![Imagine postata](http://artaculinara.com/forums/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gif)
Ca sa-mi alung gandurile negre vis-a-vis de constatarea agoniei agriculturii nationale si a consumismului international m-am expediat in gradina mamei mele unde sunt 2 piersici care fac cele mai parfumate fructe din lume...ei exagerez acum, dar sunt ai nostri si trebuie sa-i laud
![Imagine postata](http://artaculinara.com/forums/public/style_emoticons/default/biggrin.gif)
![Imagine atasata: monthly_08_2010/post-44-128064956575.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2010/post-44-128064956575.jpg)
Pentru aluat fraged:
250 g faina 00
125 g zahar
125 g unt la temperatura camerei
1 ou
1 varf de cutit sare
1 varf de cutit praf de copt
Pentru umplutura:
700-800 g piersici tari
2-3 linguri zahar
eventual coaja de lamaie/limes
+ 1 galbenus pentru uns
Faina se amesteca cu zaharul, praful de copt si sarea. Se adauga untul si de amesteca cu degetele pana se ajunge la consistenta unor firimituri de paine. Se adauga oul batut in prealabil si se amesteca pana se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie si se da la frigider cel putin 30 minute.
Piersicile se spala bine pentru a se indeparta puful, apoi se taie felii de pe sambure.
![Imagine atasata: monthly_08_2010/post-44-128064953418.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2010/post-44-128064953418.jpg)
Se amesteca cu 2 linguri de zahar (am pus brun) si eventual coaja de lamaie sau limes.
![Imagine atasata: monthly_08_2010/post-44-12806495368.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2010/post-44-12806495368.jpg)
Aluatul se intinde intr-un disc cu diametrul de 40 cm, apoi se pune pe o foaie de hartie de copt, se gaureste in centru cu furculita.
![Imagine atasata: monthly_08_2010/post-44-128064954018.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2010/post-44-128064954018.jpg)
Piersicile se aseaza in mijloc, iar marginile aluatului se aduc peste ele.
![Imagine atasata: monthly_08_2010/post-44-128064954501.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2010/post-44-128064954501.jpg)
Se ung marginile tartei cu galbenus batut si daca se doreste se presara cu putin zahar brun.
![Imagine atasata: monthly_08_2010/post-44-128064955069.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2010/post-44-128064955069.jpg)
Se da la cuptor la 180 grade 40 -50 minute, pana se aureste bine.
![Imagine atasata: monthly_08_2010/post-44-128064955753.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2010/post-44-128064955753.jpg)
Prima felie e pentru voi.
![Imagine atasata: monthly_08_2010/post-44-128064956227.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2010/post-44-128064956227.jpg)
Prim-plan din timpul devorarii
![Imagine atasata: monthly_08_2010/post-44-128064957004.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_08_2010/post-44-128064957004.jpg)