Forum Culinar: Chifle 6 cereale - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chifle 6 cereale

#1 Useril este offline   Narnia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 02 December 2009 - 02:43 PM

Nu suntem mari consumatori de paine, astfel incat nu fac paine prea des, iar atunci cand totusi fac, prefer sa fac cateva chifle. Cel mai adesea fac chifle din faina cu 6 cereale.

Pentru 4 chifle mai mari fam folosit:
330 g faina, 200 ml lapte ( sau apa ), 15 g unt, o jumatate lingurita sare, o jumatate lingurita zahar, 3 grame drojdie uscata .

Imagine atasata: 57_eaa63bb413569a4b20b8858ee323cfa1.jpg

Am topit drojdia in lapte caldut si am turnat-o peste faina pe care am amestecat-o in prealabil cu sarea si zaharul. Am adaugat untul topit, apoi am framantat bine pana cand aluatul a devinit elastic. ( daca mai este nevoie, se mai poate adauga cate putin lapte).

Imagine atasata: 57_8d0eef003f14e66784991747a215580e.jpg

In cazul in care aluatul este lipicios, va puteti infaina mainile, dar foarte putina, nu se mai adauga faina in aluat.

Imagine atasata: 57_c8a06835583dc7a21823bd6370a1516c.jpg

am pus la crescut intr-un loc cald si l-am lasat pana si-a dublat volumul.

Am pus aluatul pe masa de lucru, l-am intins cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de cca 2 cm

Imagine atasata: 57_f00292f94f8fa52f80a712db23a931b0.jpg

si am taiat in 4 bucati .

Imagine atasata: 57_a87650b920946d798867c9a2e06e6179.jpg

Am finisat putin marginile si le-am pus in tava de copt, lasandu-le din nou la cald, sa creasca.

Imagine atasata: 57_8753261404210e611d6b9cb8b41d6cab.jpg

Le-am copt 25 minute la 200 grade ( timpul poate varia in functie de cuptor ), apoi le-am scos din cuptor si le-am acoperit repede cu un prosop usor umezit.

Imagine atasata: 57_033f6a183cd2b55d8c3905810f6087cd.jpg

Chiflele avand multe cereale sunt foarte dense, iar proaspat scoase din cuptor sunt tari. Infasurate in prosopul umed se inmoaie, fara a deveni insa pufoase. Sunt dense, dar moi, mie imi place foarte mult mirosul si gustul . C. and vreau sa le fac mai pufoase, inlocuiesc jumatate din cantitatea de faina cu faina alba ).

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 December 2009 - 10:36 PM

Io acu ce fac, cum scot o cereala din faina ca sa pot face chiflele? ;)
Imagine atasata: 54_a6d302d134d4af7adffa3b1dab484e26.jpg

#3 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 04 December 2009 - 04:59 PM

Adriana a spus:

Io acu ce fac, cum scot o cereala din faina ca sa pot face chiflele? :D
[attachment=1]farina7cereali.jpg[/attachment]


of, nik nu stii!
mai adaugi inca 5 si faci combinatii de 12 luate cate 6. ntz, ntz!Imagine atasata: 151_4f9abe8c906a7a04a54e1f31d1792b84.gif

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,070
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 December 2009 - 12:20 AM

Deci tu in loc sa ma ajuti ma complichezi si mai tare :-*

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi