Forum Culinar: Butternut umplut - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Butternut umplut

#1 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 02 December 2009 - 09:58 AM

Imagine atasata: 315_563f747364c2ef23b093c625e6ef34a3.jpg

Ingrediente:

dovleac Butternut -1 buc
orez-80 gr
spanac congelat-75 gr
ceapa rosie-1 buc
sare
piper
ulei

Imagine atasata: 315_4b0967b8ea4e277b2f7759683ad13cb6.jpg

Mod de preparare

Se taie un capac in partea superioara a dovleacului,se scot semintele , miezul si se mai scobeste putin cu o lingurita:

Imagine atasata: 315_40c957562b2865f22aa5d903265d6540.jpg

Intr-o tigaie se pune putin ulei si se caleste ceapa tocata marunt,se adauga restul de dovleac tocat:

Imagine atasata: 315_ff7df233acc8c41804a08403965c5168.jpg

Se adauga spanacul congelat si se amesteca pana acesta se inmoaie.Se condimenteaza cu sare,piper.

Imagine atasata: 315_36161f017121c6483eaeb5383292c89d.jpg

Se umple dovleacul:

Imagine atasata: 315_b9ff74ebe3000b6525b0998f7de6593e.jpg

Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 50 min.Ultimele 10 min se coace fara folie.

Imagine atasata: 315_516983c4275c09aaca356debc11fbd9b.jpg

#2 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 02 December 2009 - 01:25 PM

Alaltaieri am primit un dovleac ca asta si n-am stiut ce sa fac cu el. Jumatate l-am facut piure ieri si jumatate o sa-l coc astazi. Arata tare bine ce-ai facut tu, trebuie sa mai produc unul sa incerc si eu
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 02 December 2009 - 03:50 PM

Aiaiai!!! Foarte frumos arata,mariette!Sper sa mai gasesc si eu un Butternut mic,ca mi-ai facut pofta!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 02 December 2009 - 11:55 PM

M-ati inebunit de cap ! :shock:
Cum mi-a scapat mie reteta asta ?
Mariette :lol: ...arata intr-un mare fel :lol: :lol:
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 03 December 2009 - 03:31 PM

Maya a spus:

Aiaiai!!! Foarte frumos arata,mariette!Sper sa mai gasesc si eu un Butternut mic,ca mi-ai facut pofta!


Merci :floare: eu nu mancam dovleac pana nu am vazut la tine supa,asa ca imediat ce am vazut dovleacul acela in piata l-am cumparat,am facut supa...mi-a placut si de atunci in fiecare duminica, cand merg in piata aceea ,cumpar cate un dovleac...si il pregatesc in diferite moduri...mai ales ca fetelor mele (care tind spre o alimentatie vegetariana)le place f. mult.Asa ca merci inca odata pentru idee !

#6 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 03 December 2009 - 03:34 PM

piscotel a spus:

M-ati inebunit de cap ! :shock:
Cum mi-a scapat mie reteta asta ?
Mariette :lol: ...arata intr-un mare fel :floare: :pupic:


Merci :?: e f.bun,sa-l incerci!!!

#7 Useril este offline   Daneza13 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 72
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMontreal

Postat 03 December 2009 - 05:25 PM

La fix a picat reteta ta. Tocmai ce mi-am cumparat un butternut ( si inca vreo doi acorn - caci vazusem o reteta a lui ralesu, tot cu ei umpluti, si-mi facuse cu ochiu'). Asa ca al meu butternut tot asa o sa-l prepar. Mariette, mersi :pupic:

#8 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 December 2009 - 05:33 PM

Intrebare: Nu se pune nic un pic de apa sau supa peste umplutura de orez?

Arata foarte bine si se poate umple in multe moduri, chiar si cu carne pe langa orez. Ma tenteaza sa-l incerc :pupic:

Totusi nu-mi vine a crede ca se patrunde in 60 de minute, mie dovleacul nu mi se coace bine intr-o ora nici taiat felii.
Care ati mai incercat, ziceti cat timp v-a luat, va rog. :drool:

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 03 December 2009 - 05:52 PM

Pisoi a spus:

Intrebare: Nu se pune nic un pic de apa sau supa peste umplutura de orez?

Arata foarte bine si se poate umple in multe moduri, chiar si cu carne pe langa orez. Ma tenteaza sa-l incerc :drool:

Totusi nu-mi vine a crede ca se patrunde in 60 de minute, mie dovleacul nu mi se coace bine intr-o ora nici taiat felii.
Care ati mai incercat, ziceti cat timp v-a luat, va rog. :drool:

Butternut-ul are un miez moale,si se coace repede.
Asta e micut,si cred ca-i ajunge ora.Eu oricum,urasc daca materia prima devine moale de tot.
Dar,taiat felii,butternut-ul,cu un picut zahar,scrtisoara si suc de lamîie,în 20-30 de minute este moale de tot.

Uite aici,am facut cu un Small Sugar,care are miezul mai tare ca Butternut-ul,si a iesit chiar foarte moale.

http://mayas-esprit.blogspot.com/2008/1 ... ocale.html
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 03 December 2009 - 06:41 PM

Multumesc Maya.
Mie imi place dovleacul sa fie cremos si adevarul e ca nu toate tipurile de dovleci se coc in felul asta.

#11 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 03 December 2009 - 08:59 PM

Pisoi a spus:

Intrebare: Nu se pune nic un pic de apa sau supa peste umplutura de orez?

Arata foarte bine si se poate umple in multe moduri, chiar si cu carne pe langa orez. Ma tenteaza sa-l incerc :)

Totusi nu-mi vine a crede ca se patrunde in 60 de minute, mie dovleacul nu mi se coace bine intr-o ora nici taiat felii.
Care ati mai incercat, ziceti cat timp v-a luat, va rog. :)

Isi lasa dovleacul (acoperit in folie de aluminiu)suficienta zeama;dar poti sa pui putina apa peste orez atunci cand il calesti si lasi sa se inmoaie un pic.Cand l-am facut,aici,nu am pus apa si a iesit destul de bine!(atat l-am tinut la cuptor 60 min)

#12 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 03 December 2009 - 09:03 PM

Daneza13 a spus:

La fix a picat reteta ta. Tocmai ce mi-am cumparat un butternut ( si inca vreo doi acorn - caci vazusem o reteta a lui ralesu, tot cu ei umpluti, si-mi facuse cu ochiu'). Asa ca al meu butternut tot asa o sa-l prepar. Mariette, mersi :)

Si eu am mai cumparat doi,unul il fac maine umplut si din celalalt vreau sa fac o prajitura :)

#13 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 04 December 2009 - 01:34 PM

Azi am mai facut un butternut umplut,de data aceasta cu mazare,in orezul calit am adaugat putina supa de pui;iar dupa ce s-a copt in vasul roman 45 min,am luat capacul,am ras putin cascaval deasupra si am mai copt 15 min fara capac:

Imagine atasata: 315_968e1cda16bd9af393c04bb75c924bd4.jpg

Imagine atasata: 315_d588dee3abbfccd5586c87b0cc7fc575.jpg

Bun!

#14 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 December 2009 - 01:35 PM

mariette a spus:

Isi lasa dovleacul (acoperit in folie de aluminiu)suficienta zeama;dar poti sa pui putina apa peste orez atunci cand il calesti si lasi sa se inmoaie un pic.Cand l-am facut,aici,nu am pus apa si a iesit destul de bine!(atat l-am tinut la cuptor 60 min)



Multumesc pentru raspuns Mariette.

Ce inseamna "destul de bine"? S-a facut bobul de orez bine sau a ramas taricel?

#15 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 04 December 2009 - 01:45 PM

Pisoi a spus:

mariette a spus:

Isi lasa dovleacul (acoperit in folie de aluminiu)suficienta zeama;dar poti sa pui putina apa peste orez atunci cand il calesti si lasi sa se inmoaie un pic.Cand l-am facut,aici,nu am pus apa si a iesit destul de bine!(atat l-am tinut la cuptor 60 min)



Multumesc pentru raspuns Mariette.

Ce inseamna "destul de bine"? S-a facut bobul de orez bine sau a ramas taricel?

cand scoti din cuptor si desfaci folia de aluminiu e bine sa amesteci putin deasupra pentru ca acolo raman cateva boabe mai tari,in rest e ok!!!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi