Forum Culinar: Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa - Forum Culinar

Salt la continut

• 282 Pagini +
  • « Prima
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

#881 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 15 July 2010 - 02:19 PM

Dulceata de Cody imi aduce aminte de Luli, si ea avea o pasiune sa stea sub umbrele! Dulcineea e o scumpa si ma bucur ca nu intra in bucluc cu ceilalti codati!!

No la el Cicisor si mama lui adoptiva la un mic dejun linistit...pupam nasuc. Si un pup si mai mare pentru ginerica!

Parcisor e inca in delir de iubire..ma asteapta la usa, se da cu rotitele in sus sa fie mangaiat, ma urmareste si vorbeste de zor cu mine (si e asa de scump, cu un miaunat de pis mic, mic) Mai e putin si vine mama lui si iar o sa ma ignore cotoiul =))
A cat is a friend fur-ever !

#882 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 17 July 2010 - 03:49 PM

Fetelor, lamuriti-ma pls si pe mine. Am o pisica de 3 ani, ne-a facut o gramada de pui pana acum. Din ultima tura de 4 pui, am dat 3 si am oprit unul care e fix ca ea la blanita. Acum ceva timp am fost plecati de acasa 3 zile, le-am lasat o tona de mancare si lor si cainelui sa le ajunga. Insa cand am sosit acasa am gasit doar cainele si puiul de pisica. A mai lipsit 5 zile, ne-am luat gandul deja de la ea. Am crezut ca o fi calcat-o vreo masina sau a luat-o vreun copil ca era blanda si frumoasa.Sau mai rau ca a cazut in gura vreunui caine. Trebuie sa va spun ca pisicile mele nu stau in casa. Asa le-am invatat, domeniul lor e afara. Dupa 5 zile de la sosirea noasta a aparut. Lihnita de foame, a mancat ca o sparta si a facut urat cand am vrut sa o mangai (nu ii sta in obicei, era ahtiata dupa asa ceva). Am lasat-o in pace si am zis ca o fi inchis-o cineva atat vreme) Problema e ca de atunci asta face. Merge si reapare dupa 4-5 zile moarta de foame, mananca tot cat ii dau si dispare iar. Acu o luna am vaccinat-o sa nu mai faca pui, trebuie sa repetam vaccinul in septembrie, apoi din 5 in 5 luni, asa ne-a zis veterinarul. Intrebare: e normal ce face? Credeti ca e in calduri si de aceea pleaca? Nu a mai facut asa ceva pana acum. Adica era ea teleleaua dar sa nu o vad cu zilele... Ce credeti ca s-a intamplat?
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#883 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 20 July 2010 - 09:08 AM

El Momo! :notworthy:

Fisier atasat  DSCF0061small.JPG (98.54K)
Number of downloads: 7
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#884 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 July 2010 - 10:06 AM

Vezi postareagloxinia, la 17 July 2010 - 03:49 PM, a spus:

Fetelor, lamuriti-ma pls si pe mine. Am o pisica de 3 ani, ne-a facut o gramada de pui pana acum. Din ultima tura de 4 pui, am dat 3 si am oprit unul care e fix ca ea la blanita. Acum ceva timp am fost plecati de acasa 3 zile, le-am lasat o tona de mancare si lor si cainelui sa le ajunga. Insa cand am sosit acasa am gasit doar cainele si puiul de pisica. A mai lipsit 5 zile, ne-am luat gandul deja de la ea. Am crezut ca o fi calcat-o vreo masina sau a luat-o vreun copil ca era blanda si frumoasa.Sau mai rau ca a cazut in gura vreunui caine. Trebuie sa va spun ca pisicile mele nu stau in casa. Asa le-am invatat, domeniul lor e afara. Dupa 5 zile de la sosirea noasta a aparut. Lihnita de foame, a mancat ca o sparta si a facut urat cand am vrut sa o mangai (nu ii sta in obicei, era ahtiata dupa asa ceva). Am lasat-o in pace si am zis ca o fi inchis-o cineva atat vreme) Problema e ca de atunci asta face. Merge si reapare dupa 4-5 zile moarta de foame, mananca tot cat ii dau si dispare iar. Acu o luna am vaccinat-o sa nu mai faca pui, trebuie sa repetam vaccinul in septembrie, apoi din 5 in 5 luni, asa ne-a zis veterinarul. Intrebare: e normal ce face? Credeti ca e in calduri si de aceea pleaca? Nu a mai facut asa ceva pana acum. Adica era ea teleleaua dar sa nu o vad cu zilele... Ce credeti ca s-a intamplat?

