Supa crema de ciuperci cu Champignon de Paris
#1
Postat 24 September 2010 - 08:06 PM
Apropie o ciuperca de nas si ai sa simti mirosul toamnei.
Miros de pamant,frunze,muschi,nuci,castane,alune,soare,ploaie si vant.
Gust-o si ai sa simti culorile toamnei.
Verde,galben,portocaliu,caramiziu,gri si albastrul de Voronet.
Pune o ciuperca umpluta cu branza de burduf pe plita si ai sa auzi Miorita.
................................................................................................................
Mai prozaic insa ,eu nu m-am dus dupa ciuperci in padure,ci m-am impiedicat de ele l-a supermarket.
Mai precis de o cutie de 500 de grame de champignon maro.
poza de pe net
Le-am adus acasa,am desfacut ambalajul,le-am mirosit,le-am gustat si am stiut imediat ca vor ajunge o supa- crema matasoasa.
Asadar,pentru 4 portii,avem nevoie de :
500 g ciuperci
1 morcov
1 ceapa
2 cartofi sau 1 lingura de amidon pentru ingrosat crema
4-5 catei de usturoi
1 lt supa de pui ,bere,sau apa
sare,piper,boia
100 g smantana grasa
100 g unt
patrunjel verde
suc de lamaie
Nu pun alte legume sau radacinoase,pentru ca nu vreau sa acopar aroma de baza.
Am spalat ciupercile scurt, sub jet de apa rece.Le-am taiat lasand 2 capacele pentru decor.
Le-am stropit cu suc de lamaie sa nu se oxideze.
Curatam si taiem ceapa si usturoiul.Nu conteaza cum,pentru ca vor ajunge in blender.
Curatam si dam pe razatoarea mica morcovul.
Curatam si taiem cartofii cuburi mici,sa fiarba repede.
Punem in tigaie 100 g unt si punem la rumenit :
-ceapa,usturoiul,ciupercile,morcovul si cartofii.Saram ,piperam.
Legumele vor lasa la inceput apa.Apoi incep sa se prajeasca.In faza asta,tragem de pe foc si punem boia dulce si apa cat sa le acopere.
Lasam sub capac pana cand cartofii sunt fierti.Nu mai mult,pentru ca vrem sa pastram aroma ciupercilor.
Transferam legumele si zeama intr-un blender si transformam totul in pure.
Punem pureul intr-o olicica,adaugam supa de pui,berea sau apa.
Lasam sa fiarba.
Daca e prea fluid,mai puteti ingrosa cu putin amidon desfacut cu supa.
Adaugam smantana ,mai gustam si la nevoie mai adaugam sare sau piper.
Servim cu verdeata si decoram cu felii de ciuperca.
Un deliciu.
Va asigur ca supa asta ar sta fara rusine pe masa oricarui restaurant de 5 stele.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#2
Postat 24 September 2010 - 08:40 PM
Piscotel, la 24 September 2010 - 08:06 PM, a spus:
Apropie o ciuperca de nas si ai sa simti mirosul toamnei.
Miros de pamant,frunze,muschi,nuci,castane,alune,soare,ploaie si vant.
Gust-o si ai sa simti culorile toamnei.
Verde,galben,portocaliu,caramiziu,gri si albastrul de Voronet.
Pune o ciuperca umpluta cu branza de burduf pe plita si ai sa auzi Miorita.
După ploaie, la plimbare,
Cu umbrele mici... de soare!
Ghici ciuperca ce-i?
Pisco, nota 10! Nu numai pentru reteta sau poze cat pentru introducerea asta frumoasa.
#3
Postat 24 September 2010 - 09:22 PM
#4
Postat 24 September 2010 - 09:34 PM
Cristinica, la 24 September 2010 - 09:22 PM, a spus:
Exact de aceeasi parere sînt si eu!Superbe imagini!
De supa nici nu mai zic,ca stiti ca eu manînc ciupercile si crude!
Pisco
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#5
Postat 25 September 2010 - 07:32 AM
La-Chef-A, la 24 September 2010 - 08:40 PM, a spus:
După ploaie, la plimbare,
Cu umbrele mici... de soare!
Ghici ciuperca ce-i?
Pisco, nota 10! Nu numai pentru reteta sau poze cat pentru introducerea asta frumoasa.
Umbreluțe colorate
Prin păduri împrăștiate;
Nu sunt bune pentru soare,
Ci pentru ... gătit mâncare.
Ghici ciuperca ce-i !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#6
Postat 25 September 2010 - 07:35 AM
Cristinica, la 24 September 2010 - 09:22 PM, a spus:
Maya, la 24 September 2010 - 09:34 PM, a spus:
De supa nici nu mai zic,ca stiti ca eu manînc ciupercile si crude!
Pisco
Multumesc fetelor.
Si eu am mancat cateva crude,ca erau tare proaspete.
Poate eram high.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#7
Postat 25 September 2010 - 07:44 AM
#8
Postat 25 September 2010 - 08:18 AM
http://povesticulinare.blogspot.com/