Nu suntem mari consumatori de paine, astfel incat nu fac paine prea des, iar atunci cand totusi fac, prefer sa fac cateva chifle. Cel mai adesea fac chifle din faina cu 6 cereale.
Pentru 4 chifle mai mari fam folosit:
330 g faina, 200 ml lapte ( sau apa ), 15 g unt, o jumatate lingurita sare, o jumatate lingurita zahar, 3 grame drojdie uscata .
Am topit drojdia in lapte caldut si am turnat-o peste faina pe care am amestecat-o in prealabil cu sarea si zaharul. Am adaugat untul topit, apoi am framantat bine pana cand aluatul a devinit elastic. ( daca mai este nevoie, se mai poate adauga cate putin lapte).
In cazul in care aluatul este lipicios, va puteti infaina mainile, dar foarte putina, nu se mai adauga faina in aluat.
am pus la crescut intr-un loc cald si l-am lasat pana si-a dublat volumul.
Am pus aluatul pe masa de lucru, l-am intins cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de cca 2 cm
si am taiat in 4 bucati .
Am finisat putin marginile si le-am pus in tava de copt, lasandu-le din nou la cald, sa creasca.
Le-am copt 25 minute la 200 grade ( timpul poate varia in functie de cuptor ), apoi le-am scos din cuptor si le-am acoperit repede cu un prosop usor umezit.
Chiflele avand multe cereale sunt foarte dense, iar proaspat scoase din cuptor sunt tari. Infasurate in prosopul umed se inmoaie, fara a deveni insa pufoase. Sunt dense, dar moi, mie imi place foarte mult mirosul si gustul . C. and vreau sa le fac mai pufoase, inlocuiesc jumatate din cantitatea de faina cu faina alba ).
Pagina 1 din 1
Chifle 6 cereale
#2
Postat 02 December 2009 - 10:36 PM
Io acu ce fac, cum scot o cereala din faina ca sa pot face chiflele?
#3
Postat 04 December 2009 - 04:59 PM
Adriana a spus:
Io acu ce fac, cum scot o cereala din faina ca sa pot face chiflele?
[attachment=1]farina7cereali.jpg[/attachment]
[attachment=1]farina7cereali.jpg[/attachment]
of, nik nu stii!
mai adaugi inca 5 si faci combinatii de 12 luate cate 6. ntz, ntz!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1