Foxyy, la 19 April 2010 - 02:27 PM, a spus:
Din cate am inteles eu, acele chestii negre ar fi de fapt ouale de purici. Iar bucatile albe de piele ce se gasesc prin blana (matreata), e o iritatie datorata salivei puricilor. In cazurile mai nasoale, blanita de pe spinare pica destul de mult - trebuie facut tratament cu solutii injectabile, dar depinde cat de puternica este alergia.
Banuiesc ca vorbim de chestii diferite.Daca vei cauta pe net,vei gasi imagini marite.Ouale sînt albe si ovale(se pot identifica si cu ochiul liber)iar Kot-ul(kk) e negru.Acest kk,de care vorbesc eu,daca-l pui pe hîrtie igienica umezita bine,în scurt timp kkteii se dizolva si devin pete de sînge...adica hrana micilor vampiri.
Aici info(este si english) : http://www.naturheil...e/infloehe.html Citeste Das Eistadium
Majoritatea pisicilor care fac matreata,o fac de la mîncare.Asta nu înseamna ca nu primesc hrana buna,dar posibil sa nu le pice bine pe moment(plus ca o influenta o are si anotimpul/schimbarea temperaturii de la perioada rece la calda...napîrlitul..etc).Li se îngrasa blanita mai ales în jurul cozii în sus pe spate,si fac matreata.Nu este periculoasa,si se duce dupa scurt timp.Nu manînca,nu cade parul...pentru felina trece neobservata.
Matreata provocata de saliva puercilor...nu stiu,nu am auzit.Dar daca se face asa ceva,si exista si iritatie care poate duce la eczema,blana care pica...atunci vorbim de cu totul altceva.În acest caz trebuie mers neapart la vet.
Later Edit:
Am gugalit Flohspeichelallergie(alergie la saliva de pureci)
Asta e nasol,si se manifesta taaare urît.Provoaca mîncarimi insuportabile,ceea ce duce ca animalul sa se scarpine pîna la inconstienta.Se zgîrie,sîngereaza,face rani,îi pica blana...iar matreata aia ,nu e o matreata normala de care vorbeam eu,ci sint bucati de piele de la atîta scarpinat...vai saracutele animale.Nasol daca au alergie la muscatura/saliva de purece.Nu poti face nimic,doar daca-l tii în casa.Afara nu poti evita vreo muscatura de purec,cu tot cu Frontline.Asta ajuta doar sa nu se adune purecimea si sa faca oua pe animal,dar împotriva muscaturilor...nö ...
Aceasta postare a fost editata de Maya: 19 April 2010 - 03:18 PM
Motiv editare: Info