Pagina 1 din 1
Inele de calamari My way
#1
Postat 16 September 2010 - 04:22 PM
Adica nu-s prajite in aluat.Am facut cu ce am avut prin frigider si nu-mi pare rau.Pozele sunt bliztuite de la un capat la celalalt, dar era deja intuneric.Scuzati!
O mana buna de inele de calamari
O felie de somon proaspat
Un fir de praz
6-7-8 rosii cherry
vin alb (nu dulce) :juma' de pahar
Am pus la calit intr-un fir de ulei de masline extra, prazul taiat rondele.Am lasat sa se inmoaie un pic si am adaugat inelele de calamari.
I-am "saltat" de 2-3 ori in tigaie(wok) si i-am stropit cu vin.
Am dat focul mai tare pentru 2-3 minute si am adaugat somonul taiat cubulete.Am dat focul mai incet si i-am "saltat" rapid 2-3 ori.
Am adaugat rosiile taiate sferturi si am repetat operatia de "saltare" pentru inca 3 minute, dar nu mai mult.
Un pic de patrunjel tocat si gata.
O unica si mare observatie: nu folositi lingura de lemn!Somonul trebuie sa ramana intreg, "due salti" in tigaia cu pereti inalti, atat!
O mana buna de inele de calamari
O felie de somon proaspat
Un fir de praz
6-7-8 rosii cherry
vin alb (nu dulce) :juma' de pahar
Am pus la calit intr-un fir de ulei de masline extra, prazul taiat rondele.Am lasat sa se inmoaie un pic si am adaugat inelele de calamari.
I-am "saltat" de 2-3 ori in tigaie(wok) si i-am stropit cu vin.
Am dat focul mai tare pentru 2-3 minute si am adaugat somonul taiat cubulete.Am dat focul mai incet si i-am "saltat" rapid 2-3 ori.
Am adaugat rosiile taiate sferturi si am repetat operatia de "saltare" pentru inca 3 minute, dar nu mai mult.
Un pic de patrunjel tocat si gata.
O unica si mare observatie: nu folositi lingura de lemn!Somonul trebuie sa ramana intreg, "due salti" in tigaia cu pereti inalti, atat!
#2
Postat 16 September 2010 - 04:38 PM
Ti-au iesit foarte frumoase cubuletele de somon. Eu am o problema, nu suport combinatia rosii-peste, cu ce-as putea sa substitui rosiile?? Adica nu lamaie ca la asat m-am gandit si eu, o alta leguma cu gust mai astringent?!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#3
Postat 16 September 2010 - 04:42 PM
#7
Postat 17 September 2010 - 12:57 PM
Dada, cre'ca merge si ca, "condiment" la o pasta .eu as pune si un pic de ceva iute ( ardei/chili/ peperoncino)
#8
Postat 17 September 2010 - 02:00 PM
Adriana, la 17 September 2010 - 08:01 AM, a spus:
Foarte simplu si gustos, imi place mult
Si rapid.Ma bucur!
stella, la 17 September 2010 - 12:57 PM, a spus:
Dada, cre'ca merge si ca, "condiment" la o pasta .eu as pune si un pic de ceva iute ( ardei/chili/ peperoncino)
Dadada, uite ca eu la paste nu m-am gandit!Saru'mana de idee!
Iute n-am voie nimic! Dar voi puneti, da, sigur merge de minune!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1