eu cred ca nu e bine sa o vaccinezi cu hormoni!
poate e deja gestanta si de aia se fereste de voi! poate a fost traumatizata cat timp ati lipsit voi... se poate sa fie in calduri, daca singura nadejde e in "vaccinul" ala, daca o sterilizai, nu cred ca mai umbla asa aiurea!
mai agresiva, va lasa s-o mangaiati?? este interesata de puiul de pisica?? cat de mic este puiul?? 2-3 luni??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#885 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 20 July 2010 - 10:22 AM

Vezi postareaGiorgiana, la 15 July 2010 - 09:00 AM, a spus:

Dar la voi mai merg inca si acum copiii la scoala???? Nu aveti vacanta???

Nu,nu avem înca.Deabia la sfîrsitul lunii :)

Vezi postareaUma, la 15 July 2010 - 02:19 PM, a spus:

Dulceata de Cody imi aduce aminte de Luli, si ea avea o pasiune sa stea sub umbrele! Dulcineea e o scumpa si ma bucur ca nu intra in bucluc cu ceilalti codati!!

No la el Cicisor si mama lui adoptiva la un mic dejun linistit...pupam nasuc. Si un pup si mai mare pentru ginerica!

Parcisor e inca in delir de iubire..ma asteapta la usa, se da cu rotitele in sus sa fie mangaiat, ma urmareste si vorbeste de zor cu mine (si e asa de scump, cu un miaunat de pis mic, mic) Mai e putin si vine mama lui si iar o sa ma ignore cotoiul :D

Profita cît mai poti! :D
Dragul de el!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#886 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 20 July 2010 - 10:27 AM

Vezi postareagloxinia, la 17 July 2010 - 03:49 PM, a spus:

Nu pot sa-mi dau cu parerea despre comportamentul pisicii,pentru ar putea fi multe...si eu nu-s vet sa stiu/desi cred ca nici unii veti nu prea stiu nimic.Cine naiba a mai inventat si rahaturile astea de vaccinuri?Sigur numai pentru aia ce cresc pisici de rasa,sa poata controla totul! :)
Gloxi,eu as castra-o!E mai usor si mai putin stresant pentru ambele parti.Nu mai trebuie plimbata pisica la vet,transport,costuri de vaccin,nervi..etc..etc...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#887 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 20 July 2010 - 10:28 AM

Vezi postareaAlexandru, la 20 July 2010 - 09:08 AM, a spus:

Casca,sau îl strîngeai de gît? :)
Arata-l si pe mister cenusha! :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#888 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 20 July 2010 - 09:02 PM

Lui Mike i se îndoaie de toata lumea.
Curios cum doarme el asa de nu stie de el,si în pozitii de astea :hello:

Fisier atasat  m1.jpg (503.83K)
Number of downloads: 5

Fisier atasat  m2.jpg (540.19K)
Number of downloads: 5

Parca e picat din avion :)

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#889 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 July 2010 - 09:06 PM

:hello: :) Ma tot gandesc sa imi iau si io o matza, ca parca nu mai sufar singura.

Mike al tau e bun de jucat in Schreck!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#890 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 20 July 2010 - 09:08 PM

Vezi postareaMaya, la 20 July 2010 - 09:02 PM, a spus:

Curios cum doarme el asa de nu stie de el,si în pozitii de astea :P
Parca e picat din avion :P

Si ai mei mai dorm asa (bine, nu-n iarba, ci-n casa!). Cu burta in sus si cracanele raschirate... :P Zici ca fac plaja la bec! =))

#891 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 20 July 2010 - 09:28 PM

Vezi postareaMaya, la 20 July 2010 - 09:02 PM, a spus:

Curios cum doarme el asa de nu stie de el,si în pozitii de astea :P

Parca e picat din avion :P

Asa doarme cumnata-sa...mai ales de cand a venit vara e permanent in pozitii indecente !

El Momo cred ca ne canta ceva rock =))

#892 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 21 July 2010 - 07:37 AM

Off fetelor credetii ca nu am vrut sa o sterilizam? Problema e ca nici un vet din zona nu vrea. E asa complicat? Au spus ca e mai elegant cu vaccin si bla bla. Ca oricum se va ingrasa si sterilizata si vaccinata. Si eu m-am enervat ca nu vor, asta e.
Ultima data cand a venit Tzitzi acasa m-a lasat sa pun mana pe ea, problema e ca avenit, a ras tot ce i-am dat si dusa e de 3 zile deja. Mor de ciuda, ca eram obisnuita sa o vad mereu aici. Dormea cu cainele Rexi toata ziua pe un fotoliu. Acum puiul i-a luat locul. E marisor deja ca e din primavara. Ma gandesc ca asa l-o intarcat daca o plecat insa nu cred ca el ar vrea sa mai suga acum daca ar eni inapoi. Oare daca ar duce mami puiul la ea (ca e al ei) nu si-ar relua vechile obiceiuri? Parca ma oftica sa ma gandesc ca e semivagaboanda.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#893 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 21 July 2010 - 08:01 AM

Lori,da ar fi primit si rolul daca mai avea si accentul lui Banderas...dar cum el e bavarez... :)

Foxule si Uma,ce am observat eu,este ca pisicile mai "late" dorm în pozitii de astea.
Felix,daca se dezmiarda si îl mîngîiem pe pat,sau pe ceva moale,atunci sta latit asa pe spate/fiind sprijinit de ceva(plapuma...),dar în rest nu.Deci nu poate ca e prea ascutit,si se rastoarna într-o parte.Cu toate astea,are si el niste pozitii de contorsionist în somn, de nu se poate :)

Gloxi,nu stiu ce e cu modernismul asta,dar aici se dau hormoni/contraceptive doar la mîtele de rasa,carora li se controleaza "viata sexuala" pentru înmultire/spre vînzare...etc
Stiu ca ma repet,dar nu ma pot abtine si tebuie,dar eu i-as împusca pe oamenii astia!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#894 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 21 July 2010 - 08:19 AM

Cîndva,dedemult,am vazut la televizor,o emisiune cu si despre animale pe VOX (hundkatzemaus),
unde printre altele apare si dr.Wolf.Acest TV-Vet,chiar este unul real,doar ca în viata personala
nu îl cheama Wolf,ma rog,nu asta are importanta,ci sa va spun de fapt ce vreau.

Vetul asta,a spus ca uleiul de cocos,este foarte bun contra capuselor,
purecilor si a altor paraziti.Chiar a facut o mica demonstratie cum ar trebui "uns" un pisoi.
Si-a pus 2-3 picaturi de ulei de cocos în palma,si-a frecat palmele,
apoi a mîngîiat pisica de la cap la coada,trecînd de cîteva ori cu degetele prin blana felinei.
A spus ca acest procedeu aplicat de 2-3 ori pe saptamîna,tine parazitii la distanta.
Dupa ce am auzit asta,am început sa cercetez.
Într-adevar am gasit multe informatii si patanii.Unele chiar amuzante.
Unii,care doar au auzit,dar nestiind ce si cum,si-au uns cîinii si pisicile din cap pîna în picioare cu ulei.
...unu chiar întreba cum scoate uleiul din gresia de pe terasa :)
(ca-si masase cînele latzos cu o sticla de ulei :) )

Între timp am aflat ca si 2-3 picaturi aplicate pe piele(2 la ceafa si 1 unde începe coada)saptamînal,
iar la pisoii mai mari (asa ca Mike) si cîte una "sub brat" la labele din fata,
fac treaba buna...asta daca va e frica sa nu ungeti felina de la cap la coada.
(ati înteles ce vreau sa zic? :) )

Totusi eu ramîn la cealalta metoda,aia descrisa mai sus de Dr.Wolf.
Face bine si la pielea de pe labutele noastre,si totodata facem si baietii fericiti! :)

Dupa ce m-am informat,am trecut pe la Reformhaus si am luat ulei de cocos 100 % pur
(presat la rece/obtinut fara niciun procedeu mecanic/nu rafinat...nika),este bio,
si are o aroma extraordinara.
Se poate folosi la aromat prajituri,creme,desturi,se poate chiar praji cu el,
este foarte bun pentru ten si pentru vîrfurile uscateale parului...si probabil multe alte chestii.

Sa revin din nou la tema :)

Mike,nu e un sensibilizos,el suporta si Frontline fara probleme,desi în perioada rece,
amîndoi primeau aplicate la ceafa si coada picaturi de Verminex(ulei de ricin)..dar Felix,
a avut odata probleme de la Frontline.A avut niste zvîcnituri de muschi,un fel de crize.
...si de atunci m-a cam speriat.M-am bucurat mult cînd am auzit de uleiul de cocos,
si mai mult m-am bucurat ca functioneaza.

Zona unde locuiesc este una dintre cele mai "rosii" zone pe harta,
care indica densitatea capuselor :) Cu toate astea,de cînd folosesc uleiul de cocos,
e adevarat ca mai au cîte o capusa cîteodata,dar si cu Frontline aveau.
...deci obtin acelasi efect cu o substanta pura,naturala la fel ca si cu un insecticid pe baza chimica.

Eu sînt multumita,Felix si mai si!Dupa ce îl "ung" prin blana,
îmi linge mîinile.Se da în vînt tare dupa uleiul de cocos.
Pentru Mike...ori pun cocos,ori apa de ploaie...nu-l intereseaza.
Eu cred ca el miroase si doar diferentiaza...dar nu îl impresioneaza decît mirosul de crontanele :)

Pastrat la temperaturi sub 25°C,uleiul de cocos se întareste.
Eu pastrez borcanul în frigider.Cînd am nevoie sa umplu sticluta,
scot cu o lingura si pun într-o pîlnie si o las în sticla pîna se topeste si curge.
Sticluta,este una de la un sirop de tuse,si dispune de "dispozitivul" ala de picaturi.

Este foarte bun si pentru pisicile din casa,care nu au contact cu capuse,pureci si alte urîciuni de astea.
Bun pentru blanita,si totodata animeaza pisicile lenese sa se spele :)

Fisier atasat  Kokosöl.jpg (232.28K)
Number of downloads: 4
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#895 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,466
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 July 2010 - 12:03 PM

Sorella da de unde l-ai cumparat pe uleiul asta? Si functioneaza si la ciini sau numai la pisici?

#896 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 21 July 2010 - 12:53 PM

Vezi postareaAdriana, la 21 July 2010 - 12:03 PM, a spus:

Sorella da de unde l-ai cumparat pe uleiul asta? Si functioneaza si la ciini sau numai la pisici?

Uleiul l-am luat de la Reformhaus,un fel de magazin naturist.Se gaseste numai în genul asta de magazine,sau posibil si în supermarketurile mari,care au uleiuri de multe feluri.

Din cercetarile mele,am înteles ca este foarte bun si pentru cîini,dar din experienta proprie nu pot sa vorbesc decît despre pisici.
Pe forumuri germane,posesorii de cîini,aia mai seriosi,nu aia care au îmbaiat cîinele în ulei :pupic: ,spun ca la cîine mare,pun 2-3 picaturi la ceafa pe piele(acolo unde sta cureaua),+ 1-2 picaturi la nodul cozii.Se maseaza putin în piele,sa se întinda putin uleiul.Apoi cîte o picatura sub fiecare picior(stii tu,sub bratul ala de care scriam mai sus :) )
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#897 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,466
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 July 2010 - 01:01 PM

Am inteles, o sa-l caut si eu, desi Puffy ia si pastila lunar si are si a doua zgarda pe vara asta, special pentru animalele astea, 2-3 picaturi de ulei in plus n-or face rau.

#898 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 21 July 2010 - 03:28 PM

mai vin si eu ci Mio in vizita :D . L-am tuns si inca ma intreb daca am facut bine. Ca poate isi facea autoreglarea temperaturii cu tot cu blana...nu stiu.

Avem si noi pozitii de soomn:

In ultima poza moare de cald si asa frezat.

Fisiere atasate

#899 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 21 July 2010 - 04:08 PM

Miha minunata descoperirea!! O sa dau si eu fetei mele sa vedem daca ii place ( si ea ca si Felix e cu linsul de maini daca ii place ei mirosul)

Snej,da, autoreglarea temperaturii e facuta cu ajutorul blanitei - faptul ca ai tuns-o nu o ajuta sa se racoreasca vara, din contra...
Mio e o dulceata :D

#900 Useril este offline   Giorgiana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 22 July 2010 - 08:40 PM

SNEJ, ce dulce este Mio asa tuns,ras si frezat, sa-i pup eu burtica aia tunsa!!!!
GEORGIA

Arata acest topic

• 282 Pagini +
  • « Prima
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic