Pizza pe gratar
Nu stiu daca aici ai e locul,daca nu,rog sa fie mutata unde credeti de cuviinta.
Reteta este cea clasica,aluat pentru pizza,sos de rosii,iar deasupra mozzarella(eu nu am avut si am inlocuit cu ceva asemanator,branza pentru pizza),masline(am pus eu).
Cat mai este sezonu gratarelor,eu zic ca merita incercata.
Pentru aluat ne trebuie:
-300 gr. faina
-15 gr. drojdie proaspata
-3 linguri de ulei
-120-150 ml.de apa calduta(in functie de faina care o folosim)
-sare 1 lingurita
Amestecam faina cu sarea,si facem o gaura in mijloc,unde punem drojdia amestecata cu apa calduta.O lasam cam 10 minute pana incepe sa faca spuma.
Adaugam uleiul.
Framantam bine pana ne rezulta un aluat moale dar nu lipicios.O lasam la crescut pana i-si dubleaza volumul.Eu am lasat-o acoperita cu o farfurie langa gratar(unde intre timp se facea carnea).
Dupa ce a crescut,
intindem aluatul bine.
si punem pe gratar,avand grija sa nu se arda.(eventual mutand-o mai des,sau ridicand mai sus gratarul,sa nu fie prea aproape de carbuni)
Dupa ce s-a copt un pic,o intoarcem si numai dupa aceea punem deasupra sosul de rosii,si mozzarella.
Si iata rezultatul final.Are un gust nemaipomenit la fel cu pizza facuta la pizzerii in cuptoarele cu lemne.
Si cea cu masline
Pagina 1 din 1
Pizza la gratar gust deosebit
#2
Postat 05 September 2010 - 02:24 PM
Faina idee Ramy,
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
Arata acest topic
Pagina 1 din 1