Forum Culinar: Quinoa cu legume - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Quinoa cu legume sanatate pura

#1 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 24 August 2010 - 07:54 PM

De mult voiam sa o incerc si azi i-a venit randul.

Quinoa este numele unei cereale arhaice, originare din America de Sud, unde creşte la mari altitudini (şi la 4000 de m!). Boabele mici, relativ rotunde, de culoare alb-cenuşiu-gălbui, sunt foarte de hrănitoare şi foarte sănătoase, bogate în proteine şi, evident, lipsite de colesterol.
Numită de către incaşi chisaya mama (mama tuturor cerealelor), quinoa a fost adusă pe continentul european de către coloniştii spanioli, care o numeau hrană pentru indieni.

Popularitatea quinoa este de dată recentă şi se datorează studiilor efectuate pe boabele de quinoa care au scos în evidenţă calităţile ei: foarte hrănitoare, benefică pentru sănătatea umană – în special pentru rinichi şi problemele sistemului circulator cauzate de colesterolul crescut, etc.



si acum ca am spus doua vorbe despre ea sa trecem la reteta propriu zisa.Reteta am luat-o de pe GialloZafferano.

Avem nevoie de

200 gr quinoa
o ceapa rosie
70 gr - ardei gras rosu
70 gr - ardei gras galben
100 gr - ciuperci champignion
100 gr - zucchini
sare
ulei masline

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128267190652.jpg


punem quinoa la fiert in 400 ml apa rece cand incepe sa fierba dam mai incet focul.Lasam sa fiarba 15 min.Se da intr-o parte si se lasa sa scada apa.

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128267203558.jpg

Legumele le taiem bucatele

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128267212743.jpg

intr-o tigaie punem uleiul si calim ceapa usor

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128267217968.jpg

adaugam ardeii

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128267221823.jpg

si lasam 3-4 minute si adaugam zucchini

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-12826722595.jpg

lasam sa se faca aprox 5 minute si adugam ciupercile

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128267231073.jpg

dupa 3-4 minute oprim focul si adaugam quinoa care intre timp a absorbit apa ce mai ramasese

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128267238757.jpg

se amesteca cu legumele si se condimenteaza

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128267244713.jpg

este delicios

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128267250909.jpg

merge simplu mancat sau ca si garnitura .
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 20 September 2010 - 11:39 PM

Astazi am incercat reteta asta foarte buna de quinoa cu legume. Singura diferenta a fost ca am avut quinoa rosie, in rest totul l-am pregatit la fel. Le-am servit cu crochete de peste (halibut). Multumim mult Ioana, a fost delicioasa mancarica si rapid de realizat. :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-701-128501871897.jpg



#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 October 2010 - 08:26 AM

Vin si eu cu quinoa mea sa va multumesc pentru ca mi-ati facut sa o cunosc si cumpar, imi place foarte mult.
Aseara aveam un amestec de vinete taiate bucatele si fierte inabusit cu condimente la care adaugasem un rest de ghiveci.
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-4-128634628052.jpg
Am fiert quinoa
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-4-128634630079.jpg
Si le-am amestecat. Am servit-o drept garnitura la file de peste
Imagine atasata: monthly_10_2010/post-4-128634633558.jpg
Acu mincam o saptamina cred, pentru ca am fiert un pachet de jumatate de chilogram, mi se parea ca e putin, doar ca se umfla tare de tot :hug:

#4 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 06 October 2010 - 04:10 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 October 2010 - 08:26 AM, a spus:

Vin si eu cu quinoa mea sa va multumesc pentru ca mi-ati facut sa o cunosc si cumpar, imi place foarte mult.
Acu mincam o saptamina cred, pentru ca am fiert un pachet de jumatate de chilogram, mi se parea ca e putin, doar ca se umfla tare de tot :pupic:


:lol: La fel am patit si eu Adriana, numai ca eu facut din jumatate de pachet si cred ca am avut pe 3 zile mancare.

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 October 2010 - 06:27 PM

Atunci am calculat eu bine o saptamina :pupic: O sa ma sacrific eu ca tot imi place si lor o sa le dau altceva sa nu se plictiseasca, Stefano nu e asa de entuziasmat ca mine, zice ca prefera paste sau orez in locul ei.

#6 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 02 April 2013 - 08:02 PM

Am luat o punga de quinoa, asa ca voi incerca si reteta ta, Ioana. Mai am de cumparat ardei, dar nu-i o problema! :pupic: Si-asa mi-a zis jupanu' ca vrea sa manance fara carne o vreme. Nu complet, dar, de preferinta, sa fac mancare fara carne. Nici o problema, se rezolva! :pupic:

#7 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 April 2013 - 09:38 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 October 2010 - 08:26 AM, a spus:

Vin si eu cu quinoa mea sa va multumesc pentru ca mi-ati facut sa o cunosc si cumpar, imi place foarte mult.


Arata super bine ce ai pregatit cu quinoa!

Da cum ai reusit sa faci din 1/2 kg? 1 pahar sau o cana suficient ca se umfla de 4 ori.
Las ca sti de acum si sa faci si dulce ceva cu qouinoa sunt sigura ca iti va placea.

#8 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 04 April 2013 - 11:25 AM

Ohoo, ce subiect vechi revad eu.

Adriana, Gabi, ma bucur ca v-a placut.

Foxy, sa-mi spui cum ti s-a parut.

Cera, asa este si dulce e super si eu fac budinci din quinoa, sau umplu sarmalele in loc de orez.

Si cu ocazia asta mi-am adus aminte ca n-am mai facut de mult budinca.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#9 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 04 April 2013 - 02:27 PM

Eu am caramelizat ceapa, am adaugat dovleceii apoi am amestecat cu legumele crude. In plus am adaugat telina si avocado.

Imagine atasata: monthly_04_2013/post-341-13650784467612.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#10 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 07 February 2014 - 07:58 PM

Multumesc mult, Ioana!
Am facut in seara asta. O bunatate! :tongue3:
Sorina

#11 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 February 2014 - 11:03 AM

Vezi postareaaura, la 04 April 2013 - 02:27 PM, a spus:

Eu am caramelizat ceapa, am adaugat dovleceii apoi am amestecat cu legumele crude. In plus am adaugat telina si avocado.

Atasament 2013-04-04 08.06.02.jpg


foarte interesanta si combinatia ta, Aura.


Vezi postareasorinadaniela, la 07 February 2014 - 07:58 PM, a spus:

Multumesc mult, Ioana!
Am facut in seara asta. O bunatate! :floare:



Ma bucur Sorina ca v-a placut.Chiar trebuie sa mai fac si eu ca anul asta n-am facut.
Chiar sa ajung pe la plafar sa iau din cea rosie sa incerc si cu ea.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#12 Useril este offline   floricica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 761
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationCutia Pandorei

Postat 12 February 2014 - 01:04 AM

Si eu iubesc quinoa si o fac foarte des vara pentru ca e racoroasa, usoara si are mai multe proprietati nutritive decat orezul. De aceea eu imi permit sa adaug si unt, branza (parmesan sau cascaval razuit), ciuperci, porumb, mazare, bucatele de pui... e foarte versatila.
Buna la de toate.
The more I see, the less I know.

#13 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 17 February 2014 - 09:35 PM

Am facut si eu acum cateva zile quinoa dupa reteta ta, Ioana, doar ca am adaugat si niste piept de pui. Este a doua oara cand o fac si imi place foarte mult. Multumesc pentru reteta :rolleyes:

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1290-13926657122566.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi