Forum Culinar: Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa - Forum Culinar

Salt la continut

• 282 Pagini +
  • « Prima
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

#701 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 19 April 2010 - 03:04 PM

Vezi postareaFoxyy, la 19 April 2010 - 02:27 PM, a spus:

Din cate am inteles eu, acele chestii negre ar fi de fapt ouale de purici. Iar bucatile albe de piele ce se gasesc prin blana (matreata), e o iritatie datorata salivei puricilor. In cazurile mai nasoale, blanita de pe spinare pica destul de mult - trebuie facut tratament cu solutii injectabile, dar depinde cat de puternica este alergia.

Banuiesc ca vorbim de chestii diferite.Daca vei cauta pe net,vei gasi imagini marite.Ouale sînt albe si ovale(se pot identifica si cu ochiul liber)iar Kot-ul(kk) e negru.Acest kk,de care vorbesc eu,daca-l pui pe hîrtie igienica umezita bine,în scurt timp kkteii se dizolva si devin pete de sînge...adica hrana micilor vampiri.

Aici info(este si english) : http://www.naturheil...e/infloehe.html Citeste Das Eistadium

Majoritatea pisicilor care fac matreata,o fac de la mîncare.Asta nu înseamna ca nu primesc hrana buna,dar posibil sa nu le pice bine pe moment(plus ca o influenta o are si anotimpul/schimbarea temperaturii de la perioada rece la calda...napîrlitul..etc).Li se îngrasa blanita mai ales în jurul cozii în sus pe spate,si fac matreata.Nu este periculoasa,si se duce dupa scurt timp.Nu manînca,nu cade parul...pentru felina trece neobservata.

Matreata provocata de saliva puercilor...nu stiu,nu am auzit.Dar daca se face asa ceva,si exista si iritatie care poate duce la eczema,blana care pica...atunci vorbim de cu totul altceva.În acest caz trebuie mers neapart la vet.

Later Edit:

Am gugalit Flohspeichelallergie(alergie la saliva de pureci)
Asta e nasol,si se manifesta taaare urît.Provoaca mîncarimi insuportabile,ceea ce duce ca animalul sa se scarpine pîna la inconstienta.Se zgîrie,sîngereaza,face rani,îi pica blana...iar matreata aia ,nu e o matreata normala de care vorbeam eu,ci sint bucati de piele de la atîta scarpinat...vai saracutele animale.Nasol daca au alergie la muscatura/saliva de purece.Nu poti face nimic,doar daca-l tii în casa.Afara nu poti evita vreo muscatura de purec,cu tot cu Frontline.Asta ajuta doar sa nu se adune purecimea si sa faca oua pe animal,dar împotriva muscaturilor...nö ...

Aceasta postare a fost editata de Maya: 19 April 2010 - 03:18 PM
Motiv editare: Info

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#702 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 19 April 2010 - 03:22 PM

Vezi postareaMaya, la 19 April 2010 - 03:04 PM, a spus:

Banuiesc ca vorbim de chestii diferite.Daca vei cauta pe net,vei gasi imagini marite.Ouale sînt albe si ovale(se pot identifica si cu ochiul liber)iar Kot-ul(kk) e negru.Acest kk,de care vorbesc eu,daca-l pui pe hîrtie igienica umezita bine,în scurt timp kkteii se dizolva si devin pete de sînge...adica hrana micilor vampiri.
Aici info(este si english) : http://www.naturheil...e/infloehe.html Citeste Das Eistadium
Majoritatea pisicilor care fac matreata,o fac de la mîncare.Asta nu înseamna ca nu primesc hrana buna,dar posibil sa nu le pice bine pe moment(plus ca o influenta o are si anotimpul/schimbarea temperaturii de la perioada rece la calda...napîrlitul..etc).Li se îngrasa blanita mai ales în jurul cozii în sus pe spate,si fac matreata.Nu este periculoasa,si se duce dupa scurt timp.Nu manînca,nu cade parul...pentru felina trece neobservata.
Matreata provocata de saliva puercilor...nu stiu,nu am auzit.Dar daca se face asa ceva,si exista si iritatie care poate duce la eczema,blana care pica...atunci vorbim de cu totul altceva.În acest caz trebuie mers neapart la vet.

