Tortine cu gem
#1
Postat 16 September 2010 - 03:51 PM
Fara premii!
Cine reuseste sa le faca mai rapid decat mine: adica 15 minute!Fara copt!
Reteta am gasit-o in cutia formei de silicon.
3 oua
125 gr zahar pudra
150 gr unt topit(eu am avut numai 147gr, oops!)
150 gr faina
1 lingurita praf de copt
gem, dulceata
Am mixat ouale cu zaharul pudra.Nu stiu, vro' 3-4 minute??
Intre timp am pus untul la topit si l-am turnat asa cald, peste oua.Am amestecat inca vro' 3-4 minute!Aici n-am mai pozat, ca as fi pierdut minute.
Am turnat faina amestecata cu praful de copt.
Si da ....ati ghicit, am amestecat iar vro 3 minute!
Am turnat compozitia in forme si am pus cate o lingurita de gem de afine(l-am primit de la o prietena ).
Eu m-am grabit si le-am copt pe ventilat la 180 de grade, inca vro 15 minute.
Sunt moi, pufoase si raman asa si a doua zi(daca mai raman)!
Ce ziceti? Va incumetati?
#2
Postat 16 September 2010 - 05:23 PM
Dar am sa le fac in cosuletze pentru muffins.
Te pupa pretena.
Mama ce-mi place cum ti-au iesit !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#3
Postat 16 September 2010 - 09:48 PM
#4
Postat 16 September 2010 - 10:07 PM
#5
Postat 17 September 2010 - 08:28 AM
brava fumusele tortinele tale.
#6
Postat 17 September 2010 - 01:55 PM
La-Chef-A, la 16 September 2010 - 09:48 PM, a spus:
Da , te inteleg!Asa e satisfactia si mai mare.S-au mancat, mai rapid decat s-au facut!
Forma e relativa.Merg si in forma de muffin si in cel mai "practic" caz: in forma de chec, tava tort, etc.Pui gramajoare de gem si cand portionezi sa ramana umplutura la mijloc.
Adriana, la 16 September 2010 - 10:07 PM, a spus:
Nu-i asa?
stella, la 17 September 2010 - 08:28 AM, a spus:
brava fumusele tortinele tale.
Daca va e mai usor le putem boteza muffin.Multumesc Stella!
#7
Postat 17 September 2010 - 01:58 PM
Piscotel, la 16 September 2010 - 05:23 PM, a spus:
Dar am sa le fac in cosuletze pentru muffins.
Te pupa pretena.
Mama ce-mi place cum ti-au iesit !
Sunt tare dragalase formele, dar important e ca reteta e rapida si-s bune in orice forma, chiar si de muffin.Hai sa ne mai pupam o data!
Na!
#8
Postat 18 September 2010 - 12:07 AM
#9
Postat 18 September 2010 - 12:05 PM
Eu n-am mancat din motive de dieta. Fetele si sotul au spus ca trebuie sa le fac mai des, deci multumim! sunt foarte bune
Am facut si cateva poze la graba, ca se termina bateria. Nu stiu ce-o fi iesit, da' le pun cand oi fi in stare sa le scot din aparat
#10
Postat 18 September 2010 - 09:50 PM
Eataly, la 16 September 2010 - 03:51 PM, a spus:
8 minute, dar a lucrat ken, n-am avut curajul sa nu bat ouale cu zaharul spuma
n-am socotit timpul necesar ungerii formei si varsatului in forma
Sunt foarte bune, singura mea problema e ca piureul de mere s-a cam dus la fund, data viitoare le pun un pic la copt si adaug dupa aceea piureul
si micul nostru dejun de miine si zilele care vor urma, pin' s-or termina
#11
Postat 18 September 2010 - 11:10 PM
Adriana, la 18 September 2010 - 09:50 PM, a spus:
8 minute, dar a lucrat ken, n-am avut curajul sa nu bat ouale cu zaharul spuma
n-am socotit timpul necesar ungerii formei si varsatului in forma
Sunt foarte bune, singura mea problema e ca piureul de mere s-a cam dus la fund, data viitoare le pun un pic la copt si adaug dupa aceea piureul
tortine.jpg
si micul nostru dejun de miine si zilele care vor urma, pin' s-or termina
colazione.jpg
Adriana din cate oua ai facut ?
Cate portii ?
Mama ce faine ti-au iesit.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#12
Postat 19 September 2010 - 12:00 PM
#13
Postat 19 September 2010 - 05:53 PM
Eu am facut in tava cu inimioare,si pentru ca mai mi-a ramas din coca, am mai pus si in cea de silicon cu semisfere.
#14
Postat 19 September 2010 - 09:16 PM
Piscotel, la 18 September 2010 - 11:10 PM, a spus:
Cate portii ?
Exact cantitatile scrise de Lili, mi-au iesit 6 mini plum cake, atitea cite are tava.
Lili, Stefano dimineata mi-a zis ca sunt foarte bune, deci vazind cit de repede se fac, se vor mai face, mersi frumos
#15
Postat 20 September 2010 - 01:01 AM
si gemul meu s-a dus la fund, dar le-am pus invers pe farfurie pana s-a intarit gemul si s-au terminat inainte sa se incarce aparatul, asa ca sectiune data viitoare
Imagini atasate
#16
Postat 20 September 2010 - 07:43 AM
#17
Postat 20 September 2010 - 09:01 AM
Eu le mai fac odata diseara, ca sa le dau fetelor la scoala. Sunt bune pt desert
#18
Postat 20 September 2010 - 11:13 AM
Adriana, la 18 September 2010 - 09:50 PM, a spus:
8 minute, dar a lucrat ken, n-am avut curajul sa nu bat ouale cu zaharul spuma
n-am socotit timpul necesar ungerii formei si varsatului in forma
Sunt foarte bune, singura mea problema e ca piureul de mere s-a cam dus la fund, data viitoare le pun un pic la copt si adaug dupa aceea piureul
Asa, asa!Se pune si cu Ken.
Mamma mia ce "morbidoni"!
Deci pana acum Adriana are recordul!
Cine o sfideaza? Nu trisati!
9Ramy9, la 19 September 2010 - 05:53 PM, a spus:
Eu am facut in tava cu inimioare,si pentru ca mai mi-a ramas din coca, am mai pus si in cea de silicon cu semisfere.
Ramooo, ce desmat ai facut acolo....
Ce faine-s si alea mici.Nu mi-ai dat timpul, in cate minute?
Adriana, la 19 September 2010 - 09:16 PM, a spus:
Lili, Stefano dimineata mi-a zis ca sunt foarte bune, deci vazind cit de repede se fac, se vor mai face, mersi frumos :
Cu placere!
alpha, la 20 September 2010 - 01:01 AM, a spus:
si gemul meu s-a dus la fund, dar le-am pus invers pe farfurie pana s-a intarit gemul si s-au terminat inainte sa se incarce aparatul, asa ca sectiune data viitoare
Forte frumoase si ma bucur ca au avut succes!Eu cred ca daca am folosit "ventilat", a blocat coborarea gemului.Cred, nu stiu!
#19
Postat 20 September 2010 - 11:36 AM
Eataly, la 20 September 2010 - 11:13 AM, a spus:
Pai po sa incerc si eu la urmatoarele, eu n-am folosit ventilat pentru ca de regula, daca nu gresesc la invirtit de butoane, cind coc prajituri nu folosesc ventilatul, dar o incercare pot face ca rau n-are ce sa fie.
#20
Postat 20 September 2010 - 02:54 PM
Le-am facut si eu azi, fetele au mancat, mie mi-au placut in mod deosebit, mi-au amintit de rulada cu gem pe care o mancam cand eram mica; si la mine a coborat gemul (am folosit de prune cu nuca si de caise).
Multumim de reteta, am s-o repet cu siguranta