Forum Culinar: Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa - Forum Culinar

Salt la continut

• 282 Pagini +
  • « Prima
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

#2141 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 16 February 2012 - 10:42 PM

Vezi postareaPiscotel, la 16 February 2012 - 09:45 PM, a spus:

Nu-ti pot descire exact situatia,pentru ca e cam urata.

Luli a avut cancer mamar - in 1998 au operat-o si i-au mai dat 3 luni de viata. Luluca mea a mai trait inca 4 ani. I-a revenit cancerul, a avut plagi deschise, dar continua sa manance, sa vrea iubire si mama a ingrijit-o ca pe un copil (eu eram deja aici) A murit cand i-a venit ei ziua...doar daca o vedeam in dureri cumplite as fi acceptat o alta moarte.

Eu zic ca un om drag noua il tinem in viata cate zile ale, oricat de prapadit ar fi..la fel si animalul, nu pot sa zic eu..gata.
E cumplit....
A cat is a friend fur-ever !

#2142 Useril este offline   Maneki Neko 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 February 2012 - 09:55 AM

Of, doamne, mi-e sufletul greu cand citesc ce scrieti. Mai ales ca am si eu un pui, batran si bolnavior, voi stiti prin cate am trecut noi si el, ca v-am povestit mereu. De cand a scris Maya despre Felix ma gandesc numai la ei...Incredibil cum ne poate lega o bucatica de suflet, desi nu ne-am cunoscut niciodata sufar cand ma gandesc cat de cumplit este sa pierzi un copilas cu blanita.:headbang:

#2143 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • LocationDin NORD

Postat 17 February 2012 - 10:26 AM

Poate eu sunt o fire pragmatica ,nu stiu .
Intr-un fel as vrea sa curm si suferinta ei ,dar si pe a noastra .
Situatia asta tine nu de trei luni ci de un an si in ultimele 7 luni e complect defazata de realitate.
Noi nu suntem inca pensionari,ci persoane active si ea solicita atentie 24 din 24 .
De un an de zile tot timpul unul din noi e acasa.Nu mai mergem nicaieri inmpreuna mai mult de 3 -4 ore .
Pisicile sunt animale curate.Se taraie la ladita pana in ultima clipa.Cainii sunt ca oamenii....
Inchipuie-ti ca de fiecare data cand trebuie sa mergem de acasa amandoi ,ma ingrozezc de ce o sa gasesc cand ma intorc .E toata manjita cu toate alea...
Incep prin a o baga in baie ,apoi hainutele ei,ca fiind iarna o imbrac,apoi cearceaful si cosul in care doarme ,apoi podelele..
Cand am fost in Germania ,o saptamana i-am lasat-o lui mama,ca nu aveam unde sa o las .
Sasha s-a decompensat ,pentru ca nu recunostea locul si s-a comportat si mai aberant decat de obicei .Mama e in varsta si nu stia cum sa se descurce.
Cand m-am intors le-am gasit pe amandoua terminate.
Mama mai avea putin si facea hepatita .
Situatia e greu de descris in cuvinte.Numai daca n-o traiesti .
Nu vreau sa-mi acordati izbavirea ,am inceput povestea asta ,pentru ca sincer ma gandesc ca uneori e mai bine cand moartea vine brusc .
Discutiile pe tema eutanasierii sunt spinoase si intotdeauna au starnit controverse.
Eu una cand o fi sa fie ,nu as vrea nici sa ma chinui nici sa se chinuie cineva cu mine.
Nu sunt pentru viata cu orice pret .
Dar va respect opiniile si va respect, pe voi , pentru ca fiecare stie cat poate sa duca .Imagine postata
Probabil nu eu sunt cea tare ,ci Omul,care inca poate suporta .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#2144 Useril este offline   lili 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 17 February 2012 - 11:36 AM

Maya,imi pare tare rau :lol:
E tare greu sa suporti pierderea animalutului drag.
Eu asta vara am pierdut-o pe Motata mea pe care o aveam de aproape 11 ani .Si acum cand intru in casa astept sa apara de undeva.
Mai ales ca eu am fost vinovata ca am lasat usa la sufragerie deschisa si a zburat si dusa a fost.Doamne cat am mai plans si cat am cautat-o dar din pacate nu am mai gasit-o.Nici nu vreau sa ma gandesc in ce fel o fi sfarsit :angryfire:
De Cora ce sa mai zic ? Nici nu vreau sa ma gandesc la ziua cand o sa ne paraseasca,refuz sa ma gandesc.

#2145 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 17 February 2012 - 12:20 PM

Daca o fi vreodata nevoie, as dori sa cred ca ma iubeste cineva asa de mult sa ia hotararea in locul meu.
Realitatea este ca indiferent cat m-ar iubi, cat scandal imi fac ca traiesc in lumea pisicilor, nici unul n-ar putea sa faca asta, tot la mine ar fi alegerea!

Sper sa dureze mult pana sa fiu silita la asa ceva!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#2146 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 February 2012 - 12:29 PM

Of, m-am intristat cu povestile voastre si am si plans! Si eu la randul meu imi iubesc tare blanosii si ma doare, atunci cand ceva ii doare si pe ei, dar cand o veni ziua despartirii, nici nu vreau sa ma gandesc, sigur o sa fie groaznic.
Intr-adevar am ajuns sa ii iubim ca pe niste copii, si eu si sotul.
Asa ca, Maya, vreau sa-ti spun sincer si din tot sufletul ca sunt alaturi de voi, chiar si virtual am ajuns sa-l indragesc pe Felix si imi pare nespus de rau ca s-a intamplat ce s-a intamplat.
Piscotel, imi pare tare rau si de Sasha, chiar si de voi, ca va chinuiti cu ea odata, dar asta este viata, urata uneori.
GEORGIA

#2147 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 17 February 2012 - 12:30 PM

Vezi postareazerda, la 17 February 2012 - 12:20 PM, a spus:

Daca o fi vreodata nevoie, as dori sa cred ca ma iubeste cineva asa de mult sa ia hotararea in locul meu.
Realitatea este ca indiferent cat m-ar iubi, cat scandal imi fac ca traiesc in lumea pisicilor, nici unul n-ar putea sa faca asta, tot la mine ar fi alegerea!

Sper sa dureze mult pana sa fiu silita la asa ceva!

Ati vazut filmul ...Mar Adentro ?
Eu da .Si m-a impresionat profund .
De atunci privesc viata si moartea cu alti ochi .
Nu e vorba numai despre viata ,ci si despre demnitate .

[url="http://www.youtube.com/watch?v=PxXb_YZ-CQI"]http://www.youtube.c...h?v=PxXb_YZ-CQI[/url]

Maya ,

Imi cer scuze !
Nu am vrut sa-ti produc mai multe suferinta ,dar problema Sashei ma seaca de ceva vreme si acum a rabufnit .Imagine postata
La aflarea vestii despre Felix,s-a dezlantuit si durerea mea .Imagine postata

#2148 Useril este offline   Myra 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 23-March 11

Postat 17 February 2012 - 03:43 PM

Vezi postareaPiscotel, la 17 February 2012 - 12:30 PM, a spus:

[...]

Si eu zic, de fiecare data cand imi mai moare cate unu', ca la urmatorul, cand va veni momentul, cand va fi sa-i spun "ramas-bun, prieten drag", sa nu-l mai las sa se chinuiasca cu zilele/saptamanile... dar n-am reusit niciodata. Mereu am sperat in miracole...

Mie-mi pare corect si curajos sa vrei s-o ajuti sa termine mai repede, mai ales ca, in cazul Sashei, e clar ca nu mai e nicio speranta sa-si revina. Deh, din batranete nu-si revine nimeni, indiferent de tratament...

#2149 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 17 February 2012 - 03:58 PM

Vezi postareaPiscotel, la 17 February 2012 - 12:30 PM, a spus:

Nu am vrut sa-ti produc mai multe suferinta ,dar problema Sashei ma seaca de ceva vreme si acum a rabufnit .Imagine postata

Pisco, si tu si omul sunteti oameni tari, oameni buni. Daca e vorba de mine, si eu as prefera repede si fara taraganari..cand vine vorba de ai mei, inclusiv animale...nu pot.
Imi pare rau ca treceti prin toate incercarile astea :angryfire: :lol:
A cat is a friend fur-ever !

#2150 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 17 February 2012 - 04:40 PM

Vezi postareaMaya, la 16 February 2012 - 04:44 PM, a spus:

Multumesc ca va gînditi la mine. Si eu ma gîndesc la voi :lol:

Hai, măăăăă... :(

Cand eram la parinti matzele noastre plecau de-acasa cand simteau ca e timpul ;)
Cel mai longeviv a fost Panthazopol - 12 ani.

Eu l-am botezat Simbad, dar mama il tinea de Panthazopol.

Mi-e rusine sa va scriu cum m-am "razbunat" pe mama =)) :( :( dar poate ca o sa va descretesc fruntile cu o obraznicie impardonabila de adolescent fara minte, respect si bun simt. :angryfire:

Pe urmatorul motan l-am botezat ... Dulică.
Si ce-i cu asta?
Pai il chema saraca mama - iarta-ma, mama :( - prin curte, in auzul vecinilor:
- Piiiis, pis, pis-Dulică.

Dupa mine s-a luat si Mircea Sobolanu' de la doua case distanta. Sau eu dupa el? :lol: Chiar nu mai tin minte.
La a lui i-a spus Diţa.
Si ca ciclul sa fie complet, cel care urma sa imi devina peste 13 ani naş, cel mai bun prieten si-a numit motanul:
Duţă
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#2151 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • LocationDin NORD

Postat 17 February 2012 - 06:22 PM

Vezi postareaMyra, la 17 February 2012 - 03:43 PM, a spus:

Si eu zic, de fiecare data cand imi mai moare cate unu', ca la urmatorul, cand va veni momentul, cand va fi sa-i spun "ramas-bun, prieten drag", sa nu-l mai las sa se chinuiasca cu zilele/saptamanile... dar n-am reusit niciodata. Mereu am sperat in miracole...

Mie-mi pare corect si curajos sa vrei s-o ajuti sa termine mai repede, mai ales ca, in cazul Sashei, e clar ca nu mai e nicio speranta sa-si revina. Deh, din batranete nu-si revine nimeni, indiferent de tratament...

Din pacate asa este .Imagine postata

Vezi postareaUma, la 17 February 2012 - 03:58 PM, a spus:

Pisco, si tu si omul sunteti oameni tari, oameni buni. Daca e vorba de mine, si eu as prefera repede si fara taraganari..cand vine vorba de ai mei, inclusiv animale...nu pot.
Imi pare rau ca treceti prin toate incercarile astea Imagine postata Imagine postata

Uma ,

Te pup si eu cu tot dragul .Imagine postata

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 17 February 2012 - 04:40 PM, a spus:

Pis... Dulică.
Diţa.
Duţă

Imagine postata

#2152 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 17 February 2012 - 06:31 PM

Vezi postareaPiscotel, la 17 February 2012 - 06:22 PM, a spus:

Pis... Dulică.
Diţa.
Duţă

Imagine postata

Si in nici un caz sa nu-l numiti pe pisoi:
2
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#2153 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 17 February 2012 - 06:42 PM

Eu n-am avut niciodată animale de companie- mama nu ne-ar fi lăsat cu ele în casă, era maniacă în privinţa curăţeniei- nu"ş de ce avea ea impresia că o să ne îmbolnăvim de la animale...
Apoi, după ce m-am măritat, soţul nu a fost de acord nici cu peşti, nici cu papagali sau canari, nici cu pisici sau câini- parţial pentru că nu aveam spaţiul potrivit, dar şi pentru că i se părea prea mare efortul- până la urmă îţi organizezi viaţa ŞI în funcţie de nevoile lor. E-adevărat că sunt scutită de tristeţea pierderii unui suflet , dar parcă nu am nici bucuriile voastre - vă urmăresc adesea poveştile şi vă admir pozele. Acum , vă îmbrăţişez cu mult drag pe toate cele care treceţi prin clipe grele, şi vă admir pentru sufletul vostru bun şi cald- aţi învăţat atât de multe de la ei, prietenii necuvântători, poate acesta a fost scopul lor în viaţă, să vă facă fericite, chiar dacă pentru scurt timp, aşa cum al nostru este acelaşi, la un alt nivel. :occasion14:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#2154 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 February 2012 - 07:39 PM

Maya draga imi pare nespus de rau sa te stiu asa indurerata! ;)

:occasion14: :thumleft:

#2155 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2012 - 07:42 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 17 February 2012 - 06:31 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 17 February 2012 - 06:22 PM, a spus:

Pis... Dulică.
Diţa.
Duţă

Imagine postata

Si in nici un caz sa nu-l numiti pe pisoi:
2

Pe ai matusii motanei i-a chemat Kilimoni :thumleft: Si acum are una bucata Kilimoni,una bucata Motex,una bucata catel(loi)Bello ca Paco a murit de batranete,si kilimonii anteriori tot de moarte bune au murit saracii ;)

P.S Cateii socrela Pandelica si Ciobanila :occasion14:

#2156 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 February 2012 - 07:49 PM

:occasion14:

Fisier atasat  180115_1698200689646_1076751949_1845924_7351842_n.jpg (89.62K)
Number of downloads: 0

Motex si Bello...

#2157 Useril este offline   Gorgona 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 214
  • Inregistrat: 28-November 09

Postat 18 February 2012 - 10:01 AM

Maya, imi pare foarte rau pentru pierderea suferita, nu stiu ce pot sa spun ca sa-ti pot alina macar pentru o clipa durerea dar tare imi doresc sa pot gasi magia acelor cuvinte! :)

Eu, desi copil crescut la tara, nu am avut niciodata pisica, parintii mei nu acceptau, in fine, am trait bine mersi patruzeci de ani fara sa fac rau mitelor dar si fara sa le iubesc. Fata mea, in schimb, dintotdeauna si-a dorit pisica, ma ruga sa luam una, eu nu si nu. Cind a plecat peste mari si tari a plecat cu o pisica adunata de la ghena de o colega de clasa, biata de ea cit a avut de tras pisi asta, desi era cit un pumn fusese maltratata de niste pusti rai si cretini care ii omorisera in chinuri cumplite mama si fratiorii! Am platit tratamentul dar tot nu am dorit-o in casa, a tinut-o colega aceea buna la suflet pina a plecat. Asa a ajuns maidaneza Polly peste ocean unde peste ceva timp s-a pricopsit cu un fratior, motan de rasa, pierdut de cineva, era micut, alb si avea zgardita, acu' are mai bine de 12 kg Jegarescu si, mai nou, cu Ursica, un ciine frumos si blind luat de la shelter.
Dragostea fetei mele pentru copilasii ei blanosi, faptul ca le ofera ce poate ea mai bun, munceste pentru ele, ciinele e dus zilnic la gradi, au facut ca treptat sa inteleg, la nivel teoretic, ca e posibil sa iubesti mult animalutele, am acceptat ideea ca nu e nimic ciudat in asta dar la modul sa fie acolo la ei, la cei care le iubesc, eu nu ma regasesc in zona asta, inseamna ca am o gena a dragostei si sensibilitatii lipsa, o doza de egoism prea mare daca nu pot sa simt asa ceva si-mi spuneam eeeee, asta sunt si gata! Asa gindeam pina acum juma' de an convinsa ca viata, casa, ordinea, comoditatile si sufletul meu nu vor fi atinse never ever de dragostea pentru un animalut.
Eiiiiiiii, adevarat a spus cine a spus ca niciodata sa nu spui niciodata, ca te izbeste dragostea cind te astepti mai putin! Anul trecut am stat mai mult la tara unde avem o casuta de renovat, acolo s-a aciuiat o pisica, de hranit o hraneam, ma purtam frumos cu ea ca, na, e si ea un suflet si nu puteam sa maninc si ea sa stea flaminda sau sa o vad ca sufera dar doar atit, nexam alte sentimente asta pina cind a fatat doi pisicuti si uite asa a intrat in viata mea baiatul meu blanos si frumos! Ma jur pe ce am mai sfint ca nu am crezut vreodata ca pot iubi o pisica in halul asta, sunt disperata dupa el, abia acum inteleg cu toata fiinta ce traiesc oamenii care iubesc animalele!
Pentru mine e cel mai frumos, cel mai cel, e copilul meu, asa simt, nu rideti de mine dar sentimentele astea le traiesc doar de sase luni deci inca sunt in faza mirarii exaltate, totul e nou, noroc cu fata mea ca are experienta cu pisicile si ma sfatuieste ce si cum cind am nedumeriri. Frumosul meu e din rasa Norvegiana de padure, are blana de culoarea pufului de gutuie, de aici si unul dintre nume, Gutuita, o blana zburlita si deasa si de aici primul nume pe care l-a capatat cel de Trafi-trafalet. Pina la capat si-a ales singur numele, tot alintindu-l "papusu' lu' mami" "pusu lui mami" asta e numele la care raspunde, Pushu.
Il iubesc atit de tare ca ma doare sufletul numai la gindul ca poate pati ceva, dupa ce am citit ce ati scris in paginile din urma asa trista si ingrijorata am adormit incit am avut un cosmar in care pisicelul meu avusese un accident si eu tremuram si urlam cu el in brate intr-o masina care ne ducea la spital, m-am trezit plingind in hohote si cind l-am vazut cum dormea pe canapeluta abia m-am potolit.
In viata mea, pina la miezosul asta mic, nu am pupat o pisica, mi se parea scirbos, p-asta il pup de-l albesc, a invatat si el dar el pupa cu nasul, uneori asteapta sa ma trezesc din somn, sare in pat si intinde nasul ala mic si cirn la gura mea in timp ce scoate un tril de privighetoare ragusita, in loc de buna dimineata, alteori ma trezesc ca sare pe birou, calca voios pe tastatura de-mi buleste tot ce lucram, vine la citiva cm de fata mea si ma pupa, acu' ce sa fac, cum sa-l mai cert? Cind trec pe linga el ma mingiie usor cu labuta pe glezna, daca e suparat pe mine ma zgirie si ma musca de picior, se intoarce cu fundul si ma ignora ostentativ, oricit l-as striga nici nu intoarce capul, e durere! Cind vrea sa se joace chiraie si ma duce la jucaria repectiva sa ne jucam impreuna, daca pierde pe sub mobile pe Shoncu', amaritul ala de soricel de plus pe care l-a lasat fara coada si fara un ochi, nu tace pina nu ma ridic sa ma duc sa i-l scot de acolo de unde l-a bagat si asta chiar peste citeva ore sau zile. Era cit o palma si se chinuia repetitiv sa ma faca se inteleg ce si cum, la inceput nu realizam ce vrea si de ce se posteaza de enspe ori linga o mobila, se uita lung la mine si intinde labuta miorlaind rugator. Cred ca se minuna, saracul, ce mama grea de cap are de nu intelege un lucru atit de simplu.
Hai, ca v-am facut capul mare, as fi in stare sa va povestesc despre el ore in sir dar v-am plictisit destul!

#2158 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 February 2012 - 12:56 PM

Pe mine nu ma plictisesti, sa-ti traiasca pufosul!! :)
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#2159 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 February 2012 - 01:03 PM

:) , norvegian de padure da?? om fi rude prin alianta cu norvegianul nostru, care *fulg* ( fiocco ) mai are doar numele , ca e ditamai matzoiul.
Bun venit Pushule, si poate ne pui si-o poza.

#2160 Useril este offline   Hazel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 18 February 2012 - 01:44 PM

Va arat si eu norvegiana mea, care e la fel de desteapta ca si Pushu, ele se chinuie sa ne invete miauneza si sa ne dreseze cate un pic.
Aici zice unde ai fost, ce mi-ai adus si pe mine de ce nu m-ai luat? :occasion15:

Fisiere atasate

Imagine postata

Arata acest topic

• 282 Pagini +
  • « Prima
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou