Caut o reteta! ...sau idei cum s-ar putea face ceea ce caut :D
#301
Postat 19 December 2012 - 10:43 PM
#302
Postat 27 December 2012 - 06:08 PM
Aveti pe aici o reteta cu uouo

Un sos cu ceapa rosii, poate si ardei in care se "poache"-eaza ouale.
Memoria e cea cu care uitam

imi dati va rog un link?
pretty please.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#303
Postat 27 December 2012 - 06:12 PM
W Mamadeus Paparotti, la 27 December 2012 - 06:08 PM, a spus:
Aveti pe aici o reteta cu uouo

Un sos cu ceapa rosii, poate si ardei in care se "poache"-eaza ouale.
Memoria e cea cu care uitam

imi dati va rog un link?
pretty please.
Cred ca Shakshuka postata de Adriana http://artaculinara....4037-shakshuka/
#304
Postat 27 December 2012 - 08:55 PM
Olguta, la 27 December 2012 - 06:12 PM, a spus:
W Mamadeus Paparotti, la 27 December 2012 - 06:08 PM, a spus:
Aveti pe aici o reteta cu uouo

Un sos cu ceapa rosii, poate si ardei in care se "poache"-eaza ouale.
Memoria e cea cu care uitam

imi dati va rog un link?
pretty please.
Cred ca Shakshuka postata de Adriana http://artaculinara....4037-shakshuka/
Dan che shen!


Staim ca nu ma lasati la nevoie!

Va fi probabil in meniul de sambata.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#305
Postat 27 December 2012 - 10:00 PM
#306
Postat 30 December 2012 - 10:59 AM
#307
Postat 30 December 2012 - 11:02 AM
Cristina, la 30 December 2012 - 10:59 AM, a spus:
Vezi aici dar e a lui Carmella http://artaculinara....e-smorgastarta/

#308
Postat 30 December 2012 - 11:24 AM
Geany, la 30 December 2012 - 11:02 AM, a spus:
Cristina, la 30 December 2012 - 10:59 AM, a spus:
Vezi aici dar e a lui Carmella http://artaculinara....e-smorgastarta/

Mersi mult Geany si sorry Carmella - cred ca am visat ca este al Salmidei.
Hmmm acum vad ca are paine in el -voi modifica reteta.
#311
Postat 03 January 2013 - 05:02 PM
#312
Postat 03 January 2013 - 05:07 PM
sorinadaniela, la 03 January 2013 - 05:02 PM, a spus:
Zic eu: nimic:
http://artaculinara....ta/page__st__40 , postul 54!
Tre's-o modific si eu: fara mazare si fara morcov! Sa vad cand m-o "trazni"ceva!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#313
Postat 04 January 2013 - 11:05 AM
Maya, la 24 September 2010 - 10:24 PM, a spus:
Se aude simplu dar nu e,pentru ca nu-mi dau seama cum erau facute,sa va zic de ce...
Din exterior ,la forma aratau exact ca niste galuste ovale ca alea de supa,doar ca nu aveau aceeasi textura.
Dupa textura exterioara care pare mai groaba,nu mi-as fi dat seama doar din vedere ca în interior sînt asa aerate,cumva pufoase/fluffy.Erau pistruiate cu verde,asta de la spanacul tocat fin din amestecul ala de gris.
Au fost vreo 5 bucati,aranjate ca o floare,presarate cu un strat fin de parmezan,care banuiesc ca era copt direct în farfurie(peste galuste),sub salamandra,iar în mijloc,un motzoi generos de sos din rosii.Pentru papila mea un deliciu.
O sa încerc eu sa le fac,dar nu stiu daca si ies...si de aia întreb,poate le cunoaste careva

Idei?
Merci

Eu acu am citit aci.
Eu de Pasti am facut ceva de genul asta cu spanac, urda, gris, oua si putina faina. Cantitati dupa ureche si le am fiert apoi cu sos de smantana si cascaval.
Le am pus cred ca si atunci pe topic nu sunt sigura.

#315
Postat 04 January 2013 - 09:19 PM
Eu vroiam sa-i fac inainte, dar n-am mai apucat in ajun.
#316
Postat 22 January 2013 - 08:03 PM
daca da te rog spune-mi unde.Pup anticipat


#318
Postat 22 January 2013 - 10:04 PM
Am avut impresia ca era si o reteta aparte, am sa substitui si eu cacaoa in vreo reteta.

#319
Postat 23 January 2013 - 09:37 AM
#320
Postat 23 January 2013 - 04:15 PM
Carmen L, la 22 January 2013 - 08:03 PM, a spus:
daca da te rog spune-mi unde.Pup anticipat

In orice blat de tort, poti inlocuii cacaua cu pudra de roscove (sa nu pui foarte multa ptr ca se simte gustul mai tare de roscove) 2 linguri pline la un blat din 5-6 oua ajunge.
Eu am facut este preferatul Denisei mele.
9. Tort cu crema de branza dulce si glazura din suc de portocale


Ingrediente:
blat:
5oua
5 linguri zahar/indulcitor
5 linguri ulei
3 linguri faina
2 linguri cacao/ pudra de roscove
1 plic bicarbonat de amoniu
Crema de branza:
600gr branza dulce de vaci dulce si mai moale
coaja rasa de lamaie
coaja rasa de portocala
esenta de vanilie
1 borcan compot de caise
2 plicuri gelatina dr oetker
200 ml smantana ptr frisca
zahar pudra /indulcitor dupa gust
Glazura:
2plicuri budinca de vanilie
Zahar/indulcitor dupa gust daca sucul este prea acru
800 ml suc de portocale
Mod de preparare:
blat: Toate ingredientele se mixeaza impreuna si se pun in forma de copt (eu am folosit o forma rotunda de 30cm) se coace proba cu scobitoarea.
blatul rece se insiropeaza cu zeama de la caise.
crema:
Branza se mixeaza cu zaharul/indulcitorul se adauga coaja de lamaie si portocala,apoi frisca batuta . Se amesteca usor cu lingura si se adauga gelatina inmuiata dinainte si incalzita pe abur si la sfarsit caisele si se amesteca totul usor.
Glazura se prepara exact ca orice budinca si se toarna calduta dar nu fierbinte peste prajitura.
Montaj:
In tava in care am copt prajitura punem blatul , insiropam, crema peste blat si punem in frigider. Cand este racita/calduta budinca turnam peste crema din tava si punem la frigider. Servim a doua zi.
Pofta buna!