Later Edit:
Am gugalit Flohspeichelallergie(alergie la saliva de pureci)
Asta e nasol,si se manifesta taaare urît.Provoaca mîncarimi insuportabile,ceea ce duce ca animalul sa se scarpine pîna la inconstienta.Se zgîrie,sîngereaza,face rani,îi pica blana...iar matreata aia ,nu e o matreata normala de care vorbeam eu,ci sint bucati de piele de la atîta scarpinat...vai saracutele animale.Nasol daca au alergie la muscatura/saliva de purece.Nu poti face nimic,doar daca-l tii în casa.Afara nu poti evita vreo muscatura de purec,cu tot cu Frontline.Asta ajuta doar sa nu se adune purecimea si sa faca oua pe animal,dar împotriva muscaturilor...nö ...

Da, e nasol cu alergia aia. Trebuie musai tratament, altfel e vai s-amar de bietul animal! :D
Acu' m-am dumirit cum sta treaba cu ouale si cu sangele-nchegat. Citisem eu ceva, candva (pe vremuri de demult apuse) ceva legat de chestiile astea negre si, acu' nu stiu de ce, da' retinusem ca alea ar fi ouale. Se vede treaba ca am citit din 3 in 8. :D

#703 Useril este offline   malix 

• Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 19 April 2010 - 03:22 PM

Va multumesc tuturor pentru raspuns. Nu poate fi vorba de purici, pentru ca el nu sta decat in casa; si chiar daca sta in casa, oricum e deparazitat atat intern cat si extern. Am inteles ca puricii pot fi adusi in casa chiar de noi oamenii pe incaltaminte sau chiar pe noi, de aceea eu tot timpul l-am deparazitat pe blanos. Este exact asa cum descrii tu Maya si anume, are pe jumatate de spate si se duce pana la baza cozii. Daca nu il perii nu se vede aproape deloc aceasta matreata. Daca il perii un pic iese la iveala. Pana acum nu mi-a facut niciodata asa ceva,iar de papat papa aceeasi mancare ca alta nu vrea. Acum ca am aflat toate posibilitatile, exclud posibilitatea sa nu ii fi priit ceva din ce a papat ca la el se vede imediat lucrul asta pentru ca de fiecare data va vomita. Nu tine nimic in el sa nu ii placa. :D Cred, mai mult ca sigur, ca are legatura cu schimbatul hainutelor.
:D

#704 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 19 April 2010 - 03:42 PM

Vezi postareamalix, la 19 April 2010 - 03:22 PM, a spus:

Va multumesc tuturor pentru raspuns. Nu poate fi vorba de purici, pentru ca el nu sta decat in casa; si chiar daca sta in casa, oricum e deparazitat atat intern cat si extern. Am inteles ca puricii pot fi adusi in casa chiar de noi oamenii pe incaltaminte sau chiar pe noi, de aceea eu tot timpul l-am deparazitat pe blanos. Este exact asa cum descrii tu Maya si anume, are pe jumatate de spate si se duce pana la baza cozii. Daca nu il perii nu se vede aproape deloc aceasta matreata. Daca il perii un pic iese la iveala. Pana acum nu mi-a facut niciodata asa ceva,iar de papat papa aceeasi mancare ca alta nu vrea. Acum ca am aflat toate posibilitatile, exclud posibilitatea sa nu ii fi priit ceva din ce a papat ca la el se vede imediat lucrul asta pentru ca de fiecare data va vomita. Nu tine nimic in el sa nu ii placa. :D Cred, mai mult ca sigur, ca are legatura cu schimbatul hainutelor.
:D

Da,e adevarat ca un purec poate fi adus si de afara...dar sînt extreme cazurile astea,de aceea nu cred ca ar trebui sa-l dai neaparat cu ceva de genul Spot-on ului/Frontline...

Matreata asta normala,cum spuneam nu este periculoasa,si se duce de la sine,sau poate fi curatata cu apa si sampon de feline,clatit bine,uscat,periat..si basta :D
Schimbarea anotimpului,influenteaza chiar si felina de apartament.Corpul începe sa ceara mai putina hrana,sau mai usoara,se schimba temperatura,aereul/umiditatea...si pîna se adapteaza la schimbare,provoaca matreata usoara,sau îngrasarea balnitei tot prin zona aia,altii napîrlesc normal,de peste tot(nu pe bucati-asta e un semn de alarma)...dar asta trece fara a crea vreo problema.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#705 Useril este offline   malix 

• Bucataras
  • Pip

Postat 19 April 2010 - 04:50 PM

Maya, si eu am crezut ca sunt extreme cazurile cand un purice sau doi (pereche) sunt adusi de afara de noi, bipezii, dar vara trecuta Tom s-a umplut de purici adusi de noi, ca de altundeva nu aveau de unde sa ii dobandeasca. De iesit, nu a iesit afara si in contact cu alte pisici nu a intrat. De atunci ii dau o data la 3 luni cu o substanta frantuzesca(imi scapa numele acum) care nu e toxica. Am inteles ca Frontline (firma efectiv) ar fi schimbat procedeul de preparare al substantelor anti-purici si ar fi devenit toxice...asta mi-a fost spus de un doctor de la un cabinet veterinar. Acum stii si tu ca atatia doctori atatea pareri sau preferinte.

#706 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 19 April 2010 - 05:20 PM

Maya mea face matreata pe spate langa codita..mai ales la venirea iernii, cand se schimba umiditatea in casa.
De spalat nu poc pentru ca duduia mai ca-mi da o pereche de labute peste ochii -o perii des si mai dau cu un prosop umed pe spate (si asa ma priveste plina de repros!)
Mai greu e la tushca - ea avand pantaloni bufanti, sa vezi scandal cand ma duc sa-i curat..scandal si uitaturi de zici ca cine stie ce-i fac..dar o fi fata mamii pudica si nu vrea ca cineva sa-i atinga zonele foarte personale :D
A cat is a friend fur-ever !

#707 Useril este offline   malix 

• Bucataras
  • Pip

Postat 19 April 2010 - 09:31 PM

Vezi postareaUma, la 19 April 2010 - 05:20 PM, a spus:

Maya mea face matreata pe spate langa codita..mai ales la venirea iernii, cand se schimba umiditatea in casa.
De spalat nu poc pentru ca duduia mai ca-mi da o pereche de labute peste ochii -o perii des si mai dau cu un prosop umed pe spate (si asa ma priveste plina de repros!)
Mai greu e la tushca - ea avand pantaloni bufanti, sa vezi scandal cand ma duc sa-i curat..scandal si uitaturi de zici ca cine stie ce-i fac..dar o fi fata mamii pudica si nu vrea ca cineva sa-i atinga zonele foarte personale :)

:mad: Uma, stiu foarte bine despre ce vorbesti cu apa pe, sub, peste, sau in orice alta proximitate a blanosului. Ai impresia ca e smoala incinsa, nu apa. Asa ca eu il spal, il ud in anumite locuri defapt, extrem de rar. Tot asa, cand face ceva moale si urat mirositor si se murdareste pe piciorele din spate, :blink: sau cand mai baga labele in farfuria cu mancare a colocatarilor lui bipezi(are acest obicei) :angryfire:
Am sa incerc cu periatul in continuare si sa umezesc si eu un prosop sa il sterg. Despre baie cu sampon, sau mai stiu eu ce, nu poate fi vorba ca saracul s-ar stresa ingrozitor si urasc sa ii provoc astfel de sentimente. :( Acelasi sentiment il are si cand merge la veterinar. Doua zile dupa ce il aduc de acolo, nici nu ai zice ca am pisica. Il vad rar si e foooooooarte cuminte. Dragul de el crede ca il duc iar si face orice sa nu mai fie dus.

#708 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 20 April 2010 - 10:31 AM

wow ce de frumusesti pe aici.

Maya, sa-ti traiasca flacaul.

Ne-am intors si noi ieri de pe meleaguri Romanesti.Mitzulina mea a suportat foarte bine drumul, a avut ea un mic concert la inceput cand am plecat(dar banuiesc ca nu prea ii place nici noaptea si pana se reobisnuieste cu masina), apoi a stat foarte cuminte, chiar de cand am intrat in Ro pana am ajuns la Bucuresti n-a vrut sa mai iasa de sub scaun.Ce m-a bucurat e ca a mancat, n-a facut la ladita tot drmul(desi era ladita cu nisip pusa in spate),dar a mancat si a lipait putina apa.

La ai mei a fost foare ok ca stau la parter si au glilaj, iar ea a fost foarte fericita ca statea acolo la soare si urmarea pasarelele.
Inainte sa plecam am fost sa ne facem vaccinul si ne-am cantarit,avem 4,5 kg , un kg mai mult fata de cand am inceput sa stam in casa.

Pe babuta mea am gasit-o bine,poate putin trista pt pierderea fratiorului,dar mult mai iubareata fata de cum era inainte.

Fisiere atasate

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#709 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 20 April 2010 - 10:34 AM

si pisicuta mamei o roscatica frumusica dar de talie foarte mica.Al meu credea ca are cateva luni,dar ea defapt are vreo 5 ani :floare:

Fisiere atasate

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#710 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 April 2010 - 01:25 PM

Sa va traiasca toate: si micuta, si babuta si roscatica!! :headbang:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#711 Useril este offline   Ambra 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 03-February 10
  • LocationBucuresti

Postat 21 April 2010 - 12:07 PM

Mufi la soare

Fisiere atasate

• Fisier atasat  1.jpg (59.54K)
    Number of downloads: 6

#712 Useril este offline   Ambra 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • LocationBucuresti

Postat 21 April 2010 - 12:08 PM

N-am chef sa vorbesc cu tine

Fisiere atasate

• Fisier atasat  2.jpg (55.33K)
    Number of downloads: 6

#713 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 21 April 2010 - 12:36 PM

Ce bosumflici delicios!! :scratch:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#714 Useril este offline   Ambra 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • LocationBucuresti

Postat 21 April 2010 - 03:28 PM

Merci, merci

#715 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 21 April 2010 - 06:16 PM

Adorabil pufoselul (numa' de poti micsora pozele ca sunt greu de vazut :occasion15:)
Sa-ti traiasca frumosul!

#716 Useril este offline   Ambra 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • LocationBucuresti

Postat 21 April 2010 - 09:24 PM

Multumesc frumos. Atata doar, ca "frumosul" este o "frumoasa". O cheama Mufi, tocmai pentru ca de cele mai multe ori este mofluza. Noi ii spunem "Einstein-ul casei". Este o pisica pe care am gasit-o cu cativa ani in urma pe pervazul ferestrei, intr-un hal fara de hal. Era lovita la botic, cu o labuta scrantita, plina de paraziti interni si externi, ca sa nu mai vorbesc despre faptul ca era atat de speriata incat vreo 2 zile a stat ascunsa dupa o canapea. Doamna casei, adica Kiki(cealalta pisica, pe care o am de vreo 9 ani umani - nu vreau sa socotesc in ani pisicesti, ca ma sperii) n-a fost prea incantata si nici acum nu prea e, desi Mufi este la noi de 3 ani dar o tolereaza. Nu e iubire intre ele, dar eu sunt multumita ca macar nu se ciufulesc.

#717 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 21 April 2010 - 09:53 PM

Azi,în timp ce faceam chiftelutele de calamari (reteta lui Eataly),
Felix statea cu Dan la un espresso...dar nu ma scapa din priviri!
Mîtzul asta,e mai rau decît o femeie gravida!!! :scratch:
Privirea aia draceasca,venea de la faptul ca îl certam ca tot pe sus este!

Fisier atasat  fel+papa.jpg (258.88K)
Number of downloads: 7

Pupam botic de Mufilica! :notworthy:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#718 Useril este offline   Ambra 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • LocationBucuresti

Postat 21 April 2010 - 10:15 PM

E greu sa-i rezisti cu asa privire "asasina"!

#719 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 21 April 2010 - 10:19 PM

Vezi postareaMaya, la 21 April 2010 - 09:53 PM, a spus:

Privirea aia draceasca,venea de la faptul ca îl certam ca tot pe sus este!

"Mai fomeie, da' ma lasi!!! Da din maini mai repede ca vreau chifteaua!! Si unde e perluta mea, eh?"

#720 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 21 April 2010 - 10:22 PM

Mufilica e superba! Iar Felix...... mortal! :scratch: Numai pisoi si pisicute superbe pe aici! :notworthy:

Arata acest topic

• 282 Pagini +
  • « Prima
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul