Forum Culinar: Piept de rata cu ierburi din Proventa - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Piept de rata cu ierburi din Proventa

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 August 2010 - 12:44 PM

Am cumparat pieptii de rata din Franta si in timp ce ma gindeam cum sa ii fac mi-au picat ochii pe ierburile din Proventa asa ca am decis sa le folosesc.
Am crestat in zig zag pielea, am presarat abundent ierburile peste carne si i-am pus la frigider
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-4-128325117189.jpg
Am pus pieptii cu pielea in jos in wok, am aprins focul mare si pus capacul, i-am lasat la prajit vreo 10 minute, asta pentru ca mie nu imi plac in singe si vroiam sa fie mediu copti
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-4-128325126364.jpg
I-am intors si lasat alte 5-10 minute dupa care i-am scos din wok
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-4-128325130323.jpg
in grasimea lasata am adaugat o jumatate de pahar de apa si o lingura de amidon pentru ingrosat sosurile si el cumparat in Franta
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-4-128325134001.jpg
in timp ce sosul se ingrosa eu taiam carnea pe care am servit-o cu sosul aferent si drept garnitura un ghiveci de legume (pastai, fasole verde, vinete, dovlecei si rosii) si quinoa cu legume
Foarte bun
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-4-128325140624.jpg

#2 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 31 August 2010 - 01:15 PM

"ghiveci de legume (pastai, fasole verde, vinete, dovlecei si rosii) "

care este deosebirea intre pastai si fasole verde, ca imi scapa?? chiar nu imi pot imagina la ce soi de pastai te referi??

Mie imi place mai in sange, dar stiu ca asta e cu gusturile, fiecare cu ale lui!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 31 August 2010 - 10:23 PM

Eu stiu ca astea sunt păstăi
Imagine postata
si ca asta e fasolea verde
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-4-1283286233.jpg

#4 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 31 August 2010 - 10:59 PM

Tehnologic, sunt tot pastai de fasole verde, doar ca difera soiul de fasole, de aia ma gandeam eu ca e o confuzie,fasolea verde ca si cea uscata este de mai multe soiuri: lata, fideluta( ca in poza ta), sau in cazul fasolei uscate alba, neagra, roscata...etc.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 September 2010 - 08:10 AM

Adriana , dexul da aceasta definitie
http://dexonline.ro/definitie/pastai ,
Eu cred ca pastai ( fasole) e un termen folosit in moldova. in regat le zic fasole verde.
asa cum noi avem salata de marole si la ei cred ca e laptuca ....
pietul si eu il fac mai rozaliu , dar stii ca gusturile si culorile :scratch:

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 September 2010 - 08:22 AM

Vezi postareazerda, la 31 August 2010 - 10:59 PM, a spus:

de aia ma gandeam eu ca e o confuzie

In capul meu nu e nici o confuzie, stai linistita.

Vezi postareastella, la 01 September 2010 - 08:10 AM, a spus:

Adriana , dexul da aceasta definitie
http://dexonline.ro/definitie/pastai ,
Eu cred ca pastai ( fasole) e un termen folosit in moldova. in regat le zic fasole verde.
asa cum noi avem salata de marole si la ei cred ca e laptuca ....
pietul si eu il fac mai rozaliu , dar stii ca gusturile si culorile :scratch:

Tot ce se poate, Stella. Exemplificind si cu poze sper ca am explicat destul de suficient.
De regula il fac si eu mai rozaliu ca asa ii place lui Stefano numai ca in cazul ala eu tre' sa inchid ochii cind il maninc :scratch: , de data asta l-am facut pe placul meu :D

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 September 2010 - 08:54 AM

Deci ai fost la Briancon?
Astept lista completa a tot ceea ce ai cumparat!
Cat despre piepti...minunati.

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 September 2010 - 08:56 AM

Vezi postareaEataly, la 02 September 2010 - 08:54 AM, a spus:

Deci ai fost la Briancon?
Astept lista completa a tot ceea ce ai cumparat!
Cat despre piepti...minunati.

Da, dupa sfaturile tale :floare:
Termin de aranjat pozele si povestesc, dar sa stii ca m-am abtinut la multe, cre ca imbatrinesc :floare:

#9 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 05 September 2010 - 05:33 PM

Oh, da! Cu asta m-ai cucerit iremediabil! Simplu si megagustos, elegant deopotriva. Foarte fain, bravo!
Eu am obiceiul sa las carnea mai roz.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 September 2010 - 09:42 PM

Mersi :-*

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 May 2014 - 08:07 PM

Am gasit piept de rata marca italiana la Auchan, nu pricep de ce, fiind marca italiana nu-l gasesc si in alte supermarketuri pe care le frecventez, la Auchan acu ma duc din an in Pasti sau si mai putin.
Facut ca de obicei, crestata pielea, pus in tigaie cu capac la foc mare, intors, scos si tinut in folie de aluminiu dupa ce in prealabil am presarat pe el un amestec de piperuri, sare si usturoi. Intre timp deglasat tigaia cu vin alb, taiat si servit cu sosuletul.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2014/post-4-13996588448518.jpg


#12 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 May 2014 - 07:43 AM

Vezi postareaAdriana, la 09 May 2014 - 08:07 PM, a spus:

Am gasit piept de rata marca italiana la Auchan, nu pricep de ce, fiind marca italiana nu-l gasesc si in alte supermarketuri pe care le frecventez, la Auchan acu ma duc din an in Pasti sau si mai putin.
Facut ca de obicei, crestata pielea, pus in tigaie cu capac la foc mare, intors, scos si tinut in folie de aluminiu dupa ce in prealabil am presarat pe el un amestec de piperuri, sare si usturoi. Intre timp deglasat tigaia cu vin alb, taiat si servit cu sosuletul.

Splendid, jos palaria! :iamwithstupid:
N-am mai mancat de ceva timp rata. Ar fi vremea sa trec pe la tantea ce aduce oratanii de ograda, sa vad cand pot lua si eu o macanitoare. :notworthy:

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 May 2014 - 11:08 AM

Vezi postareaAdriana, la 09 May 2014 - 08:07 PM, a spus:

la Auchan, nu pricep de ce, fiind marca italiana nu-l gasesc si in alte supermarketuri pe care le frecventez, la Auchan acu ma duc din an in Pasti sau si mai putin.



Mi-au deschis un Gigante in spatele blocului si au si aripi de rata, si piepti si prosciutto crudo de rata. :notworthy:
Si au si smantana si pasta philo.Gata m-am laudat destul. :iamwithstupid:

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 May 2014 - 07:03 PM

Prosciutto crudo de rata ce e? Pieptul facut ca pastrama sau altceva?

#15 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 May 2014 - 12:43 PM

Vezi postareaAdriana, la 13 May 2014 - 07:03 PM, a spus:

Prosciutto crudo de rata ce e? Pieptul facut ca pastrama sau altceva?


Exact, cum l-am facut eu mai demult.

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 May 2014 - 06:00 PM

Fain, chiar am citit zilele trecute tot subiectul ala, doar ca acum ca se incalzeste nu ma-s incumeta sa-l incerc, tre sa-l las pe la iarna.

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 July 2014 - 10:51 PM

cu sos de portocale adica sucul de la portocala ingrosat cu o faina luata din franta, sauceline ii zice
Imagine atasata: monthly_07_2014/post-4-14058894757976.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi