Piept de rata cu ierburi din Proventa
#1
Postat 31 August 2010 - 12:44 PM
Am crestat in zig zag pielea, am presarat abundent ierburile peste carne si i-am pus la frigider
Am pus pieptii cu pielea in jos in wok, am aprins focul mare si pus capacul, i-am lasat la prajit vreo 10 minute, asta pentru ca mie nu imi plac in singe si vroiam sa fie mediu copti
I-am intors si lasat alte 5-10 minute dupa care i-am scos din wok
in grasimea lasata am adaugat o jumatate de pahar de apa si o lingura de amidon pentru ingrosat sosurile si el cumparat in Franta
in timp ce sosul se ingrosa eu taiam carnea pe care am servit-o cu sosul aferent si drept garnitura un ghiveci de legume (pastai, fasole verde, vinete, dovlecei si rosii) si quinoa cu legume
Foarte bun
#2
Postat 31 August 2010 - 01:15 PM
care este deosebirea intre pastai si fasole verde, ca imi scapa?? chiar nu imi pot imagina la ce soi de pastai te referi??
Mie imi place mai in sange, dar stiu ca asta e cu gusturile, fiecare cu ale lui!
#4
Postat 31 August 2010 - 10:59 PM
#5
Postat 01 September 2010 - 08:10 AM
http://dexonline.ro/definitie/pastai ,
Eu cred ca pastai ( fasole) e un termen folosit in moldova. in regat le zic fasole verde.
asa cum noi avem salata de marole si la ei cred ca e laptuca ....
pietul si eu il fac mai rozaliu , dar stii ca gusturile si culorile
#6
Postat 01 September 2010 - 08:22 AM
zerda, la 31 August 2010 - 10:59 PM, a spus:
In capul meu nu e nici o confuzie, stai linistita.
stella, la 01 September 2010 - 08:10 AM, a spus:
http://dexonline.ro/definitie/pastai ,
Eu cred ca pastai ( fasole) e un termen folosit in moldova. in regat le zic fasole verde.
asa cum noi avem salata de marole si la ei cred ca e laptuca ....
pietul si eu il fac mai rozaliu , dar stii ca gusturile si culorile
Tot ce se poate, Stella. Exemplificind si cu poze sper ca am explicat destul de suficient.
De regula il fac si eu mai rozaliu ca asa ii place lui Stefano numai ca in cazul ala eu tre' sa inchid ochii cind il maninc , de data asta l-am facut pe placul meu
#7
Postat 02 September 2010 - 08:54 AM
Astept lista completa a tot ceea ce ai cumparat!
Cat despre piepti...minunati.
#8
Postat 02 September 2010 - 08:56 AM
#9
Postat 05 September 2010 - 05:33 PM
Eu am obiceiul sa las carnea mai roz.
#11
Postat 09 May 2014 - 08:07 PM
Facut ca de obicei, crestata pielea, pus in tigaie cu capac la foc mare, intors, scos si tinut in folie de aluminiu dupa ce in prealabil am presarat pe el un amestec de piperuri, sare si usturoi. Intre timp deglasat tigaia cu vin alb, taiat si servit cu sosuletul.
Imagini atasate
#12
Postat 12 May 2014 - 07:43 AM
Adriana, la 09 May 2014 - 08:07 PM, a spus:
Facut ca de obicei, crestata pielea, pus in tigaie cu capac la foc mare, intors, scos si tinut in folie de aluminiu dupa ce in prealabil am presarat pe el un amestec de piperuri, sare si usturoi. Intre timp deglasat tigaia cu vin alb, taiat si servit cu sosuletul.
Splendid, jos palaria!
N-am mai mancat de ceva timp rata. Ar fi vremea sa trec pe la tantea ce aduce oratanii de ograda, sa vad cand pot lua si eu o macanitoare.
#13
Postat 12 May 2014 - 11:08 AM
Adriana, la 09 May 2014 - 08:07 PM, a spus:
Mi-au deschis un Gigante in spatele blocului si au si aripi de rata, si piepti si prosciutto crudo de rata.
Si au si smantana si pasta philo.Gata m-am laudat destul.
#14
Postat 13 May 2014 - 07:03 PM
#15
Postat 14 May 2014 - 12:43 PM
#16
Postat 14 May 2014 - 06:00 PM
#17
Postat 20 July 2014 - 10:51 PM