Forum Culinar: Gem de dovlecei - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Gem de dovlecei

#1 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 23 September 2010 - 11:10 PM

Nu, nu am mai auzit pana acum si nici n-am mai facut Imagine postata . Am primit doi dovlecei trecuti de stadiul de dovlecel / courgette/ zuchinni la stadiul de marrow, adica dovlecel mare. Ideea am gasit-o intr-o carte de bucate veche, apartinand vecinei mele, unde scria ca gemul de dovlecei se facea in UK in timpul razboiului, din lipsa de fructe. Se pare ca totusi aveau lamai Imagine postata - reteta originala e dovlecel, zahar, coaja si zeama de lamaie si ghimbir.

Ce-am facut eu:
1 dovlecel si jumatate, curatat, cu semintele scoase si taiat cuburi = 1,800 kg
1,800 kg zahar - 800 g normal si 1 kg pt gem
zeama si coaja rasa de la 2 lamai
zeama si coaja rasa de la 2 portocale
zeama si coaja de la 1 lime
vreo 4 mere curatate de coaja si taiate cuburi
3 bucati ghimbir, legate intr-un saculet


Dovleceii taiati cuburi se acopera cu zaharul si se lasa peste noapte. Astazi, cand am vazut cata zeama au lasat, n-am crezut ca o sa iasa gem veac!

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-95-128527588728.jpg


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-95-128527589886.jpg


Am adaugat toate celelalte ingrediente si am fiert la foc moderat, amestecand din cand in cand. La inceput este atat de lichida incat amestecatul nu are sens.

A fiert vreo doua ceasuri bune, pana a scazut aproape la jumatate. Cand a fost gata am turnat-o in borcane fierbinti, am pus capacul, le-am intors cu fundul in sus (pe ele, borcanele) le-am acoperit si-acolo stau pana maine
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#2 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 23 September 2010 - 11:12 PM

Si produsul final


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-95-128527625332.jpg


Cred ca urmeaza sa incerc si butternut squash Imagine postata Poate maine
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,083
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 September 2010 - 07:43 AM

Ce faina e, mai ca m-as incumeta sa fac si eu o incercare cu dovlecioii =)) mei.

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 24 September 2010 - 07:55 AM

E Super.
Si cred ca cei care-l gusta,nu-si dau seama ce manaca,pentru ca marul si portocala dau
gustul final.
Dovlecelul face numai "masa".
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 24 September 2010 - 09:09 AM

O sa-i dau prietenei mele sa guste. N-o sa-si dea seama. Se simte si dovlecelul, da' e undeva in fundal. Atat cat sa stii ca e altceva decat gemurile cu care suntem obisnuiti si sa te intrebi "oare ce-o fi?"


Adriana, eu am pus-o pe lista conservelor anuale Imagine postata Zic ca e buna
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#6 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,945
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 24 September 2010 - 09:11 AM

Am constatat si ca nu mai am borcane goale, asa ca butternut squash mai asteapta vreo saptamana.
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi