- 4 ardei
- 160 g orez natur
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 400 ml supa
- marar,tocat fin
- patrunjel,tocat fin(fac.)
- sare,piper
- ulei de floarea soarelui
- 2 rosii
Vedetele mele,proaspat culese din gradina!
Nu,n-au fost la masca,pur si simplu lucesc de prospetime!
Am folosit orez natural.
Ardeii se spala,se usuca,se taie în jumatate si se scot semintele.
Se curata ceapa so morcovii,se spala,se toaca si se rumenesc în ceva ulei.
Se adauga orezul si se prajeste mai departe vreo 2-3 minute.
Se potriveste de sare si piper.Se toarna supa calda
si se lasa la fiert pe flama moderata pîna se evapora lichidul.
La sfîrsit se adauga verdeata,se amesteca
si se umplu jumatatile de ardei cu aceasta masa.
Se acopera cu felii de rosii,se pun într-o forma termorezistenta
si se coc acoperiti(ultimele 5 minute descoperiti)
în cuptorul preîncalzit la 200 °C 20-25 minute.
I-am servit pe sos de rosii cu creme fraîche.Lecker!
Pentru vegani sau cei care postesc,doar cu sos de rosii