , batem albusurile bine de tot dupa care adaugam zaharul si apa.Galbenusurile le frecam cu uleiul dupa care adaugam peste albusuri si amestecam usor cu o spatula.
Dupa ce s-au incorporat bine de tot albusurile se adauga faina amestecata cu cacaoa(eu o cern inainte) si se mixeaza.Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptor pt cca 30-35 min la 175 gr.
Dupa ce este gata se pune pe un gratar la racit.
Pt. sirop
400 ml apa
200 gr zahar
15 gr capucino cacao
Sincer 400 ml de apa mi s-au parut mult, eu nu am folosit tot, iar in loc de 200 gr zahar am pus doar 120.
Punem toate ingredientele intr-o craticioara si punem pe foc.Din momentul in care a a inceput sa fiarma mai lasam 5 min.
Se lasa la racit.
Purcedem la crema
3 galbenusuri
150 gr zahar pudra
1 pachet margarina(250gr)
3 linguri cacao(cernuta)
Intr-un castron se pune margarina partial topita si mixam , se adauga zaharul pudra si mixam iarasi pana se dizolva.Se adauga galbenusurile si cacoa si mixam pana se obtine crema.
Punem pe o tava blatul si il taiem in 2.Insiropam blatul si punem crema.Adaugam si al doile blat si insiropam iarasi.Se da la rece pt 2 ore.
Dupa astea 2 ore punem glazura.Acum fiecare face glazura cum vrea, ca o face sau o cumpara.eu am folosit cum spuneam pe cea de fondant a Natasei.
6-700 gr zahar
apa cat sa umezeasca zaharul
Se pune pe foc, va face spuma, care se ia cu o lingura de pe margini,dar fara a amesteca.Sa aveti la indemana o pensula si un recipient cu apa rece pt a umezii peretii.Este gata cand daca luati intre degete(atentie sa nu va frigeti) se intinde ca un elastic.Punem o lingura de miere si zeama de la o lamaie si amestecam bine.
Ce am uitat sa spun e ca sa aveti un vas/eventual din aluminiu la rece in care sa puneti compozitia.Pusa in recipientul asta mixati bine pana se albeste.Puneti intr-un vas de sticla umezit fondantul.O sa se intareasca bine de tot.Asta in cazul in care nu il lucrati imediat.
Pt glazura avem nevoie de cacao + esenta de rom+ sirop de zahar ars.
Daca fondantul s-a intarit intre timp il aduceti din nou pe foc si va ajuge ca o ciocolata(dar atentie puneti deasupra la alt vas nu faceti ca mine ca prima tura l-am caramelizat ca nu era scris in reteta).
Sper ca m-am facut intleasa, dar nu am cum sa pun link catre reteta.
Si din toata povestea asta a iesit asa
ce am dus amicii mele
mie mi-au ramas colturile
si sectiunea
#2
Postat 01 August 2010 - 09:13 AM
#3
Postat 01 August 2010 - 09:16 PM
http://povesticulinare.blogspot.com/
#4
Postat 01 August 2010 - 11:57 PM
#5
Postat 02 August 2010 - 12:25 PM
Geany, la 01 August 2010 - 09:13 AM, a spus:
Sa sti ca au fost foarte bune.
Piscotel, la 01 August 2010 - 09:16 PM, a spus:
Pisco, mi-am facut plinu acu pt mai bine de un an.
kira, la 01 August 2010 - 11:57 PM, a spus:
Incearca-le, sunt foarte bune.Daca era numai pt mine nu le-as fi facut,fiinca nu mananc cu cioco,dar fiinca am vrut sa fac cadou a mers.Si nu-mi pare rau.
#6
Postat 30 September 2010 - 03:50 PM
#7
Postat 30 September 2010 - 11:35 PM
Imagini atasate
#8
Postat 01 October 2010 - 07:40 AM
gabrenia, la 30 September 2010 - 11:35 PM, a spus:
Si tu, tot azi? Telepatie de Braila, ce sa-i faci... Cred ca a mirosit in tot orasul...
#11
Postat 21 December 2010 - 02:06 PM
Elena Brasov, la 21 December 2010 - 01:17 PM, a spus:
apropos de glazura Adrianei, eu nu am gasit-o aici. o stiu de dincolo, dar cred ca e pacat sa nu fie si aici. este nemaipomenita!!!!
Adriana, daca ai postat-o si aici te rog sa ma scuzi si sa-mi spui sa ma spal pe ochi de dimineata cu apa rece, sa ma trezesc
#13
Postat 22 December 2010 - 09:01 AM
Adriana, la 21 December 2010 - 01:29 PM, a spus:
Multumesc Adriana, zilele astea fac un tort amandina trebuie sa caut ceva simplu pentru ornat pe aceasta glazura care e atat de frumoasa incat nu are nevoie de prea multe decoratii, astept si eu sa o postezi ar fi pacat sa nu fie si aici.
#15
Postat 23 January 2011 - 09:10 PM
Imagini atasate
#16
Postat 23 January 2011 - 10:29 PM
#17
Postat 23 January 2011 - 11:27 PM
#18
Postat 24 January 2011 - 02:42 PM
any_annette, la 23 January 2011 - 10:29 PM, a spus:
Noi nu suntem ciocolatosi.Aseara au plecat musafirii in graba si nu le-am mai dat si acum ma lupt cu ele singura
Adriana, la 23 January 2011 - 11:27 PM, a spus:
Adriana,de acum cand fac asta va fi reteta de glazura
#19
Postat 24 January 2011 - 05:04 PM
Pt blat:
200g+100g zahar
3 oua
250ml apa
20 linguri faina
1 praf de copt
4 linguri ulei
Pt sirop:
100g zahar
400ml apa
1 plic ciocolata calda (sau 2 linguri cacao plus 2 linguri zahar)
rom sau esenta
Pt crema:
250g unt
150g ciocolata
50ml apa
100g zahar
Pt glazura din fondant (reteta Natashei )
300-400g zahar
70-100 ml apa cat sa acopere putin zaharul
1 lingura cacao
1 lingurita zeama de lamaie sau hellas
1 lingura miere
rom
Pt blat se caramelizeaza 200g zahar, se stinge cu apa si se lasa la racit. Galbenusurile se bat cu 100g zahar, se adauga uleiul, siropul racit, faina amestecata cu praful de copt si albusele batute. Se coace in tava pe hartie de copt, 30 min.
Pt crema se fierbe ciocolata cu zahar si apa, pana se leaga. Se spumeaza untul si se adauga cate o lingura din ciocolata calduta (rece se intareste).
Pt sirop se caramelizeaza zaharul, se adauga apa, romul si ciocolata calda.
Pt glazura se pune la foc zaharul cu apa si se fierbe aproximativ 10 min, pana se leaga siropul. Se toarna (fierbinte) intr-un castron (tinut la rece) se adauga mierea si zeama de lamaie. Se bate cu mixerul pana se albeste, se adauga cacao si rom, eventual o lingura de apa fierbinte si se pune peste prajiturile gata taiate.
#20
Postat 24 January 2011 - 06:16 PM