Forum Culinar: Sa ne numaram condimentele - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sa ne numaram condimentele Hai sa facem lista mare!

#21 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 November 2010 - 07:38 PM

Vezi postareaLuminis, la 19 November 2010 - 07:33 PM, a spus:

Daca nu le facea Adriana poze ziceam ca face misto de noi.

Nu mi-as permite niciodata :floare:
A mea e mare dar e si plina, citeva dulapuri sunt dintr-alea: cind deschizi daca nu-ti cade nimic in cap ai avut noroc :floare:

#22 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 March 2012 - 04:50 PM

Vroiam s ava arat si eu sarurile mele, care imi plac la nebunie.
Ca sa-mi maresc colectia, tre' sa mai iau sare albastra si sare de Hawai

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13322550092652.jpg

#23 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 March 2012 - 11:04 PM

Vezi postareaany_annette, la 20 March 2012 - 04:50 PM, a spus:

Vroiam s ava arat si eu sarurile mele, care imi plac la nebunie.
Ca sa-mi maresc colectia, tre' sa mai iau sare albastra si sare de Hawai

Intreb si eu, ca una care n-a reusit sa puna gheruta pe nici o alta sare, in afara de aia obisnuita - care-i smecheria cu ele? In afara de efectul vizual, normal. Au alt gust / aroma? Sareaza mai putin / mai mult? :) :D
Tot am zis ca o sa caut prin targ, sa cumpar si eu, dar inca n-am gasit, mai bine zis, nu mi-au sarit in ochi pe nicaieri.

#24 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 March 2012 - 11:09 PM

Vezi postareaFoxyy, la 20 March 2012 - 11:04 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 20 March 2012 - 04:50 PM, a spus:

Vroiam s ava arat si eu sarurile mele, care imi plac la nebunie.
Ca sa-mi maresc colectia, tre' sa mai iau sare albastra si sare de Hawai

Intreb si eu, ca una care n-a reusit sa puna gheruta pe nici o alta sare, in afara de aia obisnuita - care-i smecheria cu ele? In afara de efectul vizual, normal. Au alt gust / aroma? Sareaza mai putin / mai mult? :) :D
Tot am zis ca o sa caut prin targ, sa cumpar si eu, dar inca n-am gasit, mai bine zis, nu mi-au sarit in ochi pe nicaieri.


Da, Foxy, au alt gust.
De ex. prima din stanga e sare afumata si intr-adevar are miros de afumat. Merge bine pe peste.
Cea roz de Hymalaia e foarte delicata si o pun peste orice.
Alealalte doua le pun peste carne. Cea neagra zici ca-i carbune..

#25 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 20 March 2012 - 11:16 PM

Vezi postareaany_annette, la 20 March 2012 - 11:09 PM, a spus:

Da, Foxy, au alt gust.
De ex. prima din stanga e sare afumata si intr-adevar are miros de afumat. Merge bine pe peste.
Cea roz de Hymalaia e foarte delicata si o pun peste orice.
Alealalte doua le pun peste carne. Cea neagra zici ca-i carbune..

Am inteles! O sa casc ochisorii, sa iau si eu, macar de-o pofta! :)

#26 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 March 2012 - 01:20 PM

Vezi postareaany_annette, la 20 March 2012 - 04:50 PM, a spus:

Vroiam s ava arat si eu sarurile mele, care imi plac la nebunie.
Ca sa-mi maresc colectia, tre' sa mai iau sare albastra si sare de Hawai



Sarea neagra si eu am vrut sa o iau, o am inc ape lista,dar albastra n-am vazut.

Si eu o am pe cea roz si gri, plus cea de Cipru.
Si am si "servet" galben ca al tau :notworthy:

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-479-13323288005663.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#27 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 March 2012 - 01:41 PM

Cu atata sare colorata, faza e ca trebuie sa le scot mereu pe toate pe masa, ca nu se stie niciodata ce alegeri facem cand mancam :notworthy: .

#28 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 13 April 2012 - 01:04 PM

Vezi postareaany_annette, la 21 March 2012 - 01:41 PM, a spus:

Cu atata sare colorata, faza e ca trebuie sa le scot mereu pe toate pe masa, ca nu se stie niciodata ce alegeri facem cand mancam :blush: .

De multa vreme mi-a ramas inima la sarea voastra.
Azi, am primit un link de la un site de unde se pot cumpara online si din Romania.(In provintzie :lol: e greu sa gasesti toate sortimentele, chiar si in supermarketuri, sau pe la naturisti)
La nivel de condimente individuale, oferta e limitata, insa la mix-uri stau din nou foarte bine.
Nu e vorba, sa fac reclama nimanui, ci doar sa-i ajut pe artistii culinari de la noi, care nu au acces la astfel de produse.
Daca mi se permite link-ul, acesta ar fi:

http://www.camaracum...ategoria=saruri

Daca nu, il va sterge un admin, considerand ca intentiile mele au fost prietenoase.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#29 Useril este offline   Georgeta Violeta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 17-January 12
  • LocationBucuresti

Postat 26 July 2012 - 09:13 AM

Pe la noi pe la Auchan au saruri diferite cum le prezentati voi (cateva dintre ele) si am vazut si saruri cu ierburi. Astea se pun asa, pur si simplu si au si efect de aromare a preparatelor presupun.
In orice caz Adriana m-a lasat cu gura cascata la ce varietate de saruri si condimente poate avea. :floare:
Felicitari tuturor. :floare:
ASnason stelat caut si eu de cativa ani si nu am reusit sa dau de el. Mai fac sapaturi pentru ca vad ca cel prezentat de Vrabiuta are si ambalaj in limba romana deci e luat de pe la noi.
Unicarm???

#30 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 26 July 2012 - 05:38 PM

Vezi postareaGeorgeta Violeta, la 26 July 2012 - 09:13 AM, a spus:


Unicarm???


Si eu tot de la unicarm mi`am cumparat anasonul stelat.Este ieftin tare si chiar m`am mirat cand am dat pe raft de el.

#31 Useril este offline   helen75 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 30-July 12

Postat 30 July 2012 - 12:36 PM

Unicarm- e un supermarchet alimentar din nord-vestul tarii . Magazinul mama e la Satu Mare si s-au tot extisn; de 2 ani au ajuns si in Moldova la Vatra Dornei, Cimpulung Moldovenesc si Gura Humorului.
Da, au condimente clasice , dar au si speciale: eu am luat anul trecut de Craciun, pastai de vanilie de la ei si am avut un zahar vanilat extra.

Salutari din nordul tarii.

#32 Useril este offline   Georgeta Violeta 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 17-January 12
  • LocationBucuresti

Postat 01 October 2012 - 11:23 AM

Gata, am luat si eu ce-mi mai lipsea din camara:


Ulei de paprika,chimen, anason stelat si un gem de Topoloveni (asta nu intra la capitolul condimente).
Pe astea le-am luat chiar de la mine din cartier (Titan) de la un magazin gen plafar foarte bine aprovizionat.
Si asta nu-i tot:



Otet balsamic (Auchan) si nucsoara de la un magazin arabesc de pe Calea Mosilor.
Sunt tare mandra de ele.

#33 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 October 2012 - 11:54 AM

Bravo Georgeta, sa le folosesti cu placere :occasion14:!

#34 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 01 October 2012 - 12:36 PM

Daca as strange toate condimentele raspandite prin trei case, as avea si eu o tona, dar ne descurcam cu ce avem la casa locului, uneori descoperi ca o mancare iti place mai mult fara...X!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#35 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 04 October 2012 - 03:06 PM

M-am felicitat cand am cumparat Badi Elaichi(Kali Elaichi) - cardamonul negru Amomum subulatum
.
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-168-13493555950664.jpg
.


Aroma camforata e complet diferita ce cea a cardamonului verde. Mai afumata, mai rustica, mai ... virila (? :occasion14: )
Nu-mi lipseste cand prepar garam masala, biryani si in cantitati mici il folosesc si la mancaruri neasiatice in combinatie cu condimente mai traditionale.
Imi place mult si ce face cu mancarurile cu carne atat in marinade cat si in sosuri.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#36 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 February 2019 - 05:01 PM

Trag sus mesajul asta.
De acum 9 ani raftul s-a dublat si am pus atitea pe el ca cel de deasupra n-am mai tinut si a cazut. asa ca azi m-am luat de ele, sa le curat, sa le aleg, sa mai arunc cite una
Imagine atasata: monthly_02_2019/post-4-0-49126200-1551020510.jpg

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi