... sa va mai povestesc din boudoir
Cînd Mike doarme în dormitor, are cel mai linistit si de încredere somn posibil. Nu se simte stingherit de noi ca trecem pe acolo, ca ne întindem lînga el, ca ascultam muzica... nici macar daca aduc cosul cu rufe din uscator si le azvîrl peste el, le împachetez, ba chiar îl pot muta din loc, iar el doarme mai departe. E constient, stie, dar se lasa dus de val, pentru ca are încredere deplina în noi si stie ca dormitorul e singura camera în care nu intra straini, vizitatori, deci e refugiul de înalta siguranta. Cum spuneam, nu se lasa impresionat de nimic, înainte de a-l avea pe Sam...
Sam, este exact opusul lui Mike. El si în somn se misca, miauna, se tavaleste, se trezeste des, se spala foarte zgomotos, se scarpina, se întoarce pe toate partile, se mai uita la TV...
Ei, Mike s-a obisnuit si cu mica avalansa. A învatat sa-l "ignore". Mai deschide cîte un ochi, se mai uita asa ca si cum ar da din cap si ar bombani ceva, iar cîteodata, cînd Sam e obraznic si-l mai prinde de coada se mai ridica si-i arde cîte una dupa cap si-l mîrîie atît de dulce! Nu-l scuipa, ci sta cu boticul închis si mîrîie ca un catel. Cumva nazal

Sam, atunci stie ca-i rostul de somn, si adorme si el linistit cu botul pe labe
Alaltaieri noapte, cîndva dupa miezul noptii, Mike deja nana dus, pe cînd Sam a mai stat olecuta de straja patriei. Pazea gradina (Uma - de pe frigiderul eco cu scarita

). Ne-a anuntat ca a ajuns de la datorie si ca-i este foame. L-am saturat, adapat, asa ca a venit si el spre pat. Acolo si-a început baita înainte de culcare, doar nu era sa se culce nespalat! Si se spala el de zori, si se întorcea cînd pe-o parte, cînd pe cealalta, îsi schimba într-una pozitiile, într-un final ajungînd lipit de frate-su. Între timp, de atîta scuturat, Mike si-a ridicat capul si îl urmarea. M-am mirat ca Mike nu se muta mai încolo, sa doarma mai departe. Ma gîndeam ca dupa atîtea zdruncinaturi o sa-l mîrîie. Sam înca era lipit de burta lui Mike. Si-a spalat urechile, pieptul, apoi pe lateral ambele parti, iar în final si-a luat si poponeata... zona intima. Cumva îsi tinea el un picior din spate în sus, asa încît ajungea cu el la botul lui Mike si în ritmul în care se spala, îi tot dadea cu pernutele pe la nas. Mike nici nu se clintea, dar nici nu dadea vreun semn ca se simte deranjat. Sincera sa fiu, mi-a trecut prin cap ca poate Mike îl apuca de labuta pe Sam, dar parea foarte linistit si nederanjat, cînd deodata, ce face? Îl linge pe Sam pe pernute!!! Sam s-a oprit din spalat, si-a retras piciorul foarte încet si s-a culcat

Banuiesc ca nu se astepta la asta, cum nici eu nu credeam ca Mike îl va spala vreodata pe Sam. Invers, posibil... dar Mike sa vrea sa-l spele pe Sam, cînd nici pe el nu prea are chef? Dar na, o face ca e felina, macar asa cîte putin
Sînt curioasa daca în curînd se mai apuca si de spalat unu pe celalalt